10 Ocak 2018 Çarşamba

Bipolar 3




Bağırıyoruz, sesimiz çıkmıyor. Suyun altında sesler duyulmaz.
Kanımız ağır ağır suyun üstüne çıkınca, anlaşılır.
Kırmızıya bulanınca mavilik, insanlar bizi farkeder.
Biz çoktan dibe vurmuşuzdur, o esnada.




Evden metroya doğru yürüdüler. Yol boyunca sürekli konuşuyordu Nazlı. Kulağına bir şeyler fısıldandığını ve bunları duyunca beyninin o düşüncelere yöneldiğini ama çok yorulduğunu söylüyordu. Öykü, kulaklığını çıkartıp, müzik dinlemesini önerdi, bir çeşit önlem olarak. Bir süre dinledi ama sonra rahatsız oldu. "Bazen sen, sen olmuyorsun" dedi Nazlı. "Nasıl?" diye sordu Öykü.

"Senin görüntünü ve sesini taklit ediyorlar. O yüzden sana 'sen Öykü müsün?' diye sorma ihtiyacını hissediyorum". "Tamam o zaman.. Ben Öykü' yüm, sen de Nazlı. Tamam mı?" dedi gülümseyerek havayı dağıtmak için. "Tamam" deyip derin bir oh çekti.

Öykü, şu ana kadar herşeyin iyi gittiğinin farkında olarak, hastahaneye varana dek bu istikrarı sürdürebilmeyi diledi içinden. Hastahaneden içeri girdiklerinde Nazlı rehberlik etti gidecekleri yere. Öykü, Nazlı' yı bekleme salonu koltuklarından birine oturttu ve bankonun arkasındaki görevlilere doğru yönelerek, hastanın adını, hangi doktora, saat kaçta randevusu olduğunu ancak hastanın atak geçirdiğini ve doktorla acil görüşülmesi gerektiğini bir çırpıda söyledi. Görevli hemen doktorun yanına gidip durumu iletince, içeri alındılar. Doktor, sadece hasta ile görüşmek istediğini, Öykü' nün çıkmasını söylerken, Öykü hemen atılarak "Size bazı bilgiler aktarmam gerektiğini düşünüyorum" dedi. Doktor isteksizce kabul etti. Nazlı' nın üç gecedir "ilaçlarını almasına rağmen" uyumadığını, cümleler arasında kopukluklar ve konu karışıklıkları olduğunu ve daha önceki hastalık seyri ile aldığı ilaçları bir çırpıda anlatıverdi. 

Nazlı, o hastahanedeki bir doktorun takibindeydi daha önce ve aniden yurt dışına yerleşmeye karar verdiklerinden, Nazlı' ya bu yeni doktora dosyalarını pas ettiğini söylemişti giderken. Ancak bu doktorun dosyalardan haberi yoktu ve boş boş bakmaktaydı onlara. "Bana doktorla görüşüp mutlaka dosyalarını getirmeniz gerek, bugün getirebilirseniz bekliyorum" dedi ve çıkmaları için eliyle nazikçe kapıyı gösterdi. 

Öykü, çaresiz bakışlarla en azından hastaya bir sakinleştirici verilemez mi diye sorduğunda, reçeteye bir ilaç yazarak, bunu alın eczaneden diye ekledi.




(devamı var)




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: gif buradan alıntıdır.


14 yorum:

  1. Hey bu çok harika görünüyor. Başarılı, çok başarılı. Seri şeklinde sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Levent,
      Evet bir kaç bölüm halinde devam edecek. Beğeni ve yorum için binlerce teşekkürler.

      Sil
  2. hımm, bikaç bipolar arkadaşım var, galiba ilaç düzenli alınınca sorun olmuyooo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ilaç alımı ve doktor kontrollerinin aksatılmaması, gayet düzenli bir hayat yaşamalarına yardımcı oluyor. Senin de şahit olduğun olaylar varsa, paylaşmanı çok isterim.

      Sil
  3. Bu tip aksiliklerin hastanın atak zamanına denk gelmesi şanssızlık olmuş. Öykü Nazlı ile ilgileniyor, en azından bu şansı var ama doktor değişmesi iyi olmadı bence. Hastanede çok olur bu tip aksaklıklar, o nedenle hasta yalnız olmamalı diye düşünürüm. Bakalım neler bekliyor ikisini. Eline sağlık canım. Sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastayı takip edecek doktorun da ne kadar önemli olduğunun vurgulanması gerek. Yalnız ve çaresiz hisseden sadece Nazlı değil, Öykü' de nasibini alacak maalesef :(
      Çok sağol canım.

      Sil
  4. Momentos, insanın kaç hali oluyor değil mi?
    İlgiyle yazdıklarının takibindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini bilerek ve bilmeden yaşanan haller diye ikiye ayırdıktan sonra bir sürü diyebilirim...
      Sağol HayalKahvem :)

      Sil
    2. Video ve fotoğraf da tamamlayıcı olarak o kadar güzel ki. Tekrar dönüp okuyacağım.
      Şirin, güzel kart nasıl büyük bir mutluluktu benim için. Çok çok teşekkür ederim. Blogda da son yayınımda ad vermeden söz ettim. Değeri paha biçilmezdi.
      Yürekten sevgilerimi iletiyorum...

      Sil
    3. Çok sevindim.. nihayet yılbaşı posta trafiğinden anca ulaşabildi sanırım :)
      Öykü devamlı bir yayın, elimden geldiğince bir bütün olarak bakıyorum yayın içinde kullanacağım her görsel-işitsel objeye :) Çok teşekkür ederim beğeni ve yorumunuza. Sevgiler,

      Sil
  5. Öykü ile Nazlının durumu üzüldüm 😞umarım sonu güzel olur bu arada çok güzel gidiyor hikaye canım benim 😊❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğun için asıl ben teşekkür ederim sessizkaldım :)

      Sil
  6. Doktorun yaptigina bak sen. Burada hersey bilgisayara kayitli. Doktor saglik kartinla girip bilgilerine bakabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor başka bir ülkeye yerleşme derdinde, hastayı ya da dosyalarını umursamamış bile.. ciddi bir problem tabi bu.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H