10 Aralık 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Tim McMorris


Timothy Curtis McMorris, 21 Şubat 1982'de Kanada'da, Melvin ve Erica McMorris'in çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının Windsor' daki evlerinin bodrum katındaki kayıt stüdyosunda yaptığı "konser" ve prodüksiyonlarla, müzik dünyasıyla tanıştı. Ailesi ona beş yaşındayken ilk müzik aleti olan ukuleleyi aldı. On yaşındayken McMorris trompetle tanıştı ve "Go Tell Aunt Rhodie" yi çalmayı öğrendikten sonra müzik öğretmeni tarafından okul grubuna katılmaya ikna edildi. 1996 yılında on dört yaşındayken, McMorris bas gitara ciddi bir ilgi duydu ve düzenli olarak çalmaya başladı.
Ancak bir yıl sonra, radyoda Jimi Hendrix' in "All Along The Watchtower" şarkısını duyduktan sonra, McMorris hemen ailesinden bir elektro gitar almasına yardım etmelerini istedi. Birkaç ay içinde ilk gitarına sahip oldu. İlk yıl enstrümantal şarkılar yazmaya başladı. 1998'in sonunda McMorris, sözleri müziğe uygun şarkılar yazıyordu. Beste yapma ve performans sergileme tutkusu lise yılları boyunca belirgin olmasına rağmen, McMorris'in okul rehberlik danışmanları maalesef onun "geleceğe yönelik coşkusunu veya vizyonunu" paylaşmadılar ve müzik alanında kariyer yapmaktan büyük ölçüde caydırıldı. 

Liseden ayrıldıktan sonra, müzikal hırslarının peşinden gitmeye devam etmek için Waterloo Bilgisayar Bilimleri Üniversitesi'ne gitmesi için kendisine verilen bir bursu geri çevirdi. Ocak 2009'da McMorris, müziğini ve adını ortaya çıkarmanın başka yollarını aramaya, müzik lisanslama fikriyle ilgilenmeye ve telif haklarıyla çalışma mekaniği hakkında bilgi ve makaleler toplamaya başladı. Ağustos 2010 da, Audio Jungle isimli müzik kanalı olan web sitesine ilk parçasını yükledi, aynı ay içinde ilk vokal parçası "It's A Beautiful Day" i de yükledi ve bu hayatını inanılmaz değiştirdi. 2011'in başlarında, Adidas (İspanya) ve Toyota'nın (İtalya) kendi ülkelerinde iki farklı reklam kampanyası için "It's A Beautiful day" lisansını aldılar. Reklamlardan sonra, McMorris'in portföyüne ilgi arttı ve yeni  müşteriler gelmeye başladı. Ve kendi prodüksiyon şirketini kurdu, çalışmaları halen devam etmekte.

Zorluklara rağmen nasıl vazgeçmeden çalışmalarına devam ettiğini, araştırınca öğrendim. Üstelik buraya almadığım çok daha fazla (babasının ağır hastalıkları, maddi vs.) zorluklardan geçtiğini de. Ama bir genç yeteneğin "eğitmenleri" tarafından, daha yolun başındayken geri döndürülmeye çalışılması yeterince üzücü bence.

Bu şarkı Sevgili KuyruksuzKedim tarafından önerildi ve tam da o zamanlar, onun da sağlık problemleriyle ilgili bunalmış olduğu zamanlardı. Eminim o da bilmiyordu, bu şarkısını dinlerken enerji depoladığı sanatçının hayatını. :)

Bir başkasının sözlerinden, notalarından, bestesinden, filminden ilham alırken kim bilir bize ne mesajları vardır arkasında bilmediğimiz.

Bu güzel öneri için teşekkürler ediyorum Sevgili KuyruksuzKedim' e ve herkese keyifli pazarlar diliyorum.






