19 Mart 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Rod Stewart

Tam adı Roderick David Stewart olan sanatçı, 10 Ocak 1945 Londra doğumlu, İngiliz poprock ve blues-rock sanatçısıdır. Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen olan Stewart, gençlik yıllarında futbola tutkuyla bağlıydı. Brentfort Klübü’nde forma giyen Stewart, 1960’lı yıllarda folk sanatçısı Wizz Jones‘tan etkilenerek müzik kariyerine başladı. 1963 yılında Jimmy Powell And The Five Dimensions topluluğuna katılan Stewart, armonika çalıyordu. Daha sonra Brian Auger, Julie Driscoll, Mickey Waller, Rick Brown ve John Baldry ile Steampacket topluluğunun bir üyesi oldu. 1965’te Shotgun Express’e katıldı. “The Jeff Beck Group” adlı guruba katıldığında, artık tanınan bir isim haline gelmişti. Daha sonra solo kariyerine 1969’daki ilk albümü “An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down” ile adım atmıştır. Sanatçının yaklaşık 50 yıllık sanat hayatında başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede başarı elde eden şarkıları ve albümleri bulunmaktadır.

Şarkıcının en bilinen şarkıları, “Maggie May”, “You Wear It Well”, “Hot Legs”, “Da Ya Think I’m Sexy?”, “Forever Young” ve son olarak da “Have You Ever Seen The Rain?”dir. Ole Ole adlı parçası İskoç futbol meraklılarının marşı haline geldi. 150 milyona varan albüm satışıyla, İngiltere'nin en çok albüm satan şarkıcısıdır.

Yine Stewart’ın en çok satan single’ı da; 1978 çıkışlı disko hiti “Da Ya Think I’m Sexy?” adlı şarkısıdır. Sanatçının Hollywood’daki “Walk of Fame”de kaldırım taşında adı bulunmaktadır. 1990’ların başında çıkan Rhythm of My Heart adlı single, pop listelerine liste başı oldu.



Çok değişik bir ses tonuna sahip olan şarkıcı, bir ara ses tellerindeki polip için ağır ilaçlar kullanır, ancak bu durum gırtlak kanserine dönüştüğünden ameliyat olur ve aylarca hiç konuşmadan beklemesi gerekir. Daha sonra yeniden konuşmayı ve şarkı söylemeyi öğrenir. Benim Rod Stewart' ı ilk tanıdığım şarkı Sailing' dir ve benim için özeldir. Ayrıca, beni her dinlediğimde çok etkileyen bir şarkısı daha var. 

"Have i told you lately that i love you". 
Anlamı; "Son Zamanlarda Sana Seni Sevdiğimi Söylemiş miydim?" 

Bu şarkı depremde yitirdiğimiz tüm kardeşlerim için çalsın. 
Onları daima hatırlayıp, seveceğimizin idrakindeyiz ama şu an yanımızda ya da uzakta olan 
tüm sevdiklerimiz için söylemeyi unutmayalım ve "sevgileri" yarına bırakmayalım.

Sevgi dolu pazarlar,







{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-







20 yorum:

  1. Yaa çok hoş şarkıları :3
    İyi pazarlar Momentos!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı hoş geldin,
      Gerçekten tüm şarkıları çok keyiflidir, buğulu sesinde de bir başka keyif vardır. :)
      Beğenmene çok sevindim. <3
      İyi pazarlar :F

      Sil
    2. Birkaç şarkısını dinledim, gerçekten bayıldım ve müzik listeme ekledim; hatta az önce sizin paylaşmış olduğununuzu -Sailing- ig'de paylaştım :D <3

