27 Ağustos 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵




Paul Anka
 30 Temmuz 1941

 Lübnan asıllı Kanadalı şarkıcı ve söz yazarıdır. 12 yaşında profesyonel kariyerine başladı. 1956'daki "I Confess" adlı ilk parçasının kaydını babasından aldığı parayla yaptı. Ama o plak sadece 300 tane sattı. Sonraki parçası "Diana" ise 9 milyon satışa ulaştı, ben de bu şarkıyla kendisini tanımış ve sevmiştim.

Buddy Holly'nin söylediği "It Doesn't Matter Anymore", Tom Jones'un popüler hale getirdiği "She's A Lady" adlı besteler onundur. 

Hepimizin iyi bildiği ve çok sevdiği Claude François'nın "Comme D'habitude" adlı ünlü bestesine, "My Way" olarak İngilizce sözleri Paul Anka yazmıştır. Ayrıca yazdığı reklam müzikleri de yazıldıkları zamanda büyük bir üne kavuşur. Örneğin bir fotoğraf makinesi firması için yazdığı "Times Of Your Life" adlı şarkı -ki yukarda onu yayına aldım, piyasaya sürüldüğü zaman çok sevilmiş. Bence halâ çok iyi bir parça.

Kendi adına birçok televizyon şovu yaptı. 1957'de "Diana" şarkısı dünya çapında üne kavuştu. 1961 yılında "Time" dergisi onun besteci ve söz yazarı kimliğini ön plana çıkarttı. Kanada Ottawa'da 27 Nisan Paul Anka günü olarak kutlanmaktadır. 1990'da ABD vatandaşlığına geçti. 2003'te "American Idol" yarışmasında konuk sanatçı olarak sahneye çıktı. Birçok ünlü sanatçıyla beraber düetler yaptı.

Yukarda sıraladığım muhteşem şarkıların yanısıra "You Are My Destiny", "Papa", "Put Your Head On My Shoulder", "Puppy Love" gibi daha pek çok ölümsüz şarkının yaratıcısı olan sanatçıya sağlıklı ve sonuna kadar müziğin içinde yer alacağı bir yaşam diliyorum.

Şarkıyı, çocukluğunuzdan itibaren tüm anılarınızı, geriye baktığınızda hatırlamak istediklerinizi gözünüzün önüne getirerek dinleyin.

Müzikli pazarlar dilerim,







{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-








12 yorum:

  1. Kendimi 60'ların son çeyreğine ışınladım, mini mini bir ilkokullu olup yazıyı öyle okuyup, şarkıyı dinledim. Sonra dedim ki Sevgili Momentos bir melek. Biz kuşağı için zaten bünyede olan bazı tatları hatırlatmak ve bizi o yıllara ışınlamak açısından... Ama daha önemlisi her şeyin yozlaştığı, kalitenin yerlerde süründüğü şu süreçte fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlere açtığı -nitelikli- müzikler ve şarkıcalar kanalı da muhteşem!

    İyi ki varsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros,

      Yazdıkların çok duygulandırdı. Hani bazen yoğun duygular hissedersin ve bunlar o kadar farklı alan, an ve görüntülerden gelmektedir ki, hangisini aktaracağını, hangisini öne alacağını bilemezsin, kalbin ve ruhundan ilk çıkan duygu ile coşarsın.
      Blogda hangi yayın olursa olsun, iş müzik eklemeye geldi mi her seferinde böyle oluyorum. Pazar günleri apayrı elbette. Bir gün içerisinde bilmediğim melodilere ulaşmak için shazam' ı kaç defa açtığımı biliyorum.

      Aynen senin yazdığın gibi nitelikli eserleri, insan doğasına erişerek ordaki her duyguyu test eden sihirli notaları tanıtmak, hatırlatmak, aktarmak istiyorum.

      Bunu farkedip dillendirdiğin için gönülden teşekkürler :A
      Dinlemeye, izlemeye gönüllü tüm arkadaşlar ve sen de iyi ki varsınız! :)

      Sil
  2. Selamlar canım, My Way'i dinliyorum şu an. My Way'le hatırladım sanatçıyı. Muhteşem bir şarkı. İnsanın yüreğine yüreğine işliyor... Teşekkür ediyorum iyi pazarlar diliyorum canım.
    Senden bir şey rica etsem. Film gündemi'nin sitesine artık kolay girilebiliyor mu diye bir bakman mümkün mü? Ben haftalar sonra giriş yapayım dedim ana sayfadan. Düzgün çalışıyor gibi geldi. 🙏 Eğer öyleyse çok mutlu olacağım😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zülal, hoş geldin :)
      Yorumunu okuyunca hemen girdim blog sayfana, bir sorun yok merak etme. Düzgün çalışıyor. :T
      Yağmur atıştıran İzmir' den sevgiler, :)

      Sil
    2. Canım çok teşekkür ediyorum. Aramızdaki ilişkinin düzelmesi için araya ayrılık girmesi gerekiyormuş demek ki... :D
      Dönsem yürütebilir miyim acaba??? Ben bu soruyla bir süre cebelleşeyim :) O yağmurdan bizde de yağsa keşke... Sevgilerimi yolluyorum <3

      Sil
    3. Hay Allah, öyle bir sıkıntı mı yaşandı? Bilmiyordum :(
      Filmgündemi benim ilk göz ağrım, umarım problem her ne ise çözüme ulaşır :)
      İnşallah oraya da yağsın :A dualarımı gönderiyorum. <3

      Sil
  3. Merhabalar.
    Bilgisayarım bozuldu. Donanımda iyi olmam hiçbir şey kazandırmadı. Şu anda hurdalar arasında bulduğum bilgisayar parçalarından bir kasa içine bir araya getirdiğim bilgisayardan internete ulaştım ve sayfanıza girmeyi becerdikten sonra, yorum yazıyorum. Ama maalesef ana kartın üzerindeki birleşik ses modülü çalışmadığı için müziği dinleyemedim.
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla efendim, sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey,
      Üzüldüm bu duruma. Yine de bravo halletmişsin bazı parçaları bir araya getirerek. İnşallah köklü bir çözüme ulaşırsınız kısa zamanda. Çabanız için çok teşekkür ederim.
      Sağolunuz, :A

      Sil
  4. Bu sanatçılar ve eserleri beni de gençlik yıllarıma götürüyor. O zamanın müzikleri bir başka, şimdikilerin yerini asla tutmuyor bence. Sevgi, saygılarımla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Dinlerken büyüdüğüm şarkıları bir yana, yayına aldığım bu şarkı ve benzerleri sanki sanatçıyı yeniden keşfediyormuşum hissi uyandırıyor ve bunu seviyorum. :)
      Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :A

      Sil
  5. Hiç bilmediğim bir şarkı, dinleyince gerçekten de eskilere götürüyor ve tatlı bir his bırakıyor:) Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapkesfi,
      Böyle bir etki yaratmasına çok sevindim. Çok teşekkür ederim güzel yorumuna :) :F

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H