6 Ekim 2024 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵 ANDREA GUERRA




Andrea Guerra

Ekim 1961'de İtalya'nın Adriyatik kıyısı, Rimini yakınlarındaki Santarcangelo di Romagna'da doğan Guerra, daha sonra Bologna'da Maestro Ettore Ballotta ile kompozisyon ve düzenleme eğitimi aldı. Roma'ya taşındıktan sonra, kariyerine doğa belgeselleri için müzik besteleriyle devam etti. İlk film müziği, Omar Sharif ve Lea Massari'nin başrollerini paylaştığı 1990 yapımı "Viaggio d'Amore" filmi için besteledi.

“Cahil Periler”, “Karşı Pencere”, “Kutsal Yürek” ve “Mükemmel Bir Gün” denince aklınıza mutlaka Ferzan Özpetek ismi geliyordur ancak bu filmlere damgasını vuran muhteşem müziklerin yaratıcısı olan Andrea Guerra' da yanında yerini almalı kesinlikle. İrili ufaklı birçok ödüle notaları sayesinde uzanan Guerra, Ferzan Özpetek’in yakın arkadaşı ve vazgeçilmez bestecisi olarak tanınıyor. Televizyon ve belgesel müziklerinden sonra adım attığı sinema sektöründe 18 yıldır birbirinden önemli işlere imza attı ve yüzlerce ödül aldı. İtalyan sinemasında bir çok örneğin yanısıra, dünya çapında nam salmış, “Hotel Rwanda”, “Angela”, “Donkey Xote”, “Umudunu Kaybetme” ve “The Accidental Husband” gibi filmlerde de müzikal gücünü ortaya koydu.

Pazar günü için seçtiğim müzikle sizlere keyifli bir Ekim ayı diliyorum.

Müzikle kalın,





{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-







3 yorum:

  1. Ferzan Özpetek ve keyifle izlenen çok başarılı, ödüllü filmlerinin ses veren ustasını bizlere tanıttığın için çok teşekkürler sevgili Sezer.
    Sağlıkla-sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule Hocam hoş geldiniz,
      Bir film için müzik her şeydir, onunla bütünleşir her sahne. Her yönetmen için çok önemli bir unsurdur, konuyu kavrayıp notalarla hayat veren bir müzisyen. Ferzan Özpetek' te bu anlamda şansı yakalamış bir yönetmen, ikilinin çok güzel filmlere birlikte imza atması takdire şayan.
      Keyifli ve sağlıklı bir pazar diliyorum. <3

      Sil
  2. Filmlerin bir çoğunu izledim ama müziklerini yapana ayıp etmişim, şimdi öğrendim:) Yalnız yeri gelmişken, elbette bu yazı ile ilişkili değilken, Ferzan'ın Şans Tanrıçası'ndaki Sezen Aksu şarkısı ile oluşturduğu sahne -sinema müzik ilişkisine enfes bir örnek olarak- mutlaka izlenmeli.. İzlenmediyse tabii ki:))

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H