6 Nisan 2023 Perşembe

BLOG DÜNYASINDA BU HAFTA 49 📻


 


Yayına başlamadan önce deprem bölgesinden bir habere yer vermek istiyorum. Neredeyse üzerinden iki ay geçen deprem sonrası, en fazla yıkım alan bölge olarak Hatay’da bu sefer moloz depremi gündemde. Hatay Samandağ’da enkaz kaldırma çalışmalarından çıkan molozlar, Uzunbağ köyü Manastır deresine dökülüyor. Zeytin, narenciye ve fidan üretiminin yapıldığı Uzunbağ’da yurttaşlar duruma tepki gösterirken önceki gün başlatılan yaşam nöbeti maalesef jandarma engeliyle karşılaştı. Uzunbağ’da yaşayan halk, enkazı köylerinde ayrıştırdıklarını, demiri alıp molozu dereye döktüklerini, bu uygulamanın durdurulmasını istediklerini söylediler. Kendi yaşam haklarını savunmaya çalışan 20 ye yakın vatandaş gözaltına alındı, daha sonra belirli aralıklarla serbest bırakıldı. Ancak havaya, toprağa ve suya karışan asbest konusunda yetkililerin umursamaz bir tavırda olduğunu ileten halk, hukuki destek beklediklerini söyleyerek, yaşam nöbetine devam edeceklerini de ekledi. Bu vurdumduymazlığın, akıl tutulmasının artık son bulmasını istiyoruz.

49. programın blog konuklarını dinlemek için yukardaki radyoya ya da buraya tıklayabilirsiniz.



Bu haftanın konuk bloggerları :

https://junoastrology.com
https://muzikguncesi.com
https://konserveruhlar.wordpress.com
www.zimlicious.com
https://benbugunbunuogrendim.blogspot.com




{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-






16 yorum:

  1. Bir süredir sevdiğim bazı etkinliklerden uzaklaşmıştım. Bugün Momentos Radyoya yeniden ulaştım. Akıcı bir konuşmayla tanıtımları dinlemek iyi geldi. Konserve Ruhlar blog farklı gelmişti bana. Diğer blogları tanımıyorum. Tanıtımınız ilgi uyandırıyor. Zaman nasıl akıp geçmiş. 50. programa ulaşmaya çok az bir süre kalmış. Bu uzun soluklu çabanızı kutluyorum.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hocam, ne iyi etmişsiniz. Sevdiğimiz şeyleri sürdürmek bize daima iyi gelecektir. Gerçekten programın sonuna geldiğime inanamıyorum. Belki sayı olarak önemli değil ama geçirdiğim zamanda yaşadıklarımla birlikte çok önemli. Son program duygu yönü ağır.. hazırlarken bile etkileniyor insan.
      Bu zaman içinde destekleriniz ve yorumunuza çok teşekkürler.
      Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  2. Bu ara ben de çok koptum bir dolu şeyden. Epeydir blogları hakkıyla dolaşamadım hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada Deniz,
      Haklısın, oluyor arada bu kopuşlar. Ben de yaşıyorum. Ülke gündemi hiç durulmuyor, her an bir şey var ve hepimiz teyakkuzdayız. maalesef.

      Sil
  3. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülür inşallah. Duyarlılığın ve tanıtımların için çok teşekkürler sevgili Momentos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yıldız,
      Ülkece gerçekten çok zorlu zamanlardan geçiyoruz. Depremle ölmeyen insanları bu eylemlerle öldüreceğiz sonunda. Çok yanlış işler, dediğin gibi umarım bir an önce dönülür.
      Desteklerin ve yorumun için kalpten teşekkürler <3

      Sil
  4. Ben bıktım artık, umudum yok bu ülkeden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Narda,
      Çok haklısın, uzun zamandır hepimiz bıktık ama içimizde yine de küçük küçük umutlar barındırıyoruz. Baharın dallardaki, doğadaki izdüşümünü görünce, ağır travmalarda halkın biraraya gelip kenetlenmesiyle, Diyarbakır' dan iki kızımızın yurt dışında önemli üniversitelere kabulünde ve daha bir çok gencimizin neyin ne olduğunu çok net söylediği sokak röportajlarında mesela.. depremle beraber sağlam bir düşüş yaşasam da "güzel şeyler olacak" duygumu yükseltme çabam galip geldi yine de. Kendimiz ve birbirimizi destekleyeceğiz, geçtiğini ve farklı bir şeyler yaşanmaya başladığını göreceğiz. :A :F

