19 Eylül 2021 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵





Tam "bu pazar günkü yayını es geçeceğim galiba" derken, karşıma kıpır kıpır, insanı yerinde oynatacak bir video çıktı.  Üstelik rahmetli Şükrü Tunar' a ait bir beste. Onun sazından da çok dinlemişizdir bu eseri. Sonra bir sürü saz üstadı çaldı ama ben burdaki tınıları sevdim. Belki kayıttan da olabilir ancak Makedon İsmail Lumanovski gerçekten çok iyi ses veriyor klarnete. Bu cümleyi yazmak için kaç videosunu izledim bilemezsiniz :)

Tam yazıyı sonlandıracaktım ki, son anda bir video daha buldum. 
Seslendirdiği Nihavend Longa' yı buraya almazsam pazar eğlencesi eksik kalacaktı :))

İyi eğlenceler diliyorum ve iyi pazarlar...










{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



15 yorum:

  1. Günaydın. Mutfak tezgahı almış başını gidiyordu, açtım müziği topladım tüm tezgahı. Etraf toplanınca az da olsa daha iyi hissediyorum kendimi. Teşekkürler Momentoscum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KuyruksuzKedim :))
      Ah harika, çok sevindim ya <3 iki gündür bu müzikler beni bitirdi vallahi :))
      Şifa olsun hepimize..

      Sil
  2. İlk müzikle başladım. Harikaydı:)

    Sonra Sesziz Aşk'a geçtim. Kesinlikle çaktı beni. Yorum cümleleri geçti kafamdan, bir kıyas anlamında değil, anın etkisiyle. Bu en güzeli dedim. Muhteşemdi. Öykü, ses, anlatım...

    Usta işi demedim.

    Anlatımın özgünlüğünü, usta işinin ötesinde, sıcak, samimi ve daha kıymetli buldum. Sonra bir daha dinleyeceğim. Acaba dedim, az önce bitirdiğim kendi yazımın içinde kaybolmamın üzerine ben fazla mı duygusalım:)

    Net durum: Gerçekten anlatım şahane, öyküye hayat verdiği kesin, duyguyu dinleyene geçiriyor. Etkileyici... Tartışmasız!

    Nihavend Longa'nın daha iyilerini dinlemişizdir, iyilerinin yerine koyamayacağımız pek çok örnek vardır o nedenle buna sadece ilginç buldum diyebildim, beni çekemedi içine, üzgünüm onların adına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu okudum, bir daha okudum ve bir daha...

      Dedim ki; "başarıyor muyum acaba? defalarca bir yazıyı seslendirip, beğenmeyip bir daha, bir kez daha dediğim zamanların sonuçlarını görüyor muyum?"

      Blogdan tanıdığım kadarıyla övgü-yergi konusunda çok net ve durusunuz sevgili Buraneros. Herhangi bir amaç gütmeden neyi, nasıl hissettiğiniz ve gördüğünüzle ilgili sarfettiğiniz cümlelerin yerinde, dozunda, çizgisinde olduğunda herkes hemfikirdir sanırım.

      Bu yüzdendir ki, burdaki övgüyü çok mutlanarak ama tevazu içinde alıp, kabul ediyorum. Beni daha iyisine teşvik ettiğiniz ve blog harici poadcast' e de destek verdiğiniz için ayrıca kalpten teşekkür etmek isterim.

      Müzik konusunda, ikinci video kaydı bir konser olduğundan epey kakofoni söz konusu. Enstrümanlarla oynayarak, coşkuyu üst sınıra taşıma amaçlı bir gösteri :))) Tamam yine de ilkinde amacına ulaşmış, sevindim buna.

      Günün geri kalanı ve gelecek olan haftanız çok iyi geçsin. :)

      Sil
  3. Merhabalar.
    Makedon İsmail Lumanovski'yi, klaarnete çok temiz üfleyen ve perdelere çok temiz basan klarnetçi olarak gördüm. Gerçekten müthiş bir performans. Klarnetin ses sahasının en pes ve en tiz perdlereinde bu kadar temiz üfleme ve perdelere bu kadar temiz basma gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. "Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına derler. " Ama ben zurnada peşrevi icra eden ne zurna sanatçıları gördüm ve dinledim. Klarnet, her ne kadar Batı müziği çalgısı olsa da bizim müziğimizin her dalında da yerini almış güzel bir enstrümandır.

    Bu güzel ve keyifli pazar müziği paylaşımınızla biz ihya ettiniz. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey, sanatçıyı youtube da aratırsanız daha bir çok eserini izleme şansı bulursunuz. Cidden çok iyi oynuyor sazıyla.
      Klarneti evvel eski bizle bütünleşmiş gibi hissederim ben. Yanık ve kıvrak nağmelere de çok yakışıyor.

      Beğenmenize çok memnun oldum. Teşekkürlerimle,
      İyi pazarlar,

      Sil
    2. Merhabalar.
      İlk fırsatta bu Makedonlı klarnet sanatçısının icra ettiği diğer müzik parçalarını da dinleyeceğim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Rica ederim.
      İyi haftalar,

      Sil
  4. İlkaycığım, biraz sislerden, kederden arınalım istedim. :) Çok sağol dinlediğin ve yorumun için. İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  5. oo makedonlar aileden sayılırlar :)

    YanıtlaSil
  6. Oyy ne güzel. Ben de şarkı paylaşmıştım sitemde ama benimki yavaş, rahatlatıcı ve biraz da hüzünlü. Sonra dedim Momentos bu pazar ne paylaştı acaba... Modum değişti aniden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı,
      Ne güzel, neşelendirmesine sevindim. Açıkçası iki gündür sürekli dinliyorum, iyi geldi bana :))
      Senin melodiye bakayım ben de.
      Teşekkürler :)

      Sil
  7. itiraf edeyim ben genelde bu pazar yazılarını pazartesi okuyor ve dinliyorum çünkü pazartesilere ve dolayısıyla haftaya güzel başlamama yarıyor <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece C,
      Bence iyi yapıyorsun :)) bense o gün bir başlıyorum, öyle devam ediyor coşku :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H