24 Şubat 2019 Pazar

Bir pazar melodisi 🎶





Pazar günleri için daha önceden düzenli yaptığım yayınlar vardı. O güne özel bir parça seçip yayınlıyordum. Nihayet laptopuma kavuştuğum için bu pazar da böyle bir yayınla başlayayım dedim.

O' nun sesini, gittiğim filmin jeneriği akarken dinledim. O kadar duru ve kırılgandı ki... sanki bir perde üstten söylemeye çalışsa şarkıyı, bir çatlama olacak gibi hissettim abartısız. Sessizce konuşur gibi, etraftaki kimseyi rahatsız etmemeye çalışır gibi söylüyordu şarkıyı. Shazam' ı açıp hemen dinlettim parçayı, kim olduğunu anlamak için. Maalesef bulamadı. Şarkıdaki bir kaç cümleyi not ettim aklıma, nedense filmden çıktığımda filmin soundtracklerini bulamayacakmışım gibi. 

İşte o denli büyülendim sesten. Tamam kabul ediyorum "o kadar ahım şahım değil" diyecek belki birileri ama hani bir an vardır ya, insan bir şey duyar ve o anın içindeki sihirle etkilenir. Bende de böyle oldu sanırım.

Filmde son sahnede söylediği bir şarkı vardı "Son Mektup". Onu burda yayınlamak istemedim, nasılsa filme giden herkes buna vakıf olacaktı. 

Dün (cumartesi) sabah kalktığımda, cep telefonuna gönderilmiş bir mesaj, kasvetli, yağmurlu başlayan bir günün melodiyle nasıl da değişebileceğini işaret ediyordu. Aynı şarkıcı, şimdi de yağmura methiyeler düzüyordu.

Bu şarkıyı ezberlemeyi ve artık "camdan bakan arap kızı" şarkısını unutup, bunu söylemeyi istiyorum. 😃 

Umarım Nil İpek' in şarkılarını beğenirsiniz.


 


{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





14 yorum:

  1. Çok güzel bir ses ve yorum gercekten. Sanki dünyanın gürültüsüne, gümbürtüsüne aldırmadan söylüyor. "Arap kızı camdan bakıyor" çocukluk yağmurlarında kalsın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı etki yaratmış sizde de Makbule hocam, çok sevindim. :) Evet o tekerlemeyi yenisiyle değiştiriyorum :) Sevgiler benden size.

      Sil
  2. Çok güzelmiş, ilk defa dinledim ama bundan sonra sürekli dinlerim herhalde. Dinlendirici bir ses.💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer şarkıları da aynı dinlendiriciliğe sahip sevgili Berlin :) Beğenmenize sevindim <3

      Sil
  3. Offf! Yaz yaz sonra yayınla yerine oturumu kapata bas sen :( valla uğraşamam özetle iyidir Nil, başkaca bir sürü yeteneği daha var. Hem ben sayfam da çok paylaştım onu demek bakılmıyor �� neyse iyi Pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeyim sana Balthus, hep senin başına geliyor bunlar.. Neden peki? Çünkü çok uzak kalıyorsun blog aleminden ve sonrada tuşları nasıl kullanacağını unutuyorsun :))))

      Benim senin bloğuna baktığım yazıdan itibaren ben hiç görmedim Nil' li yayınını.. daha gerilerdeyse de gidemeyeceğim valla, bir zahmet yeniden yayınla :))
      İyi pazarlar "tripli" çocuk :)

      Sil
  4. Düzenli kavuşma atmosferine kavuşmana ve ritüellerine yeniden başlamana sevindim. Yazmak sonuçta tekrara dayanan bir uğraştır. Umarım tekrar tekrar yazarsın Momentos… Yazının ana hatlarına yansıyan melodinin dinlendirici bir havası var, hoşuma gitti. Anların içindeki sihirlerin bol olsun…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli olma ihtimalim elbette önceki duruma nazaran daha iyi olacak. :) Artık daha fazla "an" ların farkında oluyorum Nessuno, bu çok güzel bir şey...

      Sil
  5. Dediğiniz kadar var, ses ve bu şarkı benim de çok hoşuma gitti. Bilgisayarınıza kavuştuğunuzu düşünmüştüm. Haklıymışım, buna sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nihayet rahat rahat blogları dolaşabiliyorum artık :) Çok teşekkür ederim desteğinize. <3

      Sil
  6. İlk kez duyduğum bir isim benim. Hoş bir sesi varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada dinlemek çok keyif verebilir. 😊 Sevindim beğendiğinize.

      Sil
  7. Gözün aydin canim sevindim bilgisayar isinin hallolmasina 😊

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H