      Sil
    3. Ah hemen baktım İG' a ne güzel yapmışsın.. :Y :D

      Sil
  2. Merhabalar.
    Sanatçının ses telleri ile ilgili yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastalığın gırtlak kanserine doğru yol alması ve bu illetten kurtularak tekrar şarkı söylemesi beni gerçekten çok etkiledi.
    Müziğin evrensel olduğunu ispatlayan sesi ve şarkısı da gerçekten çok güzelmiş. Paylaşım için teşekkür eder, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz Blogcu,
      Sesiyle kendini var eden bir sanatçı için bu durum gerçekten çok zor olmalı ama azmine hayran olduğum bir sanatçı o ve hak ettiği değeri kendi ülkesinde yüksek bir mertebe olan "sör" ünvanıyla da edinmiş biri. Yorumunuzla katılımınıza kalpten teşekkür ediyorum.
      Saygılar,

      Sil
  3. Sevgi dolu pazarlar Sezer Hanım...
    Rod Stewart deyince benim için akan sular durur. Şarkılarını hâlâ dinlerim. Sesi için " buğulu " yorumunuza da katılıyorum. Ne zaman şarkısını dinlesem, yorgun ruhumun dinlendiğini hissetmişimdir hep.
    Bu güzel paylaşım için size çok teşekkür ediyorum. Mutlu kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazlı,
      Ortak zevkimiz :) Çok sevindim. Konserlerindeki sıcaklığı, samimiyetini izlemekten de çok keyif alıyorum. Beğenmenize mutu oldum. Bol müzikli ve sevgi dolu pazarlar diliyorum. :F

      Sil
  4. Yazıya eklenmiş Rod Stewart şarkılarını severim, keyifle dinledim.
    Diğer yandan son senelerde en çok sevdiğim albümü caz standartlarını yorumladığı American Songbook oldu. :)
    https://youtu.be/F9uq6N9LQ1M

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ekmekçikız,
      Ah evet dinledim bu albümü de ve sesine çok yakıştırdım şarkıları. Hatırlatma için tekrar teşekkürler :) :F
      Dinliyorum şu anda :T

      Sil
  5. Pek ilgim olmayan alanlardan da sayenizde bir şeyler öğreniyorum:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. myvslr,
      Merhaba, ne güzel, ne samimi bir yorum. Çok teşekkür ederim yorumunuzla desteğinize :F :A :)

      Sil
  6. Çok severdim Rod Stewart'ı. Sanırım beni en coşturan parçası Baby Jane'di. Do Ya Think I'm Sexy de ayrıdır, yazmışsınız. Nostaljik bir pazar gecesi oldu sayenizde. Size bunları yazarken Have I Told You Lately çalıyor şimdi arka planda. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mindmills,
      Güzel bir pazar geçirmenize sevindim. Şarkılar bizi iyileştirir, yatıştırır, ayağa kaldırır. Stewart' ın sesinde bu etkileri hissediyorum her seferinde.
      Yorumunuzla katılımınız için çok teşekkürler :F :)

      Sil
  7. İki şarkıya da bayıldımmm:))) İlk şarkıyı biraz daha fazla sevdim tabii:))) Bana biraz çok sevdiğim Bryan Adams sesini anımsattı ya da ben öyle hissetmek istedim, bilemedim:))) Yorumumu şarkıyı dinleyerek yazıyorum, çok sevdim gerçekten:))) Tabii benim bunu Cuma günü dinlemem de ayrı bir şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Haklısın B.Adams' ın sesi de buğulu gibi. :)
      Sevdiysen ne alâ.. Müzik her zaman emrine amade :) :T

      Sil
  8. İlk defa dinledim. İki şarkı da çok güzel. 1975 te çalınan müziğin kulaklarıma ulaşmasından memnunum.neyse ki dünyada kalıcı şeyler de var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tosbağa günlüğü,
      Müzik, zaman mekan tanımıyor.. sınırı yok. Ve iyi ki böyle güzel şeyler her dem taze, her dem kalbimizi ısıtıyor. :) :F

      Sil
  9. Ne çok dinlerdim Rod Stewart ı ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya,
      Halâ da dinlenir şarkıları :A :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H