13 Nisan 2023 Perşembe

BLOG DÜNYASINDA BU HAFTA 50 📻


 


Blog Dünyasında Bu Hafta 50. ve son programdayız. Bildiğiniz gibi son programda uzun yıllar blog yazmış ve belki de vaktinden önce hayata veda etmiş blog sahiplerinden bahsedeceğimi, onları da yad ederek bir nevi blog dostluğunun görevini yerine getireceğimi söylemiştim. 

Ben hep kendim için "ben öldükten sonra bloğum ne olacak?, yerime birisi yazar mı acaba?, şifresini belirleyeceğim birisine bıraksam mı?, yoksa Google uzun süre bir blogda yayın olmayınca onun hakkında kapama işlemi yapıyor mu?" diye epey kafa yormuştum. Ve evet Google’ ın böyle bir hizmeti var, araştırırsanız göreceksiniz. Bir zamanlar "Görevimiz Tehlike" diye bir dizi vardı ve orda kendilerine görev verilen insanlar görevlerinin ne olduğunu bir kasetten dinliyorlardı ve ardından kaset kendini imha ediyordu. Aktardığım dizideki gibi, isteyen blog sahiplerinin bloğunu imha görevini üstlenmiş meğer Google. 

Kim bilir belki de sonsuza kadar yazdıklarımızla, yayınladığımız fotoğraflar, şarkılarla birlikte anılmak isteyenleriniz çıkabilir. Öyle ya bu dünyaya kendimizden bir iz bırakmak değil mi hepimizin çabası? O halde gelin listemdeki bloggerları hep birlikte analım.

Programı dinlemek için isterseniz yukardaki radyoya, isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.


Son programın konuk bloggerları:
https://dr-jivago.blogspot.com
https://albumdekiler.blogspot.com
https://cihaninbahcesi.blogspot.com
https://banucabirseyler.blogspot.com
https://kavaktantabut.blogspot.com
(https://kavaktantabut2.blogspot.com)
https://asortik-krep.blogspot.com
https://mevsimlerdenroma.blogspot.com


Yaşamak bir hak ancak ölüm de bir gerçek. Sadece doğum ile ölüm tarihi arasındaki çizgide saklı her şey demişti şair. Hepimizin günün birinde güzelliklerle anılması dileğiyle. Bugüne kadar programa destek olan ve dinleyen, yorum yapan herkese kalpten teşekkürlerimle.






{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-






30 yorum:

  1. Amaçlanan hedefe ulaşmak ne güzeldir. Şairin dediği gibi "Erişir menzil-i maksuduna aheste giden..." Fırsat buldukça geriye dönüşlerle Momentos Radyo'yu zaman zaman dinlemek isterim.
    Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak bir vefa borcu gibi. Işıklar içinde uyusunlar. Sözü edilenlerden sadece 3 bloğu tanımıyorum. "Her ölüm erken ölümdür." ama tamamlanamayan işleri vardı elbette. Bazı arkadaşlarımın bloglarına ölümlerinden sonra da uğradım, içimden gelerek son yorumlarımı bıraktım.
    Hepsini rahmetle, sevgiyle, özlemle anıyorum.
    Yüreğine, sesine, emeklerine sağlık sevgili Mometos.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      Üstümde görevini tamamlamış ve derin nefes alarak dinlenmeye çekilen insanların huzuru var inanın. Yazarın dediği gibi; "O güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler." Ardından ışıklı yollarına bakıp, gülümsüyoruz bizler.
      Bu yayınlar boyunca yorumunuz, güzel destekleriniz için kalpten teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Emeklerine sağlık, çoookkkk keyifle dinledik her bir yayını, bir sürü yeni blog tanıdık sayende, emeğini sağlık... Kolay bir iş değildi ama başardın, iyi bir yayıncı olduğun kesin. Final ayrı bir hoşluk, güzel bir selamlama oldu, teşekkürler. Asortik Krep'in yaşadığını düşünüyordum, bu podcast'in listesini görünce şok. Güzel insanlar dünyasında olduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Bu hayatta yaptığım en iyi işlerden biri, yıllar önce bu dünyanın bir ferdi olmaya karar vermem ve olmam. Ne güzel insanlar katıldı hayatıma, üstelik oturduğum yerden yazarken... Harikaydın Sevgili Dostum, muhteşem bir seri oldu. Bu dizi bitebilir ama son nefesimize kadar Momentos'la kalacağımız da kesin... İyi ki varsın. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dostum Buraneros,
      Programın mimarı sana da teşekkürler. Bloglardan sevdiğim yazıları seslendiriyorken, birden programa dönüşmesi senin fikir babalığın sayesinde. :A
      Evet zorlu bir yolculuktu ve bir yayın biterken hemen akabinde yeni yayın için hazırlanma, araştırma süreci derken adım adım 50. programa geldim. Desteklerin, güzel yorumların için ben de sana çok teşekkür ederim.
      Hep birlikte iyi ki varız! :) :F