{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-





13 yorum:

  1. Enfes bir gün açılışı oldu, muhteşem bir parça ve benim tanımadığım bir müzisyen lakin içimdeki his pek de yabancım olmadığını söylüyordu bana, kolay kaynaştık yani, çünkü sıcak ve keyifli bir müzik, insanı hemen ele geçiriyor... Teşekkürler bu güzel gün başlangıcı için Sevgili Momentos:) Elbette vesile olan biricik KuyruksuzKedi'mize de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dostum,
      Bir notayı duymakla başlıyor her şey. Günümüze yön veren mucizevi şeyler onlar. Her müzisyen içten içe yakın tanıdıklarımız oluyor ve halka büyüyor gitgide. :)
      Sana da iyi geldiyse harika! :F
      Ben de teşekkür ederim güzel satırlarına. :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros :)

      Sil
  2. İnsanlar arzu ve hayallerine ulaşmak için şanslarının da yardımıyla hedeflerine doğru yol almaya çalışırken bazen aileleri ve eğitmenleri tarafından destek görüyor bazen de engellemelerle karşılaşıyor. İnanıyorum ki, Tim McMorris ve benzerleri önlerine çıkan her türlü engeli aşıp hedefine ulaşabilen azınlık grubundan. Pek çok insan yaşam mücadelesinde akışa teslim olup içlerindeki cevheri ortaya çıkarmadan göçüp gidiyor dünyadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kaystros,
      Çok haklısınız, bu uğurda göçüp gidenler de var sessiz sedasız. Örnekleri çoğaltırsak ve öne yani görünür yere çıkartırsak belki bir iki kişi okuyup nasiplenir :A
      İyimser düşünceyle yaklaşıyorum ama biliyorum ki hayatta her şey olması gerektiği gibi oluyor o da ayrı.
      Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Instagram'da sürekli duyduğum bir şarkının yazarını tanımak güzel oldu. Eğitim sistemi her yerde insanı törpülemek üzerine mi kuruludur nedir?:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tosbağa günlüğü,
      Değil mi, her yerde çalıyor ve müthiş enerjisi olan bir şarkı. :T
      Bazen böyle oluyor ama bazen de destekleyici olaylar olabiliyor. Garip bir durum.

      Sil
  4. Sanatçıyı şimdi ilk sizden öğreniyorum. Ben pek sevdim Tim McMorris şarkısını. Bana biraz da 70'lerin tınısını hatırlattı.
    Sanatçının azmine hayran kaldım doğrusu. Pes etmemiş, istediğini alana dek mücadele etmiş. Destek olan aileye de bravo diyorum. Yalnız köstek olan okul rehberlik danışmanlarının, öğrencinin başarılı bir sanatçı olduğunu anladıklarında, ne düşündüklerini merak ettim. Herhalde pişmanlık duymuşlardır. :)
    Öneren sevgili KuyruksuzKedim'e ve size teşekkür ediyorum Sezer Hanım.
    Emeğinize sağlık olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazlı hanım,
      Yaşamlarında kararlılık ve istikrar gösteren insanlar çok değerli. Bu düsturları sayesinde bizler de onları tanıma şansına erişiyoruz. Şarkı müthiş bir neşe saçıyor. :)
      Ben de dinlediğiniz için teşekkür ederim :A
      Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  5. Momentoscum, ben teşekkür ediyorum :) Kendimize iyi gelecek şarkılar bulmalıyız hayatın içinde mücadele edebilmek ve ayakta kalabilmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KuyruksuzKedim,
      Müzik, resim ve sanatın her türü ama özellikle müzik bizi diri ve canlı tutuyor. Onlara sığınmaktan başka çaremiz yok :A
      Yayına katkından dolayı ben teşekkür ederim tatlım. :) <3 :F

      Sil
  6. Bu güzel bir şarkı. 3sat diye bir kanal var yeni yıl günü hep ünlü sanatçıların konserlerini veriyor çok keyifli oluyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya,
      Güzel müzik kanalları var, yılbaşı için çok zengin yayınlar yapıyorlar. :T Ne güzel :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H