29 Eylül 2019 Pazar

Pazar Müziği 🎵





Burda güneşli, minik esintili enfes bir hava var. 
Radyoyu açtığımda bu şarkıya denk geldim. 
Bu tınılar bana yabancı değil dedim ama değişikti. 
 
Meğer hepimizin bildiği Azeri şarkıyı caz formatında düzenlemişler. 
Ortaya enfes, yumuşacık, kulaktan kalbe uzanan bir melodi ve ses çıkmış.
Dinlemekten keyif aldım. Hadi siz de dinleyin, beğenecek misiniz :)
 
İyi ve müzikli pazarlar.
 
🎵







{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






27 Eylül 2019 Cuma

PYGMALİON/Bir Kelime - Bir Anlam







Mitolojik hikayede, Kıbrıslı heykeltraş prens Pygmalion, fildişinden bir heykel yontar. Galatea adını verdiği eserine de bitirir bitirmez aşık olur.

Beklentilerine uygun davranarak onu canlı bir kadın gibi sever, okşar, öper. Heykele duyduğu saplantıyı farkeden Tanrıça Aphrodite, Galatea' yı canlandırır ve yontucusuyla aşk yaşamasını sağlar.



''Kendini gerçekleştiren kehanet'' olarak literatüre geçen bu terim, beklenti yansıması olarak da tanımlanabilir. Bir nesne, kavram ya da kişiye olan beklenti ve tutumlarınız eğer algıya dönüşürse kesinlikle gerçekleşecektir. İmkansız bile gözükse, herkes hayallerini gerçeğe dönüştürebilir.

Tabii bu arada ne dilediğinize de dikkat edin. :)









{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




not: konu google'dan alıntıdır.



22 Eylül 2019 Pazar

L' air Du Soir - Akşam Havası






Sabah ve akşamüstlerinin yavaş yavaş bedenimizi ürperttiği zamanlardayız artık. Ancak bazen yaptığım meditasyonlardaki betimlemelerin tam olarak karşıma çıkmasından da tatlı bir şaşkınlık ve ürperti yaşamaktayım açıkça söylemem gerekirse. 

Çekim yasası diyebilirsiniz ya da tam istenilen anda Tanrı katından sesimizin duyulması, her ne olursa olsun, bir şeylerin gerçekleşmesi mucize gibi geliyor bazen. 

Şu aralar hayatımda bir defter kapanıyor ve yepyeni başka bir defter açılmak üzere. Kapanacak defterin içindeki her bir objeye, insana tek tek teşekkür ediyorum. Yaşadığım eve, bahçeye, toprağa, ağaca, çiçeğe, kuşa, börtü-böcek ve komşular dahil herşeye, herkese.


dut ağacı, saksıda bodrum mandalina ağacı ve begonvil

arkada ev - önde dut ağacı


Salonun hemen önünde böyle bir ağaç nasip olduğu için teşekkür ediyorum hayata. Yaz güneşinin kızgın ışınlarından beni koruyan dallarına ve tüm yapraklarına. Meyvelerinin lezzetine, begonvilin renklerine, bol çekirdekli mandalinanın enfes kokulu tadına, kuşların şarkı söyleyerek bahçeye konmasına, topraktan çıkan, pişirilebilecek tür otlara, böyle bir eve ve herşeyin tadını çıkartabilecek sağlıktaki kendime...
 
Teşekkür/Şükür etmeyi bilmenin hazzı bambaşka. 

Şimdi yeni güzelliklere doğru yol alma zamanı. 💝


 







{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






not: fotoğraflar ​M©MENT©S​ a aittir.



15 Eylül 2019 Pazar

Pazar Müziği 🎵





Eylül ayının tam ortası, sonbaharın güçlenen ayak seslerini artık daha iyi işittiğimiz bir pazar günü bir müzik ziyafeti çekelim istedim. 

Enfes görüntüler eşliğinde, senfoni orkestrası tınıları ve bir kadın sesinde çağıldamayı vaad ediyorum. 

Var mısınız? 😃









{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-







12 Eylül 2019 Perşembe

PHİLTRUM/Bir Kelime-Bir Anlam







Philtrum, üst dudağınızla burun delikleriniz arasındaki oyuğun anatomik adıdır. Yunanca öpmek anlamına gelen "Philtron" kelimesinden türetilmiştir.