      Sil
  3. Dile kolay 50 hafta. Ellerinize, emeğinize sağlık. İçimde bir hüzünle karıştırdım her bir bloğu. Huzurla uyusunlar gittikleri yerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğba,
      Haklısınız, bir çırpıda söylenen 50 program, hayatımın 50 haftasıydı. O hüznü ben de, yayını hazırlarken derinden yaşadım, kimi amansız hastalıktan, kimi kazadan göçüp gitse de, yazdıklarıyla kendilerini burada bıraktılar, ruhları göçtü gitti sadece. Hepimizin birbirimizden alacağı o kadar çok şey var ki, onların da blogları olmazsa olmazdı bu liste içinde.
      Çok teşekkür ederim yorumunuz ve desteğinize. :F

      Sil
  4. Sezer ellerine sağlık....
    Hakikaten çok güzel bir iş yaptın, bu 50 yayında sadece öylesine bilgiler verip geçmedin, blogçuların hepsini tek tek araştırdın, okudun sayfa sayfa bazen taaaa eski yazılarını kazdın. Bu çok büyük bir emek ama çok da büyük işyükü oldu, ben yakınen gördüm..
    Bu listede vefatından şu ana dek haberim olmayan iki isim, bir de çok yakınen tanıdığım bir isim var o nedenle çok duygulandım ben :(
    Allah yerlerinde rahatlık versin.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım C. <3
      Gerçekten içime sinen bir yayın serisi oldu bu, haklısın. Çok yoruldum, kendi kendime "deli miyim bu kadar araştırıyorum?" diye sordum ama görev insanı ben, bunu layıkıyla yapma isteğimi görmezden gelemedim. Son program için 2 haftadır ekran başına oturup kalkıyordum, tek seferde çalışıp bitirebileceğim bir şey değildi çünkü.
      Huzurla uyusunlar, yazdıkları bize emanet. :A

      Sil
  5. Yüreğine, nefesine, emeklerine sağlık, sevgili Momentos. Blog dünyasının değerli kalemlerini tanıttığın 'Momentos Radyo' ile sayende bizler de pek çok bloggerla tanıştık. Yaptığın iş çok güzeldi. Ve 50. final yayınını aramızdan ayrılmış olan bloggerlarla noktalarken, içlerinde tanıdığım, ilgi ile takip ettiğim değerli dostlarımı görmek ise beni ayrıca çok duygulandırdı. Anılarıyla, birikimleriyle, renkli kimlikleriyle, hayatımıza anlam katan ne güzel dostlardı her biri. Bir kez daha dostlarımızın sayfalarında dolaştım. Yunus Emre'nin dediği gibi; " Dünya bir penceredir her gelen baktı geçti." Onlar bu alemden güzel izler bırakarak geçtiler. Hepsini sevgiyle, saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyorum. Işıklar içinde uyusunlar.
    Her şey için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İzler ve Yansımalar,
      Hoş geldiniz. Blog dünyası bizlerin ilk internet kapısından girdiğimiz yer belki de, o yüzden hepimiz için değerini, anlamını biliyorum. Yunus Emre' nin sözü ne kadar güzel ve aynı zamanda hüzünlü. Bu dünyadan göçerken bıraktığımız pencerelere gelip bakanlar sayesinde anılacağız. İyi analım, iyi hatırlanalım.
      Rahmetle anıyorum, huzur içinde uyusunlar :A :F
      Yürekten teşekkür ediyorum ben de.

