9 Ocak 2018 Salı

Bipolar 2








Nazlı konuşurken uzun esler veriyor, söylemek istediği cümle, ağzında bir yerlere takılı kalmış da çıkaramıyormuş gibi yüzünü ekşitip duruyordu. Sonra konuşmaya başlıyor ama anlattığı şeyin arasına konu ile alakasız şeyler sıkıştırıyordu.

Öykü arada bazı şeyler sorarak yardımcı oluyor, konuşmanın çözülmesini sağlamaya çalışıyordu. Çoğunlukla başarılı oluyordu. Diğer zamanlardan farklı olan bir şey vardı ki bu oldukça iyi bir gelişmeydi. Nazlı konuşurken sarfettiği cümleleri duyduğunda saçmaladığını farkedebiliyor ve farkında olduğunu da Öykü' ye "off ne saçmalıyorum ben yaa" nidasıyla belirtiyordu. 

Birlikte kalktılar, motora binip Beşiktaş' a, ordan da minibüsle Zincirlikuyu' ya geçtiler. Yol boyunca gelgitleri devam etti, eve vardıklarında gerginliği biraz daha artmıştı. Sürekli kapıya bakıyor ve "Ben, ben bir şey söylemek istiyorum.. bu kapı birden açılmayacak di mi? İçeri birileri girmeyecek di mi?" diye endişeli ve ağlamaklı şekilde soruyordu. "Hayır" dedi Öykü, "Ben burdayken kimse gelmeyecek, söz veriyorum sana."

Konuşmalar esnasında iki gece öncesinden beri uyumadığını öğrenince, kullandığı uyku hapından bir tane daha almasını rica etti. İlaç alındı, saatler geçiyor, yatağa giren Nazlı hala beynindeki fırtınadan etrafa saçılan cümleleri teker teker sıralıyor, kah ağlama krizine giriyor, kah gülüyordu. 

Gece bir hap daha verdi Öykü ancak akşamı sabah ettiler hiç uyumadan, sürekli alçalan yükselen ses tonuyla konuşarak.

Sabah ilk iş hastanedeki doktordan randevu alındı, saat 11:00 müsait denildi ancak evde duramayacaklarını anlamıştı Öykü ve giyinip hemen dışarı çıktılar.






(devamı var)




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: gif buradan alıntıdır.



18 yorum:

  1. Ne kötü bir rahatsizlik 😣

    YanıtlaSil
  2. Umarım Nazlı'nın sonu iyi olur. Gelsin diğer bölüm:) Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterse olabilir ama bu tür hastaların sorunu bu zaten.. ben iyiyim deyip ilacı kesmek..
      Teşekkürler Ebemkuşağı :))

      Sil
  3. Hele uykusuzluk, hem belirti, hem de tetikleyici. Atağın geleceğinin habercisi. Çok iyi bir konuda öyküye başladın canım. Eline sağlık. Dikkatle takipteyim arkadaşım.Sevgimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir konu diye düşündüm.. sağol, yorumlarını bekleyeceğim. Sevgiler,

      Sil
  4. Müzik: Yann Tiersen akan sular durur... Galiba bir öykünün 2. bölümüne denk geldim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyla birbiri içine geçecek müzikler gerçekten çok iyi oluyor. Burda da denk düşen Tiersen oldu. Hoşgeldiniz, yorumunuza teşekkürler.

      Sil
  5. Tahmin ettiğim şey mi ?

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Bugün geliyor 3.bölüm, cok teşekkür ederim yorumunuza 😊

      Sil
  7. ay herhalde atakı filan var of.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntılı zamanlar.. geçecek inşallah

      Sil
  8. Nazlının durumu umarım iyi😞 olur hemen gidiyorum devamına😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım.. umarım artık bunu kendi de ister. :)

      Sil
  9. of:((( Akla gelen düşüncelerin takılıp kalması... Çok iyi bilirim. Bipolara internetten baktım. Yok benimki daha farklı böyle değil. Fakat Bipolar da epey kötüymüş. Baya kötüymüş yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet epey zor ve yıpratıcı, bir o kadar da yorucu bir durum. Fakat enteresandır ki, düzenli ilaç kullanımıyla kontrol altna alınabilen bir durumken, bazı hastalar kaçınıyorlar bundan.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H