Leroy Anderson
(1908-1975)
Popüler müzik yazan Amerikalı bir besteci olan Anderson, senfoni orkestrası için kısa melodik eserler besteledi. Birçok bestesi için solo piyano, konser bandosu, yaylı çalgılar üçlüsü ve piyano gibi diğer topluluklar için de düzenlemeler yaptı. Besteci, ciddi müziğin klasik formlarını kullanarak, 20. yüzyıl armonileri ve ritimleri ekledi. Massachusetts'te İsveçli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Anderson, ilk piyano derslerini annesinden aldı ve daha sonra konservatuarda piyano eğitimine devam etti. 1925'te, Harvard Koleji'ne girdi ve burada müzikal armoni, kontrpuan, kanon, füg, orkestrasyon, kompozisyon ve kontrbas çalıştı. Bunlara ek olarak da org dersleri de aldı.
Harvard'da okumaya devam eden Anderson, Alman ve İskandinav dillerinde doktora yaptı. Anderson, İngilizce, İsveççe, Danca, Norveççe, İzlandaca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce'yi akıcı bir şekilde konuştu. Harvard Üniversite Bandosuna liderlik eden sanatçının ilk eseri 1938 tarihli "Jazz Pizzicato" idi, ancak doksan saniyenin biraz üzerinde olan parça, dönemin üç dakikalık 78 rpm'lik bir single'ı için çok kısaydı, bunun üzerine aynı yıl "Jazz Legato"yu yazdı. Birleştirilmiş kayıt, Anderson'un imza bestelerinden biri haline geldi. Bestecinin müzik tarzı, yaratıcı enstrümantal efektler kullanarak, bazen daktilo ve zımpara kağıdı gibi ses üreten öğelerden yararlanmasıyla bilinir. Bir çok besteye imza atmış ve ödüller almış biri olarak 1958'de, Philip J. Lang'ın orkestrasyonuyla Broadway şovu Goldilocks'un müziğini besteledi. İki Tony ödülü kazandı. Anderson başka bir müzikal yazmadı, bunun yerine orkestra minyatürleri yazmaya devam etmeyi tercih etti. "The Typewriter", "Bugler's Holiday" ve "A Trumpeter's Lullaby" gibi eserleri okul gruplarından meslek örgütlerine kadar çeşitli orkestralar ve gruplar tarafından halen seslendirilmekte.
Amerikalı komedyen Jerry Lewis, bir televizyon skecinde "The Typewriter" ı canlandırmış, daha sonra 1963 yapımı "Who's Minding the Store?" adlı sinema filminde hayali bir daktiloda yazarak bu performansını tekrarlamıştır. O filmi izlemediyseniz hemen aşağıya o sahneyi gösteren eğlenceli videoyu da ekliyorum.
Pazar gününe bu eğlenceli müzik ve videoyla birlikte, gülümseyen yüzünüz eşlik etsin.
İyi pazarlar,
{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-
Pazar günü erkenden kalkıp ilk işim senin paylaşıma bakmak abla sonra o müzikle eşimle beraber bi kahvaltı hazırlıyoruz.
Hazırladıktan sonra kahvaltıyı kaparken yazıyı okuyoruz
Tek kişilik okusak yorum yapsak da 3 kişi yazını okuyor dinliyor
bizim bıcırık arasında

YanıtlaSilSinancığım
Bundan böyle pazar günü yayınlarını hazırlarken, hep sizler geleceksiniz aklıma


SilGünaydınlar, ne güzel bir ritüel var senin evde
Gününüz sağlıklı, neşeli, bol oyunlu geçsin.. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Masanın bir yerindeyim ben de
Müzik, bilgi, arkadaşlık, dostluk, bebek. Bu güzel masaya beni de alın 😀
YanıtlaSilSevgili Yıldız

SilKalabalık bir aile gibiyiz burada.. herkesin yeri var ne güzel
Jerry Lewis filmlerine bayılırdım, şimdi yine keyifle izledim.
)
YanıtlaSilGünün besteci ve müzik seçimi şahane olmuş.
Sevgili EkmekçiKız,
Hatta yayına koyduğum videodan sonra filmi bulup tekrar izledim. Beğenmenize çok sevindim.

SilAh ben de çok severdim
Ayy Jerry Lewis!! Ne güldürürdü, ne şahane mimikler yapardı, ne biçim eğilip bükülmeler, elleri kolları kullanmalar yarabbim. Ve bu Typewriter performansının olduğu filmi hatırlıyorum, kimbilir kaç yaşındaydım izlediğimde, nefistir. Gülümsüyorum şu an. Çok teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Mindmills,
Yayından sonra filmi internetten bulup, izledim. Pazar günümüzün neşesi, yeni haftaya da sirayet etsin dilerim. 
SilBu kısacık videoda bile insanın yüzü kadar içi de gülmeye başlıyor Jerry Lewis' i görünce
Sevgiler
Salı salı iyi geldi
YanıtlaSil
SilKonumuz Kitap,
sevindim 
SilNe iyi olmuş
Adam bayağı çalıştı ve yoruldu. Güzel paylaşım..
YanıtlaSilmRt hoş geldiniz,
SilEvet değil mi, müthiş bir gösteri
Teşekkürler beğeninize.
Jerry Lewis in bu skecini hatırlıyorum 😊
YanıtlaSilDerya,
Silİzlemesi çok keyifliydi gerçekten