      Sil
  6. Sevgili Momentos,
    Hüzünle dinledim son yayınınızı, hem bitiriyor olmanız, hem de giden blog dostlarımızı anmanız yüreğimi acıttı. Biten her güzel şey acıtır ya insanı biraz, öyle hissettim. Sözkonusu bloggerlerın ikisi dışında diğerleriyle hayli yakındık. Görüşmesek de aynı çizgide olduğumuzu biliyorduk. Mehtap Hanım'ın diyet programından yararlananlardan biri bendim, huzurla uyusun. Asortik Krep'e ise hala yanarım, çok uğraştı, hep dik durdu ama işte bazı şeylere engel olunamıyor. Hepsi huzurla uyusun, sizi de bu vefalı tavrınızdan dolayı kutluyorum, tüm o güzel podcastler için de sağolun, varolun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Leylak Dalı,
      Son programın hüzün yoğun olacağını çalışmaya başlarken farkettim. Ama hepsinde ayrı duygu geçişleri yaşadım. Hepsinin çabası ve blog sayfalarına yazdıkları çok anlamlı. Hiç ölmeyecekmiş, bir o kadar da yarın göçecekmiş gibiyiz hepimiz. Belirsiz bir zamana hepimizin randevusu. Ama şu dünyaya hoş bir seda bırakmanın önemini anlıyor insan yazıları okuyunca.
      Ruhları huzurla, ışıkla dolsun.
      Çok teşekkür ediyorum kıymetli yorumunuz, beğeni ve desteğiniz için. :A :F
      Sevgiler,

      Sil
  7. cihan ve albümdekiler yaaa pofff.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Onlar gitti, yazıları kaldı yadigâr :A

      Sil
  8. Sevgili Momentos,
    Büyük emekle var edilen bir yayın serisi bu, müthiş bir arşiv oldu sayende. Emeklerine teşekkürler.
    Bu sonuncu yayında zamanında blog yazmış ve şimdi başka bir dünyada olanları anmak büyük bir vefa örneği.
    Mevsimlerden Roma yazarı Mehtap çok sevgili bir dosttu, kaybına yanarım halen. Asortik Krep'i zaman zaman okurdum, vefatını bilmiyordum, çok üzüldüm.
    Diğer bloglara denk gelmemişim, burada okudum.
    Emeklerin için tekrar teşekkürler, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ekmekçikız,
      Çok doğru dediniz, bu bir arşiv oldu gerçekten, daha çok blogger var ama belki bayrağı artık bir başka arkadaşımız devralır.
      Destekleriniz, beğeni ve yorumlarınız beni çok motive etti. Bütünleşmenin en güzel örneğiydi bence bu yayınlar. Kalpten teşekkürlerimi sunuyorum ben de. :F :)
      Sevgilerimle,

      Sil
  9. Elli hafta emek emek titiz çalışma ve son,ne kadar takdir etsem az kalır. Emeklerinize sağlık ,sonsuz teşekkürler Sevgili Momentos. Pek çok güzel blogu bu yayınlar sayesinde tanıdım.
    On yıl önceki yoğun blog yazmalarımız ve köklü blog dostluklarımız, son yayındaki sonsuzluğa göç eden dostlarımın anılarını an an bütün gün yaşadım bugün. Çok duygu ,çok hüzün...Kavaktan Tabut blogu ile karşılaşmamıştım ,bu yayında tanımış oldum. Saygı ve özlemle anıyorum güzel dostlarımıza, blogu dünyası yaşadıkça yaşasınlar.
    Gülsen öğretmenim başöğretmenimizdi, aramaza katılan her yeni blog için "öğretmenler odası doluyor Arzu "der mutlu olurdu.Blogcu teknik sorunlar yaşayınca ilk blogspota ilk taşınandı,biz O'nun oeşinden geldik. Blogcuda yazılarımız kaldı,ara ara gider bakardım. Geçen yıl gördüm ki Blogcu yok olmuş. Bir gün burası da yok olur mu diye korkarım ...
    Teşekkürler, selam ve sevgiler. Kutluyorum,yeni çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arzu,
      Ne güzel blog dostluklarını yaşatmak. Bir aralar ben de blogcudaydım ama çok kısa ömürlü oldu ordaki yayınlarım, hemen bloggera geçtim. Bloggerın kapanacağını sanmam, Google' ın yan hizmetlerinden çünkü. Eğer kapanırsa mutlaka yeni bir hizmet açacaklardır diye düşünüyorum.
      Desteklerin, yorumun ve önerilerin için çok teşekkür ederim. :A
      Kucak dolusu sevgiler,

