1 Haziran 2019 Cumartesi

Celaliye 5







Bir kaç gün sonra Ali nihayet ortaya çıktı. Nerde olduğunu sorduğumu gayet iyi hatırlıyorum fakat Ali' nin ne cevap verdiği net olarak kalmamış hafızamda. Sanırım ailedeki büyüklerden biri ya hastalanmış ya da vefat etmişti. Hepsinin birden topluca gitmesi buna delaletti çünkü. 

Çocukluk işte, ölüm o zamanlar net algıladığımız bir şey değildi ki, insanlar ölebilirdi bunu biliyordum ama onlar hep başkalarıydı sanki. Ölüm; çemberin içinden birine elini uzattığında ne olacaktı, bunun bilincinde değildim. Anlık mahzunluk, yerini hemen hayatın an içindeki gerçeğine bırakıyordu bizler için. Ve biz de hemen denize koştuk. Olağan yarışlarımızı yaptıktan sonra, artık Ali' ye sürpriz soruyu soracaktım. 

Tam o esnada derinlerden gelen bir müzik duyduk. İkimiz de çok heyecanlandık. Çünkü bunun ne olduğunu gayet iyi biliyorduk. Hemen evlere koştuk, ailelerimize haber verdik ve yanımıza harçlıklarımızdan bir miktar alarak caddeye çıktık. Bizim sitenin hemen yakınında duruyordu o.


Bahsi geçen şey, gezginci Migros kamyonlarıydı. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bu araçların kasalarının yan yüzlerindeki kapalı kanatlar yere paralel gelecek şekilde açıldığında, pratik bir şekilde ilkel görünümlü bir tezgah haline gelirdi. Kasanın açılan kısmından raflar meydana çıkardı. Satış elemanları kanadın arkasındaki bölüme geçerek müşterilere satış yaparlardı. Daha sonra bu kamyonlar yerlerini, arka kapısından girilip, ön kapısındaki kasanın yanıbaşında ödeme yapılarak inilen, içi iki taraflı raflarla donanmış, camsız kavuniçi renkte Migros otobüslerine bıraktılar.

Benim en sevdiğim ürün ise o zamanki çocuksu isteğin ve ülkedeki yokluk veya pahalılıktan dolayı, yurtdışından gelenlerin mutlaka yanlarında getirdiği şey olan çikolatalı ürünlerdi. O zamanlar Nestle gofret pek revaçtaydı. Nasıl tadına vara vara, gıdım gıdım yerdim anlatamam. Belki de o zamanlar başlamıştı, imrendirici ve pek iştah açıcı yemek yeme tarzım.

Ali ile gofretlerimizi minik ısırıklarla kim en geç bitirecek yarışmamız da vardı. Ama eninde sonunda biterdi işte. Bir dahaki sefere kadar biz de denize koşardık.

Artık Ali' ye o muhteşem soruyu soruyordum işte. "Ali?", "Ne var?", "Sen kürek çekmesini biliyor musun?", biraz durdu sanki, "Ehm, şey biliyorum", "O zaman gel hadi çekelim", "Benim eve gitmem lazım", "Ama niyeeee?", "Sonra gelirim". Gitti. Ben öylece kalakaldım. Aslında şaşırdım. Olacak iş değildi, ortada yarışılacak bir durum vardı ve Ali ortadan yok oldu. En sonunda şuna kanaat getirdim, Ali kürek çekmeyi kesinlikle bilmiyordu, benimle yarışsa mutlaka kaybedecekti, bu yüzden de bahane uydurdu. Gözüm parladı bu düşünceyle birden ve gülümsedim. 

Sonraki günlerde de Ali' nin pek tadı yoktu sanki ama yine de hep birlikteydik. Yaz sona eriyordu, okul alışveriş telaşı başlamadan dönmek gerekiyordu. Vedalaştık çaresiz. 

Hala düşünürüm, o yaz Ali olmasaydı ben yüzmeyi, denize iskeleden atlamayı, dalmayı, sandalın altından geçmeyi, uzun süre nefessiz dipte kalmayı, kürek çekmeyi ve bir arkadaşı özlemeyi öğrenebilir miydim... Kimbilir, o yaz değil belki çok daha sonra öğrenirdim ama o yaz sanki sıkıştırılmış bir paket program gibi oldu tüm bunlar Ali sayesinde. Onun bana, o zaman dilimi için gönderilmiş bir hediye olduğunu biliyorum. Belki o zamanlar söylemedim ama O' na bunu borçluyum.

Ali; sana arkadaşlığın, beni güzel şeylere teşvik ettiğin, aklımda yer edip yıllar sonra bile senden bahsedebildiğim için çok teşekkür ederim !...







(bitti)











{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




(not:  Fotoğraf Google görsellerden -wowturkey- den alıntıdır.)





