14 Ocak 2024 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵



The Carpenters

 Bu müzik grubu, Karen ve Richard Carpenter adlı iki kardeş tarafından oluşturulan, pop ve soft rock tarzı müzikler yapmış olan ikili. Yaptıkları albüm satışları 100 milyonu aştığı için en çok satan müzisyenler listesinde yer almaktadırlar.

Connecticut' ta dünyaya gelen kardeşlerden Richard 15 Ekim 1946, Karen 2 Mart 1950 doğumludur. 1963 yılında Kaliforniya'ya taşınmışlar ve burada gittikleri Downey Lisesinde Richard piyano ile Karen ise bateri ile ilgilenmeye başlamıştır. 1966 yılında bir arkadaşları ile Richard Carpenter Trio grubunu kurmuşlardır. 1970'li yıllarla birlikte çıkış yaptıkları şarkılar gelmeye başlamıştır. Close to You, We've Only Just Begun, For All We Know ve Rainy Days and Mondays bunlardan bazılarıdır. 

1980'li yılların başına dek süren başarılı dönem sonrası Karen Carpenter'ın "Anoreksiya nervoza" adlı rahatsızlığı ilerlemiş ve bu dönem psikoterapi dahil olmak üzere çeşitli tedaviler almıştır. Ancak 4 Şubat 1983 tarihinde Downey'de babasının evinde 32 yaşında bu rahatsızlığı ile gelişen kalp yetmezliği sonucu yaşama veda etmiştir. Richard Carpenter sonrasında bir dönem daha çalışmalarını devam ettirse de ikili oldukları dönemdeki kadar başarıyı yakalayamamıştır.

Şarkılarını dinlediğinizde çoğunuz o yıllardan hatırlayacaktır belki. O döneme yetişememiş olanlar ise şimdi dinlediklerinde farkedeceklerdir; öyle kalbe dokunan şarkılar yapıp, seslendirdiler ki, dili yabancı olsa da sanki biliyor ve anlıyormuşsunuz gibi adeta. Karen' in yaşamı maalesef çok kısa sürmüş ve ondan sonra tek başına bir şeyler yapmaya çabalasa bile iki sesin verdiği duyguyu, Richard tek başına veremezdi. Sihir, ikisi bir aradayken çalışıyordu çünkü. 

Bu pazar günümüze eşlik ettikleri için teşekkürler ve alkışlar ikisine gitsin.

Müzikli pazarlar,







{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-





14 yorum:

  1. Evet, bunları biliyorum. Benden de alkışlar, hep kendilerine hem de seçiminden dolayı Sevgili Momentos'a. Güneşli bir kış gününde nostalji sütlü kahve tadındadır çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros,
      Ne güzel, burda da güneşli ama dışarısı buz :) yine de aynı güneş altında hem dünyayı, hem de dünyanın bir ucundan bu kardeşlerin melodilerini duyumsamak çok keyifli :A
      Çok teşekkürler alkışlara :) :F

      Sil
  2. Kahve eşliğinde dinlemek harikaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düş Tasarımcısı,
      Kahve de sihirli kelime cidden :) müzik ve kahve, gece ve kahve, sabah ve kahve diye epey çoğaltılabilir ama çok zevkli bir şey :) :T

      Sil
  3. Ben de kahvemi alıp açtım yayını.
    Güneşe çok yakıştı,sevgili Momentos♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kiremithanem merhaba,
      Yurdumun bir çok yerinde güneş var demek.. kimi yerde de sanırım kar topluyor güneş :)
      Pazar günün keyifli geçsin. :F <3

      Sil
  4. Karen'in erken göçüşünü bilmiyordum, ne kadar üzücü, oysa ne güzel ses o...
    Şarkı eskilere götürdü yine, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ekmekçikız,
      Yazık olmuş gerçekten o yumuşacık sese. :A
      Eskiler güzelmiş cidden, şimdi daha da iyi anlıyorum. :)

      Sil
  5. Seçtiğin parça çok güzeldi. Özellikle vokalleri dinlerken döneminden izler taşıdığını fark ettim... Grubu daha önce dinlediğimi hatırlamıyorum, hoşuma gitti. Çok teşekkür ediyorum sevgili Momentos :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fotohastasiempre,
      Müzik dağarcığına eklenecek bir grup, diğer parçalarını da şiddetle tavsiye ederim. :T
      Ben de teşekkür ederim canım. :)

      Sil
  6. Bazı şarkılar sözlerini bilmesen bile ne demek istediğini ezgisinde hissedersin ya. Bu da öyle. Neden kuşlar aniden ortaya çıkıyor, sen her yaklaştığında diye başlıyor şarkı.Büyülü bir diyara götürür müziği. Çok severdim bu şarkılarını ama hikayesini bilmezdim. Üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne Soysal merhaba,
      Yumuşacık bir ses tonu, sözler anlamlı, müzikteki notalar yerlerini bulmuş ve ortaya kalplere dokunan enfes bir şarkı çıkmış. Şarkının sözlerine baktığımızda da, aynen dediğiniz gibi ses tonuyla bile o duyguları aktarabiliyor karşısındakine.
      Yaşasaydı kimbilir daha kaç şarkı ortaya çıkarırlardı kardeşiyle birlikte. Işıklarda ve şarkılarla uyusun.
      Teşekkür ederim. :F

      Sil
  7. Sonu üzdü Momentos. Çok erken gitmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar,
      Biri erken öldü, diğeri sessizliklere gömüldü ama şarkıları bize yadigar kaldı Cem. :A

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H