      Sil
  10. Günaydın sevgili Momentos. Daha önce yorum yapmıştım ancak bir eksiklik hissettim, düşündüklerim içimde kalmasın istedim: Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın adlarından söz etmeden yorum yapmıştım. Çünkü içlerinde tanımadıklarım da vardı. Bugün kısa bir ekleme yapmayı düşündüm.
    Gülsen Varol Öğretmenimizin yazı, şiir ve yorumlarını dört gözle beklerdim. İki kitabından birini (Cehennem Deresi) okumuştum. Kalemi çok güçlüydü, Türkçeyi çok güzel kullanırdı. Telefonla da görüştüğüm birkaç blog dostumdan biriydi. Hiç yüz yüze görüşmediğimiz halde ses tonumdan, konuşmamdan benimle ilgili öyle isabetli tahlillerde bulunmuştu ki şaşırmıştım.
    Mehmet Osman Çağlar (Dr. Jivago) da kitapları olan bir blog arkadaşımız. Çok güzel, anlamlı şiirleri vardı. Sanırım bir Kadınlar Günü ya da Anneler Gününde annesine hitaben yazılmış çok gizemli, harika bir şiirini hatırlıyorum. Şiir kitabını kargodan teslim aldığımda Mersin'de yaşadığını öğrenince şaşırmıştım,
    Cihan'ın Bahçesi , onun içten, duygulu, hassas kimliğiyle bütünleşmiş görkemli bir bahçe gibiydi. Rengarenk el işleri, usta bir kadın eliyle sergilenmiş, gözlere hitap eden eserler. Cıvıl cıvıl bir blogdu.
    Asortik Krep blog adını ilk duyduğumda biraz yadırgamıştım. Sonra zevkle izlediğim bloglardan biri oldu. Kaybettiğimizi sizden öğrenince çok şaşırdım.
    Aramızdan ayrılan tüm arkadaşlarımızı rahmetle, sevgiyle anıyor, bizlere sunduğunuz bu harika çalışma için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
    İnanıyorum ki Momentos Radyo hep ses verecek.




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hocam,
      Ne güzel, ne iyi olmuş blog dostlarını sizin kaleminizden cümlelerle tanımak. Elinize sağlık. Dostlar gitti ama blogları, yazdıkları kaldı yadigâr.
      Selâm olsun onlara. Çok teşekkür ederim tekrar yazdıklarınız için.
      Sevgiler,

      Sil
  11. Son yayın çok anlamlı olmuş, Allah rahmet eylesin arkadaşlara.
    Emeğine sağlık Sezercim, bayağı çabaladın, devam ettin. Sayende pek çok bloggeri tanıdık, her şey için teşekkürler. 😊🌺🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Amin canım. :A Onların blogları bizlere emanet artık.
      Yayınlar boyunca desteğin, güzel yorumların için ben de sana teşekkür ederim Duygucuğum. :) :F
      Yürekten sevgiler,

