9 Ekim 2017 Pazartesi

"O" melek oldu 👼







Radyoda "Goodbye yellow brick road" çalıyor ve biraz önce cep telefonuma gelen mesajla, deyim yerindeyse dondum kaldım. 

Blogger arkadaşım, gönderdiği mesajda biraz önce annesini kaybettiğini ve yarın cenazesinin kaldırılacağını yazıyordu. Şaşırmamın sebebi arkadaşım annesini bir kaç yıl önce kaybetmişti. Hatta annesi alzheimer hastasıydı, onunla ilgili yaşadıklarını, http://alzheimeroldum.blogspot.com.tr de paylaşıyordu. Uzun ara verdiği diğer bloğu olan http://dostca99.blogspot.com.tr de 2015 te yeniden yazmaya başlamıştı.

Tüm bu olayları bildiğim, ama insanız bazen söylenen şeyleri aklımızda yanlış odacıklara yerleştirir ve pot kırmaya meyilli hale geliriz diye, ortak dostumuz HayalKahvem' den sağlamasını yapayım dedim. Ve gelen mesajı, arkadaşımız Dilek' in oğlunun gönderdiğini, bizim melek kalpli Dilek' imizin kuş olup uçtuğunu öğrendim. 

Üzüntümü anlatacak kelime bulmakta yetersizim ! Şoktayım !

Onu, yüzündeki meleksi yumuşak gülümsemesiyle hatırlarken, aniden ölümün soğuk kuyusuna düşmüş gibi hissediyorum. 

Geride kalanlara sabır dilemekten ve onu yazdıklarıyla, güler yüzüyle hatırlayıp, dualarımı yollamaktan başka bir şey diyemiyorum.

Yukarda eklediğim eseri çok sevdiği için yayınlamak istedim. Uğurlar olsun sevgili Dilek.... 💟




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-







26 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin, sabır ve ruhunuza sekinet diliyorum. Arkadaş, dost başka bir şey. Üç yıl olacak neredeyse çocukluk arkadaşım kanser oldu ve vefat etti. Son aylarını İstanbul'da geçirdi, ameliyatlar, saçının traşı, gözlerindeki bakış hüzün hayatta kalıyor ve geride kalan sevdikleri hissediyor. Dileyelim anneye bakmak, anneye anne olmak gibi çok ulvi bir güzelliği yaşamış dostunuzun yeri cennetten en güzel köşe olsun. Allah razı annesi razı belli ki sizler razı.. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar içime işleyen, sakinleştiren satırlar ki bunlar, çok teşekkür ederim... Sevgili Dilek' imiz cidden tek başına çok zor işleri, eğlenceli hale getirdi, bizzat şahit oldum. Ana-babasına ve sevgili eşine kavuştuğunu düşünerek huzur buluyorum. Dualarınıza binlerce teşekkürler.

      Sil
  2. Kelimelerin anlamını yitirdiği zaman işte bu zaman! Ne denir, nasıl dayanılır ki bu acıya? Dünyada en değer verdiğin bir varlığın ellerinden kayıp gitmesini izlemek nasıl bir acıdır tahmin bile edemiyorum. Umarım arkadaşının anneciği huzurla doludur gittiği yerde. Arkadaşına ve tüm sevdiklerine sabırlar diliyorum.
    *Müziği dinlerken yazıyorum, tüylerim diken diken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünsene Sibelynka, blog yazarken tanıştığım ve bunu fiziki ortama taşıdığım nadir insanlardandı Dilek. Sesiyle insana sakinlik aşılayan, sevgi dolu, yaşadığı duruma karşılık her anı espiriyle kahkaya boğacak muziplikte biriydi. Annesinden sonra onun gidişi bizi şok etti. Çok erkendi !... çok erken...
      Sağol canım.

      Sil
  3. Allah rahmet eylesin, çok çok üzüldüm..
    O anda insana yalnızca şiddetli bir boşluk hissi ve çaresizlik geliyor, zaten elden de başka birşey gelmiyor. Hem ailesine hem size sabır diliyorum sevgili Momentos..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen söylediğin gibi hissettim. Onu hep aklımdaki gibi kalbimde saklayacağım. Teşekkürlerimle...

