27 Eylül 2021 Pazartesi

YAŞAMIN MUCİZELERİ PALAVRASI/BÖLÜM 1






Bir adam, bir kadın canları aşktan yandığından artık kendilerini kapatmış ve hiç bir ilişki yaşamamaya karar vermişler öyle mi? Ya bu mümkün mü? Hayat devam ediyor eninde sonunda gelip seni bulur aşk bulacaksa, sen istediğin kadar kapat. Sonra bir gün yolda birbirleriyle çarpışıp yeniden aşkı buluyorlar(!) Bu ne saçma şey böyle.

Üstelik çarpışmalarında can yakıcı bir şey var; sıcak kahve!! Gerçekten saçmalığın daniskası. O sıcak kahve senin kafandan aşağı dökülünce nasıl tepki verirsin acaba? İki insanın canı yanınca önce bağırır, haykırır. Nerde öyle göz göze gelecek de gülmeye başlayacak, palavra ! Bunlar sadece romanlarda olur canım kardeşim. Geçiniz bunları bir kalem. 

Onlar orada bir güzel tartışırlar, sağdan soldan birileri koşturur, illâ ki biri daha fazla etkilenip yanar ve 1. derece yanıkla hastahaneye kaldırılır. 

Hepsi bu! Aşk maşk yok. Alla alla....







{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: kullanılan fotoğraf buradan alıntıdır.



19 yorum:

  1. Çok sert!

    Ama özür dileyerek ifade etmeliyim ki yazıyı okurken içimdeki hin çok gülüyordu, o benim çaprazım, ikna yeteneği var; çünkü tehditlerinden tırsırım. Altını bir kez daha çiziyorum ki benim şucum yok o dedi. Oysa ben yazının uyarılarına kulak kesilmiştim. Bu yorumu yazarken bile müthiş bir ikilemdeyim, zira yazı zihnimi alabora etmiş durumda, dolayısıyla yorum konusunda nasıl bir hassasiyet göstermem gerektiğini inanın bilmiyorum.

    Af dileyerek, başıma bela almaya gönülünüzün razı gelmeyeceğini düşünerek... sessizce linki bırakıp kaçıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=LzJ6VxPeKI8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraneros,
      Buraneros,
      Bence olabildiğince rahat olalım. Hayat hep dümdüz gitmiyor ya.. ne o öyle pembe renkler, kelebekler, pamuk şekerler.. Biraz da gerçeklerden bahsedelim.
      Hadi söyleyin sizin üstünüze sıcak kahve dökülse ilk tepkiniz ne olurdu allasen? :))
      Bu arada gönderdiğiniz şarkı cuk oturdu ama sadece ismiyle, hepsi o :))
      Hadi bu da benden olsun https://www.youtube.com/watch?v=D6Qy0CJip7E

      (bu arada sadece bende mi bir sıkıntı var acaba, bloglarda bir düzenlemeye mi gidiliyor anlayamadım. Önce cevap yazdım gitmedi silindi, sonra daha detaylı yazdım bu sefer sizin linki atamadan yanlış gitti. Bu sonuncu :)) umarım yayınlayabileceğim) :))

      Sil
    2. Cevap veriyorum:

      Aynı sahnenin içinde olsa elbette fiziksel olarak iki büklüm olurum. Sonra şöyle bir çekilir üstüme başıma bakarım, suç bendeyse özür dilerim, tepkiyi ölçerim, bir kaza bu tebessümü varsa ve suç bende ya da oradaysa o zaman fark etmez... gülerim, kesin bir espri yaparım, kahveleri yenilemeyi teklif ederim. Suç bendeyse kıyafetlere verdiğim hasarı telafi etmeye çalışırım. Yani konu ben olduğuma göre pozitif olurum. Eğer kahve içersek de anın -temiz- ve keyifli geçeceğinden eminim. İkimiz de serbestsek ve şirin bulursam geçen zamanı... Oradan ötesini ben bilmem rabbim bilir:))

      Bloglarda genel bir hal olduğu kesin çünkü Türkçe olan bir çok şey ben de İngizlizce oldu:)

      Sil
    3. Bu tam size özel bir cevap. Karşınızdakinin tarzı çok daha belirleyici oluyor tabii. Pozitif bakmak güzel, çarpışılan kişi çok hoş ama tavrı çok çirkin olsa daha farklı bir durum çıkabilir ortaya.

