9 Nisan 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Gerard Hugh "Leo" Sayer (21 Mayıs 1948)

 1973'ten beri aktif olan İngiliz-Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Sussex'te Thomas Sayer ve Theresa Nolan'ın üç oğlundan ikincisi olarak doğdu ve Edenmore' daki küçük çiftlikte büyüdü. West Sussex Sanat ve Tasarım Koleji'nde ticari sanat ve grafik tasarım eğitimi aldı. Müzisyen David Courtney tarafından keşfedildi ve daha sonra eski pop şarkıcısı Adam Faith ile birlikte çalıştı. Ocak 1967'de, 18 yaşındaki Sayer, Hove'daki King's Hotel'de salon bekçisi olarak çalışırken, yaşlı konukların otelin birinci katına zarar veren ciddi bir yangından kurtarılmasına yardımcı oldu. Kendisi de, otelin yanındaki bir apartmanda çalışan inşaatçılar tarafından yanan otelden kurtarıldı. Sayer, kariyerine 1970'lerin başında İngiltere' de başladı ve 1970'lerde Atlantik'in her iki yakasında da en iyi single'lar ve albümler arasına girdi. İngiltere' de ilk yedi hit single'ının hepsi Top 10'a ulaştı. Şarkıları, Cliff Richard, Roger Daltrey ve Three Dog Night gibi diğer önemli sanatçılar tarafından söylendi. 

Müzik kariyerine David Courtney ile birlikte şarkılar yazarak başladı ve Roger Daltrey'e 1973'te ilk solo hitini kazandıran "Giving It All Away" de dahil olmak üzere şarkılar yazdı.  Aynı yıl Sayer, kariyerine İngiltere' de Chrysalis plak şirketine ve Amerika' da Warner Bros. Records'la anlaşma yaptı. İlk single'ı "Why Is Everybody Going Home" listelerde yer alamadı, ancak Sayer'in İngiliz televizyonunda pierrot makyaj ve kostümüyle seslendirdiği ikinci single'ı "The Show Must Go On" ile İngiltere'de ulusal bir üne kavuştu. Single, listelerde 2 numaraya yükseldi, Bundan sonraki bütün single çalışmaları hep listelerde üst sıralardaydı. Ayrıca İsveç, Norveç, Hollanda ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere diğer ülkelerde güçlü bir şekilde listelere girdi ve hem İngiltere'de, hem de Amerika' da platin albüm , Kanada'da çift platin albüm aldı. İlk olarak disko tarzı "You Make Me Feel Like Dancing" ile yılın en iyi Rhythm ve Blues Şarkısı  Grammy Ödülü sahibi oldu. 1977 de çok romantik bir balad ve benim de çok sevdiğim favori şarkılarımdan olan "When I Need You" ile listeleri altüst etti. "More Than I Can Say" şarkısı ki bu da çok sevdiklerim arasındadır altın sertifika aldı. Bir çok şarkının coverlarını düzenledi, animasyon dizi ve filmlerin soundtracklerini ve özel seri filmlerde seslendirme yaptı. 

Kariyeri halen devam eden sanatçının disleksi olduğu ve 1977'de bir sahneden düşmenin neden olduğu bacaklarındaki ve ayak bileklerindeki yaralanmaların etkilerinden hala muzdarip olduğu yazıyor kayıtlarda. Sayer'in her iki ebeveyni de, diğer aile üyeleri gibi kanserden ölmüştür. 65. doğum gününde, bağırsak problemleri yaşayınca, bağırsak ülseri ve tümörü olduğunu ortaya çıkaran bir kolonoskopi yapılır. Her iki sorunu da başarıyla tedavi eden ve tümörün iyi huylu olduğunu söyleyen bir ameliyat geçirir. 

Yayına "pierrot" kostümüyle seslendirdiği "The Show Must Go On", ikinci olarak da favori şarkım "When I Need You" şarkılarını ekledim. 2009 yılından beri Avustralya' da vatandaşı olarak yaşayan şarkıcıya sağlıklı ve bol müzikli bir yaşam diliyorum.








{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-





12 yorum:

  1. Şahane bir seçim daha, hep 17 kalanlar için, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros,
      Gerçekten de dediğin gibi, 17 muhteşem bir rakam :)

      Sil
  2. when ı need you ünlü şarkı eveet :) izlemediysen, son yazımda komedi dizisi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Bir zamanlar diskolarında, çay partilerinde çalan romantik parça :)
      Tamam bakıyorum hemen.

      Sil
  3. Ne hoş bir anımsama oldu bu pazarın müziği, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmekçikız,
      Eskilere nur yağıyor bence, ne dersiniz :)
      Ben de teşekkür ederim yorumunuza. :F

      Sil
  4. İlk şarkıyı beğendim ama ikinci şarkı onu geçti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmgündemi,
      Gerçekten çok güzel parçalar yapılmış bizim dönemde. Bu şarkılar da o değerli parçalardan. :) :F

      Sil
  5. İkinci şarkıyı daha çok sevdim ve ilk kez dinliyorum iki şarkıyı da:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Bu şarkılar senden epey büyük :) ilk defa dinliyor olman çok normal. :D ama beğenmene sevindim.

      Sil
  6. Adını bilmiyordum ama bazı şarkılarını biliyorum tanıttığın için teşekkürler canım 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığım, bizim gençlik zamanlarımızın güzel şarkılarını söyleyenlerden bir tanesi Leo.. beğenmene sevindim. <3 :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H