22 Ekim 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Guy Farley
(5 Şubat 1963) 

İngiliz müzisyen ve besteci Farley, çalışmaları orkestra notaları, dünya müziği, çağdaş ses tasarımı içeren ve aynı zamanda pop sanatçıları ve yapımcılarla işbirliği yapan bir film bestecisidir.

Farley, kariyerine 1980'lerin başında müzisyen, besteci ve orkestra şefi olarak başladı. Film endüstrisindeki ilk önemli çalışmaları, korku filmi 'The Gardener' (1998), 'Darkness Falls' (1999) ve ardından 2000 yılında 'Sorted' müzikleri üzerinde çalıştı. Bu süre zarfında çeşitli belgesellerin müziklerini de düzenledi. Sonraki 10 yıl boyunca, bir çok dizi film için çalışmasının yanı sıra, birkaç uzun metrajlı film, televizyon filmi ve belgesel üzerinde çalıştı. Bununla birlikte, Sugababes, Leona Lewis, Duran Duran, ve Appletons gibi bir dizi popüler müzik grubuyla da çalıştı.

2014 yılında Farley, 4 Müzik ve Ses Ödülü'ne aday gösterildi ve ödül aldı. Onun hakkında ülkesindeki basında çıkan yazılarda şunlar vardı: "Şu anda en umut verici ve gelecek vaat eden bestecilerden biri. "Modigliani" filmi için bestelediği eserler, melodik açıdan hassas ve ustaca orkestrasyona tabi tutulmuş ve filmin oynatıldığı yılda tüm kategorilerde en iyi beş film müziklerinden biri olmuştu. Melodi ve tematik yazım konusunda büyük bir yetenek sergileyen Guy Farley, kesinlikle yarının film müziği yıldızlarından biri olacak." 

Gerek blog yayınları, gerekse kendim için bildiğiniz gibi çok fazla müzik araştırması yapmaktayım. Bazen izlediğim film veya dizilerdeki besteler dikkatimi çektiğinde de hemen bilgisayar başına geçiyorum. Müzik dünyası için, önce "dipsiz bir kuyu" tanımlamasını yapacaktım ama başı sonu bilinmeyen "uzay boşluğu" sözü daha yerinde oldu sanki.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan acıları anlatmak için en iyi ifade şekli müzik! Kelimeler artık bu yükü taşıyamıyor bana göre. İyi ki notalar var ve enstrümanlar. Dünyanın dört bir yanından insanların her duygusunu ifade etmek için çalınıyorlar. 

Müziği açın ve kendinizi içine bırakın.

İyi pazarlar,






{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-






10 yorum:

  1. Öyle yaptım, teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşşa sen Sevgili Dostum :A :) :F
      Enfes bir gün dilerim..

      Sil
  2. Güzel müzikti, duygusal filmleri anımsattı bana. Sayende çok kişiyi öğreniyoruz. İyi pazarlar Sezercim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygucuğum, "Modigliani" nin hayatını anlatan aynı isimdeki filmi izlemeni öneririm. Müziklerle, sanatçının hayatı çok iyi aktarılmış.
      Beğenine sevindim. :) :F
      Güneşli bir pazar olsun sana,

      Sil
  3. Güzel seçimlerinle güne başlamak ruhumuza iyi geliyor gerçekten sevgili Sezer. Müzik dünyası için " Dipsiz bir kuyu " tanımından vazgeçmek iyi olmuş. Biraz olumsuzluk içeren bir sözcük gibi geldi önce. Ama sonra Timur Selçuk'un o nefis şarkısı geldi aklıma ; "Beni dipsiz kuyularda merdivensiz bıraktın."
    Enstrümanlar arasında ney, kanun ,klarnet, keman , bağlama da ustaların elinde nasıl da güç kazanıyor, sözcüklerle birliktelikleri onları daha da anlamlı kılıyor kuşkusuz.
    Sevgiyle, sağlıkla, müzikle.
    Emojilerinize imrendim. Blogda ilk kez kullanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule Hocam,
      Güne iyi başlamak ne güzel bir ifade :A çok teşekkür ederim düşüncenize.
      Münir Nurettin'in bestesiyle, oğlu Timur' un da seslendirdiği "Kör kuyularda merdivensiz bıraktın" şarkısı içime dokunur hep ne zaman dinlesem. Ama dediğiniz gibi o ifade yerine sonsuzluğu kullanmak müzik dünyası için çok daha iyi :)
      Emojiler biraz daha duygu ifadelerine yardımcı oluyor. :T
      Müzik hep bizle olsun,
      Güneşli pazarlar dilerim. :F

      Sil
  4. Blogda emoji kullanmak farklı mı acaba? Bir kırmızı çiçek, iki alkış ifade eden emojilerim yerlerini bulamamışlar.! Senin hayal gücüne güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hocam, aşağıdaki emojileri yapabilmek için hangi noktalama işareti ve harfleri kullanacağınız örneklenmiş durumda. Sadece onları taklit etmeniz yeterli olacaktır. Mesela alkış için iki nokta üst üste hemen ardından da büyük Y harfi bir deneme yapın isterseniz. :) :F

      Sil
  5. Müziği dinlemeye başlar başlamaz film müziği gibi dedim zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar,
      Belii oluyor değil mi bir teması olan müzikler :) :T

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H