      Aslında çeşitli varyasyonlarını sunabiliriz bu olayın. Ben nedense bir de böyle bakalım diye yazdım ve kimler bu yazıya katılacak merakımdan. :)

      Çok teşekkür ederim yorumlarınıza. Sevgiler,

      Sil
  2. Podcast Özel!

    Çok güçlü bir öykü. Anlatım şahane. Bir yerde minik bir sorun olsa da ki hiç önemli değil şahsım için...

    Akış çok güzel, süre ikilem yaratsa da akış insanın uzaklaşmasına engel oluyor. O ara şunu düşündüm, çağın insanının önemli bir bölümünün tıklama meraklısı olduğu, keyfine emek vermekten sakındığı şu süreçte acaba arkası yarınlar gibi ikiye bölünse miydi? Biraz piyasanın talepleri gözüyle bakarak hani, yoksa şahsen gönlüm tek parçadan yana ama... hani piyasayı bilen biri olarak da fikri paylaşmak istedim:) Elbette benimki verilere dayalı değil, siz o noktadan ve geri dönüşlerden daha net bakabilirsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraneros,
      Beğendiniz mi? Çok sevindim. Ya haklısınız bazen aksaklık oluyor. Yayın kısa olduğundan önemsemiyorum ama temiz yayın için dikkatli olmam gerek.

      Poadcastlerde genelde izlediğim yayınlar kısa, bir de insanların hemen sıkılıp çıkış tuşuna bastıklarını da düşünürsek, ne kadar kısa o kadar iyi diye düşünüyorum. Arkası Yarın tarzında yayınlar yapmıştım ama onlar uzun yayınlardı. Yakında Gastronomi isimli arkası yarın yayınlarım olacak.

      Burda bu yayınla ilgili ikiye bölünse mi demek istediniz, acaba ben mi yanlış anladım.

      Sabahtan beri blogda sıkıntı yaşadım, elim ayağıma dolandı. Bazı yorumlara cevap verdim silindi. :(
      Ve evet dediğiniz gibi ingilizce oldu yayın ayrıntıları.

      Sil
    2. Genel dinleyici durumunun ne kadar dayanaklı olduğunu bilemediğim için ben arada kaldım. Ben tek parçadan şikayetçi değilim. Sonuçta bir ölçü de değilim. Bölünürse hani, daha çok mu dinlenir üzerinden bir sorgulamaydı sadece.

      Sil
    3. Yayınların böyle kısa olması dinleyiciyi memnun ediyor sanırım. Verilere bakıyorum, yükselen bir grafik var. Sağolun görüşleriniz benim için değerli. Elbette her zaman bu konudaki önerilerinizi beklerim :)

      Sil
  3. Aşk maşk bencede hikaye. Nedir, nasıldır, unutalı yıllar oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlipencere06,
      Değil mi yaaa :)) hatta şarkısı bile var.. "aşk eski bir yalan, ademle havvadan kalan" :)
      Teşekkürler yorumunuza.

      Sil
  4. İlkaycığım,
    İki uçta olmak da ilginç bir durum, bence sorgulamaları arttırır. Yorar mı? olabilir ama zaten ne yormuyor ki bu hayatta bizi :))
    Sevindim senin cephenden beğenilmesine bu yazının.

    Biraz daha farklı bir şey yapmak istedim, kimbilir bölümler ilerledikçe ne kadar devam edilebilir hep birlikte göreceğiz. :))

    YanıtlaSil
  5. :)) Yine de devam etse iyiydi:) Kalpsizler için oldu bölüm sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Yok devam edicek ama sabote edeni var :)))

      Sil
  6. öykülerde, filmlerde, kore romantik dizilerinde çok hoş :) gündelik yaşamda amaniin kim uğraşacak aşkla :)

    YanıtlaSil
  7. Ben ilk yazıyı daha çok sevdim. Bu yazı hep bardağın boş tarafını gören ve her şeyi eleştirmeye çalışanlara göre olmuş. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu Emanet,
      Farklı bir yayın arayışından kaynaklandı bu çalışma. Gördüğüm üzere de hitap edenleri de var ki arada hepimizde bu pesimist bakış oluyordur. (geçici olması tavsiye olunur) :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  8. Kimya azizim kimya :) O ani çarpışmanın şokuyla gözler buluşunca hangi hormonların devreye gireceği bir muamma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmgündemi,
      :)))))) dut yedim susuyorum :))))

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H