26 yorum:

  1. Ne güzel bir arkadaşmış aslında zaman geçse de hatırlanan... Yarışlarla da olsa birçok şey öğretmiş,ne güzel.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın zamanlardan hatırlanan kişiler, her daim anılacaklardır. Safiyane duygularla biz o yaz her ikimiz de eğitimimizi tamamladık. Okuyarak değer verdiğiniz için ben teşekkür ederim Ebemkuşağı 🤗

      Sil
  2. Arkadaşlık budur işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza Bi Çay 😊

      Sil
  3. Ali gibi dostlara ihtiyacımız var sanırım, bize yeni şeyler katacak, öğrenmeye zorlayacak insanlara :)) Bizimle paylaştığınız için de teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize, ivme kazandıran her insan çok değerlidir. Her zaman şükran duygusuyla anacağım. Zaman ayırıp okuduğunuz ve yorum yazdiğınız için ben çok teşekkür ederim sevgili Kağıt Salıncak 🤗💜

      Sil
  4. Çok güzeldi ya... Ali sanki yüzme hocası misyonunu üstlenmiş. Her şey değişime uğruyor. Ben de hayatın değişimlerinden fazlaca etkilenirim. Hep alıştığım şeyler olsun isterim. Ama Ali'nin kürek çekemediği kesin :) Emeklerine sağlık arkadaşım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğun ve yorumunla katkıda bulunduğun için teşekkür ederim sevgili Ece ☺😍 Değişim iyidir, kollarımızı açmak lazım kapımızı çaldığında 😊 sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  5. Ali'nin size ciddi anlamda katkısı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunbaz ve eğlendiren bir arkadaştı. Başından sonuna katkılarınız için çok teşekkürler Eğitim Pınarı ☺

      Sil
  6. Hayatımızda Ali gibi arkadaşlar hep olsun inşallah :)
    Bu arada O Yaz şarkısını pek severim :)
    Mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Yurdagülcüğüm 🙏 insanın içini titreten bir şarkıdır evet. Iyi bayramlar sana da ☺

      Sil
  7. Bütün bir hikayeyi bir solukta bitirdim. Bölümlerde seçilen şarkılarda çok güzeldi. "Nasılda koşuşurduk bahçelerde..." Uyum müthiş!
    Bizi bu güzel hikayeyle buluşturduğun için teşekkür ediyorum.
    Hayırlı bayramlar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım gözlerine saglık 😊 bizim zamanımızın şarkıları bambaşkaydı. Beğenmene sevindim canım 💟 çok teşekkür ederim yorumuna. Huzurlu, mutlu bir bayram olsun. Sevgiler,

      Sil
  8. BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER, RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi geceler, sizin de bayramınız kutlu olsun Eğitim Pınarı.

      Sil
  9. Merhabalar.
    Günümüzde çok ender karşılaşacağımız böyle samimi ve güzel dostlukları artık hikayelerde okur olduk. Çok güzel bir hikayeydi. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Cenab-ı Hakk bizleri hep "Ali" gibi dostlarla karşılaştırsın.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haķlısınız Recep bey, yine de az da olsa dostluklar var şükür yoksa yaşamak cidden zor olurdu. İçten duanıza "Amin" diyorum. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  10. Celaliye'de uzun yıllar yaz tatillerimi geçirdim, bahsetmeniz mutlu etti beni, Migros arabasını hatırlıyorum ben de, çok sevgi selâm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Serpil, çok sevindim aynı mekan ve zamanlardan geçtiğımize. Anmaya değer güzel zamanlardı gerçekten. Çok teşekkür ederim yorumunuz beni sevindirdi. Sevgiler,

      Sil
  11. Ali nin yaz okulu olmuş o sene :)) süper bir dizi yazı oldu bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yaz okulu deyimi çok isabetli B.annemintakvimciği. Ne güzel çok sevindim beğenmene. :)

      Sil
  12. Ne güzel bir dostluk, ne unutulmaz anilar. Benim de öyle bir çocukluk arkadaşım var yillar sonra facebookta bulduk birbirimizi hala iletişimimiz sürüyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya,
      Unutulmaz cidden.. ne güzel dostlukların sürmesi <3

      Sil
  13. Çok güzel bir arkadaşlık olmuş sizinkisi. Bana da eski bir arkadaşımı hatırlattı. Çok başka bir yaşta, çok başka bir konuda birbirimize çok değerli şeyler öğrettik. O zamanlar Akbank'ın bir reklam vardı ve çok güzel bir şarkısı: "Birlikte atan iki küçük yürek, lalalalala la lalalalala. Bu dostluk daha daha büyüyecek, lalalala lalalal lala." diye gidiyordu. Bizim şarkımız olmuştu :) hatırlamama vesile oldun, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manxcat/KuyruksuzKedi,
      Eski zamanlardan hatırladıklarımızı yazmalıyız bence.. bizden sonrakilere hikaye gibi gelir ama yine de örnek teşkil eder. Akbank reklamı deyince benim aklıma bir tane geliyor 😂 iki yaşlı karşılaşır ve biri diğerine sorar: Akbank'a mı gidiyorsun? diğeri cevap verir; Hayır Akbank'a gidiyorum. Öteki; Haa ben de Akbank' a gidiyorsun sanmıştım. 😂😂 o şarkı canlanmadı hafızamda ama bakacaģım internette. Ne güzel günlerdi 🤗 Teşekkür ederim bu güzel yorum için.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H