      Sil
  4. Bir kaç yıl önce annesinin yokluğunu paylaşirken sonra oğlununda kendi yokluğunu paylasacağı aklına gelirmiydi hiç :( Allah rahmet eylesin ölüm gidene değil de kalanlara daha bir zor. Rabbim sabir versin sevenlerine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce büyük şok oluyor insan, sonra inkar yaşıyor.. "nasıl olur, nasıl olur" diye.
      Bir hayat teslim oldu, bir blog kapandı. :(
      Çok teşekkür ederim canım.

      Sil
  5. Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ezgiciğim...
      Geride kalanlara sağlıklı ömürler versin Allah.

      Sil
  6. Ne kadar zor bir durum, tahmin edebiliyorum. Yazıyı dün gece okudum, yorum yazamadım. Hiç tanımadığım halde etkilendim.
    O kişilikte bir insan yapması gerekenleri yapmıştır eminim.
    Artık anılarıyla yaşayacak. Işıklar içinde uyusun.
    Acınızı yürekten paylaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan geriye kalan anıları ve bloğuyla yaşayacak. Amin dileklerinize Makbule hanım.
      Çok teşekkür ederim desteğinize...

      Sil
  7. Blog dostluğunu aynı mahallede oturan kimileri ile çok görüşen kimleri ile arasıra görüşen dostlar olarak görmüşümdür.Birinin kaybı. Çok üzer beni de ;kapısı penceresi sıkıca kapalı önünden geçtiğim ev gibidir.Acınızı paylaşıyorum ;mekanı cennet olsun Sevgili Dilek Hanım'ın,sabırlar diliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi onu hep en son tarihli yazısı kadar göreceğim, her ne kadar yüzü aklımdan hiç gitmese de. Çok teşekkür ederim temennilerinize Arzu hanım... 🙏

      Sil
  8. Allah rahmet eylesin. Ölüm doldurulamayan bir boşluk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman bir boşluk...
      Sağolun desteğinize.

      Sil
  9. tanımıyordum. başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanısan cidden çok severdin Deep.. sağol canım.

      Sil
  10. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dilerim. Böyle haberlerde yazan kişinin vefası bile tanımadığımız kişi için üzülmemize neden oluyor. Bu boşlukta önemli olan geçirdiğimiz zamanı güzelliklerle doldurabilmek, birilerinin yokluğumuzu yürekten hissetmesi, hoş duygularla anımsanmak olmalı. Sabır temennilerimle, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, sağolun.
      Hepimiz, tanışalım tanışmayalım burda ettiğimiz sözlerle bir yer oluşturuyoruz, birbirimizle paylaşıyoruz ve yakınlaşıyoruz. İzlediğim bloglar yazmama kararı alınca bile yokluklarını hissediyorum. Emir büyük yerden, yapılacak bir şey yok... hatırlamak kalıyor bizlere.
      Yürekten sevgiler,

      Sil
  11. ölüm söz konusu olunca kelimeler gerçekten anlamsız ve yetersiz kalıyor.
    Allah rahmet eylesin,Allah yerinde dinlendirsin.Sizlere de sabırlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma hanım...dualarınıza amin diyorum.

      Sil
  12. Basin sagolsun Momentos'cugum... Begonvil Sokagi'nin dilegi uzun zamandir duydugum en güzel dileklerden biriydi. Izniyle ben de katiliyorum onun dileklerine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dilekler, sözcüklerdir ki, içimizin yangısını hafifleten. Sizler sağolun, teşekkürler Hindibacığım. 🙏

      Sil
  13. Ah ölüm... Geldiğinde en çok da yakınlarını, sevenleri vuran hayatın son gerçeği. Çok üzüldüm Sezer. Başın sağ olsun. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Ben biraz sağlık işleriyle haşır neşirim. Belki de diz ameliyatı olmam gerekecek. Uğrayamazsam nedeni budur. Tekrar taziyelerimi bildiriyorum kardeşim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ececiğim... sana da acil şifalar diliyorum. Ameliyatsız çözüm olmadıysa haklısın canım. Sen rahat ol, dualarım seninle olacak her daim. Sevgiler,

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H