23 Nisan 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Jonathan Douglas Lord veya sahne adıyla Jon Lord
 (9 Haziran 1941 - 16 Temmuz 2012)
İngiliz orkestra müziği ve rock müzik bestecisi, piyanist ve org müzisyeni. İngiliz hard rock grubu Deep Purple'da rock müziği klasik ve barok müzikle harmanlamasıyla bilinir. 1968'de Deep Purple'ın kurucuları arasında yer aldı ve 1970'e kadar grubun lideri olarak görüldü. Deep Purple'ın hard rock döneminde Lord'un karakteristik org çalma tarzı, grubun sound'unda önemli yer tuttu ve heavy metalin gelişimine de katkıda bulundu. 2002'de gruptan emekli olduğunu açıkladı.Kariyeri boyunca Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods, The Flower Pot Men ve Santa Barbara Machine Head gruplarında da görev yaptı. Uzun süre pankreas kanseri ile mücadele eden Lord, 2011 Ağustosta kendi web sayfasında "Tüm arkadaşlarımın, takipçilerimin, hayranlarımın ve yol arkadaşlarımın bilmesini isterim ki kanserle savaşıyorum ve bu nedenle tedavi görmekteyim. Tedavi sürerken performansıma ara vereceğim. Elbette müzik yazmaya devam edeceğim, benim dünyamda bu sadece terapinin bir parçası olmalı ve gelecek yıl tekrar iyi durumda olmayı umuyorum. Tanrı sizi korusun ve yakında görüşürüz" diye yazdıktan sonra 16 Temmuz 2012'de akciğer embolisi sebebiyle Londra Kliniği'nde vefat etti.  Ölümünün ardından, 8 Nisan 2016'da Deep Purple üyesi sıfatıyla Rock and Roll Hall of Fame'e kabul edildi.


Jon Lord' un ilk videodaki performansına dikkat edin, yaklaşık 4-4.5 dakika keyboard solosu muhteşem. İkinci video ise Jon Lord' un muhteşem bestesi Sarabande bir orkestrasyonla daha da parlamış. Umarım dinlerken keyif almışsınızdır.

İyi pazarlar,




{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-




6 yorum:

  1. deep purple ve led zeppelin, efsaneler değil miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Gerçekten de öyle, bestelerin kalitesi muazzam. :) :T

      Sil
  2. İlk defa dinledim ama çok güzelmiş:)))

    YanıtlaSil
  3. Müziğin en güzel yıllarıydı ve ne güzel ki o sayede hep 17 kaldık; şanslı bir kuşağız vesselam; dünü ve bugünü harmanlıyoruz:)

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H