      Sil
  5. Vurdumduymazlık her yerde başa bela. Kim ne işi yaparsa yapsın önce sorumluluk duygusuna sahip olmalı. Çoğu kişi alacağı paraya bakıyor malesef.
    Sonlara yaklaşmışsın, emeğine sağlık Sezercim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Duygu,
      İnsan öldürmek o kadar kolaylaştı ki ülkemizde akıl almıyor gerçekten.. yaşamak için savaşır hale geldik. :(
      Önümüzdeki perşembe son program inşallah :A :)

      Sil
  6. Günaydın Sezer Hanım...
    Ben de bu aymazlığın son bulmasını istiyorum. En çok da gelecek nesle üzülüyorum. Nasıl bir ülke bırakacağız onlara...İnsanlığımıza sahip çıkamıyoruz, bari doğaya sahip çıkalım.
    Her sefer ki gibi harika bir program olmuş. Kutluyorum Sezer Hanım. Bloglara da bakacağım.
    Sesiniz dert görmesin. Mutlu günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazlı merhaba,
      Hepimizin tüm derdi gelecek nesiller, çocuklarımız, gençlerimiz. Umarım yakın bir zamanda zıvanadan çıkmış ülkemiz yeniden ayağa kalkacaktır.
      Çok teşekkür ederim programa desteğiniz, güzel yorumlarınız için.
      Hep birlikte mutlu olacağımız günlere inşallah :A

      Sil
  7. Merhabalar.
    Bir adamı döversin, dövmek yetmiyormuş gibi arkasından bir de değnek fırlatırsın ya, işte burada paylaştığınız moloz dökme olayı, aynen bu zavallı depremzedelerin hali sopa yiyen ve arkasından değnek fırlatılan adamın durumuna dönmüş.

    Deprem felaketi ile yaşadıkları yetmiyormuş gibi, bir de böyle sorunlarla mücadele etmeleri, bizim ülke olarak hangi noktada olduğumuzun bir göstergesidir. Yazıktır bu insanlara, devlet diğer felaketlerde olduğu gibi bu felakette de sınıfta kalmıştır. Bu iktidarı kimse savunmaya kalkmasın, yeter artık!

    Blog tanıtım bölümünüzün sonuna gelmişsiniz. Bir daha ki blog tanıtımınızla artık bu bölüme bir son vereceğinizi daha önceden duyurmuştunuz zaten.

    Bu sefer ki tanıtım bloglarınız arasında bir de Woprdpress uzantılı bir blog yer almış. Hepsini tek tek inceledim. Bu zamana kadar yaptığınız blog tanıtımlarınız için teşekkür eder, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey günaydın,
      Güzel tariflemişsiniz olayı. "Ölmediniz ama bakalım daha ne kadar dayanacaksınız" gibi bir teste sokuldular sanki :( Bunların değişeceği günü bekliyorum inanın.

      Bu hafta blog başlıklı programda sadece vefat etmiş bloggerlar yer alacak. Hazırlarken zorlandım. Hepsine Tanrıdan rahmet diliyorum.
      Güzel sözleriniz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim size de.
      Saygılarımla,

      Sil
  8. merhabalar.. çok teşekkür ederim tanıtımınız için.. birçok paylaşımınızı spotify üzerinden dinledim, çok güzel, titiz ve faydalı bir iş çıkarmışsınız.. sayenizde bir çok bloğu da tanımış oldum ancak neden 50. hafta için son hafta demişsiniz? onu anlamadım.. devam etmenizi dilerim.. saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zafer Can merhaba,
      Beğenmenize sevindim. Bu program gerçekten oldukça zahmetli bir çalışma. İnceleme, araştırma, blg sahipleriyle yazışma çok fazla vaktimi alıyordu. 50. programı da vefat etmiş bloggerlara ayırıp sonlandırdım. Radyo yayınlarım devam edecek tabii ancak blog dünyası programını sonlandırdım. :)
      Çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuza.
      Sevgiler,

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H