20 Kasım 2021 Cumartesi

BLOG YORUMLARI (MİM)







Sevgili Blogger Yıldız bir mim hazırlamış. Ben de kendi cevaplarımı aşağıda yayınladım. Yıldız' ın bu sorulara yanıtlarına ise şuradan ulaşabilirsiniz. Kendisine buradan teşekkürlerimi ileteyim.



1- Yaptığınız paylaşımla ilgili yorum alış-verişine önem verenlerden misiniz?

Yıllar evvel blog yayınlarına ilk başladığımda, yazı altına yorum almanın önemli olduğu gibi bir kanı vardı. Sonradan bunu önemsemedim, çünkü bu serüveni kendim için başlatmıştım. Yorum gelse de hoş, gelmese de.

2- Yorum geldiğinde iade-i ziyaret yapar mısınız?

Yorum yapan kişiyi hiç tanımıyorsam, bloğuna ulaşmaya ve neler yazdığını öğrenmeye çalışırım. İlgi alanımda ise devamını getiririm ama değilse ilgi dışı kalır.

3- Okunmadan yorum bırakıldığını ya da hızlıca göz gezdirildiğini hissettiğiniz olur mu?

Elbette, yayına okumadan yorum bırakmak, hariçten gazel atmak gibi oluyor. Yorumcu başka bir şey anlatıyor, yayın bambaşka bir şey. 

4- Önünüzdeki yazıyı okuduktan sonra o yazıya gelen diğer yorumları da okur musunuz?

Bu genellikle ruh halime bağlıdır. Yazıdan çok etkilenmişsem hemen kendi yorumuma geçerim. Sonra okurum yorumları ya da okumam.

5- Yazınıza gelen yorumları cevaplar mısınız?

Yorum denetimi benden geçtiği için gelen yanıtları görür ve ben de karşı cevap veririm.

6- Yorumları biriktirip hepsini aynı anda mı açarsınız? Neden?

Eğer dışarda değilsem kesinlikle hepsini anında cevaplarım. (Yorum denetimi ile ilgili açıklamayı daha önce Sevgili Yıldız' ın bloğunda yapmıştım.)

7- Yazıyı okuduğunuz halde yorum bırakmadan ayrıldığınız olur mu?

Evet oluyor ama bunun çeşitli sebepleri var. Ya sonra yazarım diye bırakıyorum, ya yorum bırakmakla ilgili bir sıkıntı yaşamışımdır o anda, ya da yazacak bir şey bulamamışımdır.  

8- En az ve en fazla yorum alan paylaşımlarınız hangileri?

Buna cevap vermek istemiyorum çünkü ilgi alanım içerisinde değil bu soru.

9- Hiç yorum almayan yazınız oldu mu?

Yazılarımı yoruma kapattığım dönemler oldu.

10- Daha önce hiç bir etkileşimde bulunmadan, tesadüfen tek bir yorumunu okuyup beğenerek takibe aldığınız biri oldu mu?

Elbette olmuştur, bundan sonra da olacak. Ama yıllar öncesinden ve artık blog yazmayan "Tomrukcan" diyebilirim bir isim vermem gerekiyorsa.

11- Size göre yorum bırakmada en iyi ve en sürekli olan bloglar hangileri? (En az 3 isim veriniz)

Hiç kimseyi bir diğeriyle kıyas etmek istemem. Öyle zaman olur ki, hiç yorum yazmamış bir takipçi bir yayında yorum yapar ve dokunduğu yer tüm boşlukları kaplar. 






{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




not: kullanılan görsel Yıldız' ın yayınından alıntıdır.





26 yorum:

  1. Sevgili Momentos, mime katıldığın için çok teşekkür ederim, çok sağol.
    Aslında katılmayacaktın biliyorum😇🙃 o yüzden de bu paylaşımın çok değerli benim için🙏. Cevaplarının hepsi de çok anlaşılır, çok makul👏👏🧿🧿. Ayrıca 11.soruya verdiğin cevaptan çok etkilendiğimi de belirtmeliyim.⭐ Yorum yazılarımız da en az blog yazılarımız kadar nitelikli olmalı anlamını çıkarıyorum ben buradan. İnşallah bunu başaranlardan oluruz. Emeğine, yüreğine sağlık canım. Sevgi ve selamlarımla 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız,
      Çok uzun zaman olmuştu gerçekten mim yapmayalı. Sana da bu mimle fikir fırtınası yarattığın için teşekkür ederim.
      Aslında 11. soruda anlatmak istediğim, bizi cümleleriyle kalbimizden yakalayan yorumcular. Ben çok hatırlıyorum, kenarda sessiz bir izleyeciyken, benim yazım ona dokununca, o da yorumuyla yazıya dokunanları. Böylesi çok anlamlı oluyor, bilirsin sen de belki. :)
      Sevgilerimi gönderiyorum. <3

      Sil
  2. O sihirli dokunaşları bilmez miyim hiç. Kelime oyunları için yazdığım öykülerime yaptığın yorumların tadı damağımda hala. Belki o güzel sesinle onlardan birini seslendirmek istersin Momentos 🙈😇🙃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız,
      İnan isterim, o zaman ben hangisini seslendireyim diye bir inceleme yapayım seninle irtibatlaşayım olur mu? :) Harikasın <3

      Sil
    2. Çok mutlu olurum💃💃💃. Tamam sen incele Momentos. Sonra haberleşiriz. Çok teşekkür ederim 🙏😍😍❤️🤚

      Sil
    3. Sevgili Momentos seslendirme mi yapıyormuş;)

      Sil
    4. Evet Gülten,
      Poadcast -bir nevi radyo- yayınları yapıyorum. :)

      Sil
  3. 2 ve 3' e özellikle katılıyorum. Alakasız yazılan yorumlara ben de anlamadım veremiyorum. Kırılmasınlar diye bir şey de demiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Belki de uygun bir dille söylemek gerekiyor artık. :)

      Sil
  4. Ben gercekten yazimi okuyup anlayanlarin yorumlarini gormeyi seviyorum hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Haklısın, bu tam bir fikir alışverişi oluyor.