Şöyle de bir mitolojik hikayeye sahipmiş; bebekler doğmadan önce hayat ve ölüm hakkında bütün bilgilere sahipmişler. Herşeyin başlangıcı ve sonunu, yaratılış ve evren hakkındaki bütün sırları bilirlermiş. Bir bebeğin doğma vakti geldiğinde melekler, bu bildiklerini kimseye anlatmasın diye onun dudaklarına işaret parmaklarıyla dokunurlarmış. İşte bu oyuk o anda oluşur, bebek susturulur ve bildiği her şey kendine kalırmış.









{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-







11 Eylül 2019 Çarşamba

Ağaç Ev Sohbetleri #02










Ağaç ev sohbetleri sevgili Edischar ve AkkurtTaha blogdaşlarımızın önayak olmasıyla başladı. Ben ikincisine yetiştim. Herkesin konu önerisinde bulunabileceği bu sohbetlerde, bu hafta İrem Can' ın önerisiyle can çekişen dünyamız ve doğa ele alınmakta. "Doğamız giderek tehlike sinyalleri veriyor. Küresel ısınma ve çevre kirliliği en had safhada. Bunlar için geri dönüşüm, sıfır atık, daha az tüketim hatta poşetlerin paralı olması gibi önlemler alınıyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Geleceğimiz için daha yaşanılır bir dünyayı nasıl sağlayabiliriz?"


Onların yazılarını aşağıya linkleriyle ekledim.






Çoğu bloggerın sayfasında yorum olarak fikirlerimi belirttim aslında ve söyleyeceklerim ve bilgi sahibi olmadığım konular da dahil, diğer blogdaşlar tarafından yazıldı. Benim buna katacağım daha ne olabilir bilemiyorum.

Hatırlarsınız belki, bir aralar sık duyduğumuz bir laf vardı, "biz bu dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık" diye. Emanet aldığımız şeyi hor kullandık. Bu dünya, bu atmosfer, bu toprak, bu su hiç bitmeyecek sandık herhalde. Çok yakın gelecekte önce 3. dünya ülkeleri -ki çevre mühendisi bir arkadaşın yazdığına göre maalesef olmaya başlamış bile- ve daha sonra da o kendilerini ve sınırlarını özenle(!) koruyan parlak ülkeler de dahil olmak üzere, her yer birer çöplük olacak. Aileleri ve kendileri için onlarca yatırım yapan insanlık, ülke ve dünya geleceği için ciddi yaptırımlardan nasıl uzak kalabiliyor anlayamıyorum. 

Diğer bloggerların yazdığı gibi ben de bir takım önlemlerle yaşamayı denedim. Toprağım için tüm gıda atıklarını kompost' a dönüştürmeye, spreyli herhangi bir şey kullanmamaya, deodorantımı, diş macunumu, deterjanı hep en doğal malzemelerden kullanmaya çalıştım, halen de devam ediyorum. Ama yetmiyor biliyorum. Önlemler ülkeler bazında olmalı ve toplumlara indirgenmeli. 

Ben bahçemde güneş enerjisi kullanırken,  bahçenin yanından cayır cayır benzin yakarak giden aracın dumanına maruz kalıyorsam, toprağı zenginleştirmek için besin atıklarını dönüştürürken, benim devletim bir başka ülkenin çöpünü, zehirini ithal ediyorsa benim canım sıkılır !

Zaten canımın sıkılmasına da bakmaz, tüm dünya çöküşe doğru gider.

Son söz; 

"Son ağaç kesildiğinde, son ırmak kuruduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."














{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-








not: kullanılan görsel Edischar' ın bloğundan alıntıdır.





8 Eylül 2019 Pazar

1 Eylül 2019 Pazar

GÜZEL BİR EYLÜL BAŞLANGICI ve İYİ PAZARLAR







“Kenara gelin, dedi. Yapamayız, korkuyoruz! Dediler. 
Kenara gelin, dedi. Yapamayız, düşeceğiz! Dediler. 
Kenara gelin, dedi. Böylece geldiler. 
Ve onları itti. 
Uçtular. " 

Christopher Logue













{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-