10 Eylül 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Blossom Dearie 
(1924 - 2009) 

Amerikalı caz şarkıcısı ve piyanist olan Dearie, İskoç İrlanda kökenli bir babaya ve Norveç kökenli bir anneye sahipti. "Blossom" adını "doğduğu gün evine şeftali çiçeği getiren bir komşusu" nedeniyle aldığı detayı yazılmış Wikipedia'da. 

 Dearie, Londra ve New York City'de yıllarca düzenli çalışmalar gerçekleştirdi ve Johnny Mercer , Miles Davis , Jack Segal  dahil olmak üzere birçok müzisyenle işbirliği yaptı. Liseden sonra bir müzik kariyeri sürdürmek için Manhattan'a, 1952'de de Paris'e taşındı. Blue Stars (1952–1955) adında bir vokal grubu kurdu. 1954'te grup, Michel Legrand tarafından düzenlenen "Lullaby of Birdland " ın Fransızca versiyonuyla Fransa'da büyük bir başarı yakaladı. Blue Stars grubu, daha sonra The Swingle Singers 'a dönüştü. 1957'de Fransa'dan döndükten sonra Dearie, 1950'lerin sonu ve 1960'ların başında Verve Records için solo şarkıcı ve piyanist olarak ilk altı Amerikan albümünü yaptı.  "I'm in the Mood for Love", "May I Come In?", "That's Just The Way I Want To Be", ""I'm Shadowing You" yer etmiş şarkılarından bazılarıdır. Ayrıca şarkıları, bazı film ve dizi müziklerinde de kullanılmıştır.

Dearie'nin vokal tarzı, New Yorker tarafından çocukça tiz "şarkı söyleyen" olarak tanımlandı. Bu tarz  hafif ve havadardı ve Dearie'yi bu kadar farklı kılan şeyin bir parçasıydı. Ancak o zamanki vokal koçları, bu eşsiz ses tonunun uygunsuz nefes almanın sonucu olduğunu savunuyorlardı. Profesyoneller onu "diyaframından şarkı söylemesi" için uyarıyorlardı, ancak o bu eleştirileri duymazdan geldi.

Minyon bir yapıya sahip olan sanatçının şarkılarını dinlediğinizde sizler ne düşüneceksiniz bilmiyorum ama bana göre, sesi gerçekten de çok hafif, ışıltılı ve küçük bir kız çocuğununki kadar taze izlenim bırakıyor. 

Umarım bu pazar için seçtiğim, kanatlarını uçmak için kullanmaya cesaretlendiren bu şarkıyı seversiniz.

Çok umutlu, heyecanlı, cesaretli, güçlü ve çok da şık bir pazar günü dilerim hepinize.







{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-





6 yorum:

  1. Adını alma detayını ben çok beğendim ya, Ayrıca bence Blossom çok güzel bir isim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      Ben de çok sevdim :T Söylemesi ne kadar hoş bir kelime :)

      Sil
  2. Bilmediğim dolayısı ile dinlemediğim bir ses, ilginç geldi. Yukarıda adı geçen ustalara çok saygı duyarım, onlar değer verip sevdiyse ben de severim. Kulağıma kar suyu kaçtı sayende... Sanırım abümünü dinlemeye başladığım andan itibaren, söyleyiş tarzına ve ses rengine de alışıp, seveceğim kendisini:) Çok teşekkürler Sevgili Momentos, heybem yine dolu şekilde ayrılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dostum,
      Dinledikçe daha da içine işleyecek, bu asla rahatsız etmeyen incelikteki ses gör bak.. ben bir dizi sahnesinde tanıştım kendisiyle.
      Deniz ve yeşil görünen odanın camından içeriye dolan kuş cıvıltılarıyla yarışacak denli doğayla özdeş bir ses. :)
      Keyifle olsun. :) :T

      Sil
  3. İsmi de soyismi de çok şeker ☺️

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H