      Sil
  5. Güzel bir mim yazısı olmuş Momentos, cevapları beğendim. Tebrikler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim Pınarı,
      Ziyaretinize teşekkür ederim. :)
      Sevgiler,

      Sil
  6. Bloglar arası yorum alış-verişini çok önemsemeyen sayılı mim yazılarından birisi de sizinki olmuş:) Önemsememekten kastım yanlış anlaşılmasın, değer vermemek anlamında yazmadım.. Çünkü yapılan yorumlara süratli ve anlamlı dönüş yapan sayılı bloglardan birisi de sizinki:) Keyifle takip ediyor, daha da ötesi bilgi dağarcığımı artıran yazılarınız oluyor. Mutlu haftasonları dilerim, saygılarımla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Yok yanlış anlamam merak etmeyin :) Bir süre yoruma kapalı devam etmiştim, inanın okuyacak insanlar gelip bakıyorlar, bu bile yeterli oluyor. O öyle bir zamandı ki, sadece kendi yayınlayacağım yazıya enerjim vardı, yorumlara cevap veremeyecektim.

      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, güzel bir pazar geçirmeniz dileğiyle :)

      Sil
  7. Güzel cevaplar. Yorum gelse de hoş gelmese de diyoruz ama yorum alınca kendimizi biraz daha değerli hissediyor, gururumuz okşanıyor değil mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Bir yayına yorum gelirse birileri bizi görüyor demektir. Elbette güzel bir şey, bunu yadsımıyorum ve size katılıyorum. Daha önce yorumsuz yayın zamanları da geçirdiğim için iki duyguyu da biliyorum. :)

      Sil
  8. Hemen hemen herkes benzeri cevaplar vermiş:) Benim de blogumu yoruma kapattığım oldu bir dönem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten,
      Evet değil mi, böyle bir dönem yaşıyor herkes :)

      Sil
  9. Olur olmaz her yazının altına yorum yapmaktansa bir yazıya okkalı bir yorum yapmak diyorsunuz yani. Kısa olsun, öz olsun. Siz böyle deyince on birinci maddede, eski bir yazımdaki cümleleri hatırladım. Buraya uygun düşecek diye düşünüyorum.
    "Uzun bir yolculuğa çıktık. “Az gittik, uz gittik.” “Kısa günün kârı”, az ve öz konuştuklarımız kaldı elimizde. Kısa konuştukça çok şey anlattığımızı fark ettik. Hiç konuşmasak daha fazlasını anlatabilir miydik? Belki… Ama hiç konuşmamak, uzun bir suskunluk değil miydi? Bu yüzden konuştuk. İhtiyaç olduğu kadar…"
    Başka bir blogda kendi yazımın bağlantısını paylaşmak mantıklı gelmediği için koymadım. Siz devamını bulup okursunuz, isterseniz tabi. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Edip,
      Daha önce hiç yorum yazmamış ve izlediğini bile bilmediğim bloggerlardan çok yerinde, beni ileri taşıyan, çok paylaşımcı yorumlar geldiğinde "iyi ki blog yazıyorum" dediğimi hatırlarım :)

      Kısa cümleler geçtiğiniz yazıya bakıcam, zira o uzun sessizlikleri içeren bir film izlemiş ve nasıl bu kadar çok şey anlattığına şaşmıştım.
      Teşekkür ederim paylaştığınız için.

      Sil
  10. Bazen ben de yazacak bir şey bulamıyorum yoruma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar,
      Evet o yüzden çok kasmamak lazım :)

      Sil
  11. İlkaycığım, elbette okuyanların yorum yapmasından mutlu oluyorum, aynen senin dediğin gibi, endeksim o değil. Bir ara böyle bir konu geçmişti yine bloggerlar arasında 5-6 sene önce belki. Birileri demişti ki, ben geliyorum okuyorum ama benden önce herkes benim yazacaklarımı yazmış, bir şey bulamıyorum söyleyecek ve yorum yazmadan gidiyorum. Keşke burda "okudum" gibi tıklanacak bir yer olsa ve tıklasam demişti. Ve o zaman böyle bir seçenek sunuyordu blogger, yani beğendim, beğenmedim, harika, kötü gibi kişilerin kendi yaratacağı anketimsi bir bölüm yaratabiliyorduk. Ben koymuştum "okudum" diye bir bölüm ve epey iş gördü. Geçenlerde aklıma geldi baktım uçmuş. Maalesef blogger yeni düzenlemelere gidince bir çok şey çalışmaz oldu.

    Yazılarından etkilendiğim bir kaç insandan birisin sen de, yazının ben de hissettirdiği duyguları paylaşmak için geliyorum yoruma, ya da duygularım o kadar katlanıyor ki seslendirme izni almak için geliyorum gibi gibi.. :)

    Bir de ne var biliyor musun, şu seçtiğim müzikler için yorum yapıldığında EVET işte o zaman gerçekten çok mutlu oluyorum. Çünkü müzik direk olarak kalbe gidiyor ve eğer karşısındakini yakalıyorsa işte benim sevincim olarak hayat buluyor :)) Lafı çok uzattım.
    Teşekkür ederim canım yorum için <3

    YanıtlaSil
  12. yorum denetimi yapmazsam, eski yazılarıma gelen yorumları gözden kaçırabiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Ah evet bir de bu meseleden dolayı yapıyorduk, unutmuşum. İyi hatırlattın. :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H