17 Aralık 2021 Cuma

PODCAST'TE BUGÜN














"Anadolu Kadını" portreleriyle tanınmış, değerli sanatçı ressam Nuri İyem' in hayatından kısa paragraflar.

Yayını dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.







{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




not: görsel Yandex' ten alıntıdır.





16 yorum:

  1. Güzel sesinden güzel bir yayın daha dinledik. Aşkı güzel anlatmışsın, yüreğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Bir zamanlar aşkı bu kadar incelikli kılan insanlar yaşarmış bu ülkede.. hatırlamak lazım :)
      Teşekkür ederim yorumuna <3

      Sil
  2. momentos'a hoş buldum :) güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Beğenmenize çok sevindim :)) Teşekkürler,

      Sil
  3. Çok etkileyiciydi. O güzel sesinle, içinde sevgi, aşk, azim, hazan, hüzün barındıran bu çarpıcı bilgileri bizimle buluşturduğun için çok teşekkürler Momentos 🤗🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız,
      Bir sürü hayat, bir sürü aşk, azim, hüzün dolu hikâyeler var. Paylaştıkça güzellikler çoğalır umarım. Çok teşekkürler canım 🙏🌷❤😍

      Sil
  4. Bu kadar olur diyorum!

    Dinlerken aklımdan geçen şu: Büyüklere enfes bir masal...

    Çok keyifliydi. Arkasından yanaşan Faik'i gördüm. Diğer her sahne gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraneros,
      Onca yıl, onca yaşanmışlık... kimbilir daha gün ışığına çıkmamış ne sahneler vardır.

      Bir nebze yaşattıysam ne mutlu :)
      Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  5. Merhabalar.
    Rahmetli resaam Nuri İyem'i anlattığınız seslendirmeyi büyük bir keyifle ve zevk alarak dinledim. Ancak 1944 yılında yaptığı "Nalbant" adlı yapıtında nalbantın kullandığı aletlerinin siyasi polisçe çekiç ve oraka benzetildiği nedeniyle hapse atılmasına çok üzüldüm. Resam Nuri İyem'in, tablosunu inceledim; nalbantın aletleri zaten gerçekteki görünümü çekiçtir ve bir de hayvanın tırnağını tıraş etmeye yarayan gerçekten orak görünümde toynak bıçağı dediğimiz bir alettir. Toynak bıçağı ülkemizde orak şeklinde yapılır ve kullanılır. Avrupa ülkelerinde düz bıçak şeklindedir. Yakınımızda bir nalbant vardı, çocukluğumda çok seyrettim ve çok iyi hatırlıyorum, toynak bıçağı aynı resimdeki gibiydi. Zaten o aletleri başka bir şekilde resmedemezsiniz.

    Aynı şey memurluk hayatımda benim de başıma geldi biliyor musunuz? Müfettişler az kalsın beni ekmeğimden edeceklerdi. okul idarecileri devreye girdiler de benim zaten çok koyu bir ülkücü olduğumu, çekiç ve orakla işimin olamayacağını söylediler de paçayı yırttım. Tabi müfettişlerden şu azarı da işitmiştim: "Devletin kalemiyle, kağıdıyla komünizm propagandası yapamazsın. Derhal o çekiç ve oraka benzeyen "S" harfini düzelt!"

    Fen Bilgisi Deney Aletleri demirbaş defterinde kayıtlı "Statif Çubuk" ibaresini yazarken "S" harfini majüskül bir "s" yaparak yazmıştım. S'nin üst tarafı 45 derecelik dik bir çizgi, alt taraftaki kuyruğu normal "s"nin kuyruğu idi. Görünüm itibariyle aynen orağa benziyordu. Ve solcular bu "s" harfini özellikle o dönemlerde böyle kullanıyorlardı.

    Bu hikayeyi o güzel sesinizden dinlememiş olsaydım, aklıma bile gelmeyecekti. Sesinize ve nefesinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun,
      Bir başkasının yaşadıkları, bir diğerine neler hatırlatıyor görüyor musunuz. Ama bu ülkenin fıtratında hep böyle olaylar yaşamak var sanki. Daha bilmediğimiz nice yaşanmışlıklar vardır.
      Size de geçmiş olsun diyelim. Damgalanmanın, an meselesi olduğu güzel yurdumda esenlik dolu günlere inşallah.

      Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  6. Sait Faik'le karşılaşmaları ve Sait Faik'in yanına gidip konuşması. Harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar,
      Öyle zor durumda olan biri için ne kadar anlamlı ve kıymetli bir davranış.

      Sil
  7. O podcast senin bu podcast benim dinledim durdum Momentoscum yayınlarını. Sesine, gözüne, emeğine sağlık <3 Tam şimdi "Mor Statüsü"nü dinledim, linkini şuraya da bırakayım, denk gelenler dinlesin :)

    https://open.spotify.com/episode/0YXkq1A7OxHeutn7uD30qX

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KuyruksuzKedim,
      Ah çok sağol ya, podcast' i zorlaştırıp poadcast olarak yazmayı nasıl becerdiysem :)) uyarın sayesinde hepsini düzelttim, çok teşekkür ederim canım.
      Ne mutlu bana beğendiysen, öneri, eleştiri, tüm fikirlere açığım. Binlerce teşekkürler <3

      Sil
  8. Yanlış hatırlamıyorsan bizde bir tablosu vardı, eşim benden daha ilgili olduğu icin ressamın adını ilk kez onun sayesinde duymuştum. Epeydir ağzıma pelesenk (kelimeyi doğru mu yazdım, maalesef şu anda kontrol etme imķânım yok) olmustu."Nuriyem" diyordum sürekli:) Fakat ressam hakkında hiç bilgim yoktu. Sizin poscast'inizi görünce ilgiyle dinledim. Benim için son derece faydalı oldu. Sizi her dinlediğimde bir yıldız daha ekliyorum. Hem seçtiğiniz konular hem kadife sesiniz harikalar yaratıyor. Bu arada resim konusunda islâm dininin bakış açısı hakkında genç bir arkadaş yazdıklarıma itiraz etmişti. Ressamın ailesinin tepkisin beni ne kadar haklı çıkardığını göstermesi bakımından yayını bir kez daha sevdim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      O dönem inanılmaz meşhurdu Nuri İyem. Ben bir kaç röprodüksiyonunu bulmuştum. (doğru yazmışsınız pelesnk' i, bu kelimeyi hemen bir kelimeye öneriniz olarak alıyorum) :)
      Ne güzel söylüyormuş eşiniz "Nuriyem" diye :)
      Bu yayınlarla sizlere faydalı ve keyifli bir kaç dakika yaşatıyorsam harika! İnanın çok mutlu oldum, biraz önce KuyruksuzKedim, şimdi de sizin yazdıklarınız ve diğer arkadaşlarımızın da yazdıkları beni duygulandırıyor, minicik şımartıyor :))

      Ben kalpten teşekkür ederim size ve sizin nezdinizde dinleyen herkese :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H