      Sil
  12. Selam sizin bu son yazınızı ve seslenişinizi okudum, dinledim. Diğer blogları da yakından takip ediyordum. Onlara da çok üzülmüştüm. Gece uykum kaçtı. Asortik krepin ölümü ben nedense çok etkiledi. Öldüğünü duymamıştım. kasım ayından beri altı ay geçmiş. Yazılarını hayatını ,acılarını, hastalığındaki yalnızlığı. Birde öldükten sonra blog ne olacak sorusuna bir şekilde cevap verdiniz. Bu da beni üzdü. Bu sıralar çok duygusalım. Sezer hanım hayat başladığı gibi bir şekilde bitiyor. İçinde sevinçler, mutluluklar kadar acı var, üzüntü var. Mücadele var. Asortik krep son gününe kadar mücadele etmiş. Diğer bloglarda ona keza. yaşamak için mücadele etmek. yaşamdan vaz geçmemek... Işıklar içinde uyusunlar. Bilgiler, yazılar için ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Parıldayan Çiçek,
      Deprem sonrası zaten yamalı olan ruhlarımız iyice kırıldı döküldü. İnanın hepimiz sizin hissettiğiniz gibiyiz. Öte yandan da bu gerçeği belki 2 aydır daha da yakın hissediyor ve sindirmeye çalışıyoruz.

      İyisi mi, yaşam elimizdeyken en azından istediklerimizi yapmaya bakalım. Çünkü bizden geriye kalan seçimlerini yaşamış insanların huzuru ve mirası olacaktır. Gidenlere selâm olsun, ruhları huzur bulsun. Ben de çok teşekkür ediyorum bu içten yazınıza.
      Sevgiyle, sağlıkla kalın.

      Sil
  13. Banu Ablayı tanıyordum, Allah gani gani rahmet eylesin tüm arkadaşlarımıza. Yayını dinlerken bloglarını ziyaret ederken hüzünlendim...
    50 bölüm neredeyse bir yıla tekabül ediyor. Yaptığın tüm keşifleri bizimle paylaştın, bizi zenginleştirdin. Kolay değildi, çok teşekkürler, emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Filmgündemi,
      Yitirilen dostlar hele tanıdıksa daha da üzücü oluyor :(
      50. program ölümle yaşamın içiçe olduğu bir program oldu haklısın. Ve onca zamanın boşa gitmediğinin kanıtı aynı zamanda yorumlar, düşünceler...
      Ben de hepinize teker teker gönülden teşekkür ederim.
      Sevgiyle kucaklıyorum canım. <3

      Sil
  14. Bu son programınızı ilk dinlediğimde yorum yazmadan çıktım blogdan. Hüznümden ne yazacağımı bilemedim. Sesinizdeki o duygu yoğunluğu taa yüreğime kadar işledi Sezer Hanım.
    Tek isteğim insanlar hayatı dolu-dolu yaşasın. Keyifle yaşayarak ömrünü tamamlasın. Yapacakları daha çok varken genç vefat etmeleri beni derinden sarsıyor. Vefat edenlere rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
    Blog dünyasına iz bırakan programlarınız sayesinde hiç bilmediğim değerli bloglar tanımış oldum. Özel sesinizle hiç aksatmadan hayat verdiniz bloglara. Emeğinizin boyutu tahmin edemeyeceğim kadar büyüktür Sezer Hanım. Elleriniz, sesiniz, gönlünüz dert görmesin. İyi ki varsınız. Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazlı,
      Gerçekten ben de yayını kayıt ederken en az 7-8 kere baştan almak zorunda kaldım. Okuduklarım, ordaki satırlar bir zamanlar hayat dolu ve yaşanmışlıkları epey zengin olan insanlar. Şimdi geriye sadece fikirlerinin ve yazdıklarının kalması hüzün veriyor insana.
      Günü gelicek hepimiz bu dünyadan göç edeceğiz. Yazdıklarımız, seslendiklerimiz birilerinin kalbine dokunur ve iyi gelirse ne mutlu bize o zaman.
      Çok teşekkür ederim kalbinizden geleç güzel yorumlarınız, desteğiniz ve motive edici sözleriniz için. :A :F
      Sağlık ve sevgiyle kalın.

      Sil
  15. Daha sonra bu son blog tanıtım postunuzu incelemeye geleceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun,
      Tabii ki, sağlık en başta gelir ve en önemlisidir. :A

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H