21 Ocak 2018 Pazar

Are you lonesome tonight?*








**********

"beni özle olur mu ?" dedi.. 
hafifçe gülümseyerek "ben seni yıllardır özlüyorum zaten" dedim.


**********




"Ne garip, daha önce platonikti, şimdi ise minik bir terfi ile telefonik oldu aşkım" diye düşündü kadın. Tam o esnada telefon çaldı, arayan kız arkadaşıydı, nasıl olduğunu soruyordu. Söylemesine gerek kalmadan sesinden anladı. Son olaydan sonra bu ilişkinin tek taraflı özveriyle yürüyemeyeceğini söylüyordu hep ve şimdi de onu biriyle tanıştırmaktan bahsediyordu. Adamın yaşını, tipini, medeni ve ekonomik durumunu bir çırpıda anlatıvermişti bile. Kadın dinliyordu ve sadece sesleri dalgalanışlarına göre algılıyordu. Bir soru cümlesinde ona göre cevap veriyordu, ama yüreği o anda bambaşka bir yüreğin yanındaydı. İyi dileklerle telefonu kapattılar.

Kadın, içinde yıllardır sadece kendisinin bildiği büyük birikimini en sonunda olayın öznesiyle paylaşabilmiş ve ona duygularından kocaman bir hesap açmıştı bile. Hesapsız bir hesap !.. Gerçek olamayacak kadar güzel. Ama hiç bir zaman türk filmlerinin baş cümlesini, "mutluluğum bitecek diye korkuyorum" demedi. Kendine sunulanı büyük minnetle kabul etti. Fakat onu aşan şeyler vardı... bu oyunda sadece kendisi yoktu elbet. Diğerlerinin çözmesi gereken sorunlar vardı. Ona düşen köşeye çekilmek, yedek kulübesinde kıyafetleriyle hazır, bir düdükle oyuna çağırılmayı beklemekten başka çaresi yoktu.

Sessiz derinlikte beklemeyi kaldıramayan ruhu, mutsuzluğunu maske gibi yüzüne asıyordu her sabah, her gün, her akşam. Renklerine sıkı sıkı sarılsa da, yavaş yavaş soluyordu.

"Tamam" dedi dudaklarından çıkan bir ses... kendi bile şaşırdı. "Tamam, tanışacağım... en azından kendime bir şans vereceğim"  Sonra durdu.. aklına bir iki görüntü geldi, biraz durdu, yüreği acıdı, gözü yaşardı ama görüntüyü, burnuna kötü bir koku gelmiş gibi eliyle silkeledi, toparlandı.

Arkadaşını aradı ve kararını bildirdi.  Cd çalara en sevdiği şarkıyı koydu. Odasına gidip, kendisini yeni bir sayfaya hazırlamaya başladı.












{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



36 yorum:

  1. Amannn boş işler bunlar.Vallah :))Şimdi elbette aşinası olduğum kişiden dinlemeye gidiyorum bu şarkıyı.İyi geceler...

    YanıtlaSil
  2. "Ben yıllardır özlüyorum zaten" güzel cümleymiş. Güzel bir şarkı eşliğinde uykuya dalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..
      (ben de müzikle uyuyanlardanım :) )

      Sil
  3. Ah, o yedek oyuncu gibi hissettim kendimi canım. Bundan ötürü hayıflanmıyorum, sakın öyle düşünme. Yeni bir şey, bir giysi dahi olsa beni ürkütmüştür hep. Biraz tutucuyum galiba ama ben buyum değişemem ki. Ne güzeldi yaaaa. Eline sağlık. Balthus insanın moralini bozuyor yahu, boşuna mı çektik onca acıyı yoksa biz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yedek, bazen asıl, bazen de görünmez oyuncu oluruz. Hayat bu herşeyi deneyimlemek gerek.

      Valla Balthus hayatına birini soksa anlayacak hanyayı da konyayı da, uzaktan konuşuyor işte :)

      Sil
    2. Çok tatlısın canım:))

      Sil
  4. Yeni sayfalar açmak.Sanıyorum hayatımız devam ettiği sürece hep açılacak yeni sayfalar...

    YanıtlaSil
  5. Daha Mutlu Yaşam
    Yeni, enerjik, taze ve bizi üretime taşıyan sayfalar olsun her daim :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. 'Renklerine sıkı sıkı sarılsa da, yavaş yavaş soluyordu..'
    Anlamlar derin, içinizdeki denize gerçekten hayran kaldım. Böyle güzel özgün yazılara çok zor rastlanıyor artık. Ben de sizi yeni keşfettim ve iyi ki de keşfetmişim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldiniz İçimdeki Fısıltı,
    İyi ki' lerimiz karşılıklı, kalplerimizin olduğu gibi :) Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuza. Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. amaniii zor durum, yalnızlık daha iyiii :)

    YanıtlaSil
  9. Deeptone, valla bazı durumlarda cidden öyle oluyor :)
    (not: geçen gün eski yazılarımı kontrol ediyordum.. crazywomanrosemary olduğun zamanlardaki yorumlar, diğer yorumlaşmalar, roman gibiymiş cidden..geçmiş zaman olur ki dedirtti) :)

    YanıtlaSil
  10. heeey yanlışın var yaaa ben hep deeptone idim. crazywomanrosemary diye bir arkadaş vardı eskiden hatırlıyorum arada bir görüyorum onun yorumlarını son zamanlarda da ama nadir yaa :)

    YanıtlaSil
  11. deeptone, nasıl olur, onun yorumlarındaki nicke tıkladığımda senin sayfana düşüyorum direk ?!

    YanıtlaSil
  12. alla alla neden ki acaba, bi yanlışlık olmalı, hatırlıyom o arkadaşı ama, galiba ceren deren diye yorum yapıyo, çekilişlerde görüyom bazen yorumlarını bloglarda, çekilişleri duyurduğum için yani bakıyom çekilişlere katılanlara filan, hiç bilemedim valla, tesadüftür yaaa, bir yerde onun yorumunu görürsem ben de tıklayım bakayım.

    YanıtlaSil
  13. heey çözdüm ben olayıııı :) ceren deren crazywomanrosemary'ye tıkladım, google plus sayfası açılıyor, ben üye değilim siz de değilsiniz, o üye ama, yanii istediği yazıları artı 1 liyor, yani onun google sayfasında çıkıyor o yazılar, kendisi yazmıyor ama demekki blog okuyor ve bazılarını artı 1 liyor. benimkileri artı 1 liyor anlaşılan, bir de ama başka büssürü arkadaşı da artı 1 liyor, bakın o google plus sayfasında doşalınca inin aşağılara başka bloglar da var plus ladığı :)

    YanıtlaSil
  14. deeptone, valla bilmiim ki?

    YanıtlaSil
  15. Onun sayfasına giren herkes baştan ayağa senin blog sayfanı göreceğinden (ki ötekilerden az var gördüm) ilişkilendirmesi normal :) valla bir tarafım hep seni öyle anacak, hayallerimi yıkma :)))))))
    (şaka şaka)

    YanıtlaSil
  16. "Ne garip, daha önce platonikti, şimdi ise minik bir terfi ile telefonik oldu aşkım.." 😀 bu sözü çok sevdim,şimdiki aşklar telefonik oldu geçekten..🙂 emeğinize sağlık..🙂

    merak ettim şimdi deepin durumunu,meraklı melahat gibi ben de bi kontrol edeyim dedim, 😀 google,dan arama yaptığımızda " crazywomenrosemary.blogspot ve wordpress" diye iki blog çıkıyo..blogspottaki crazywomanrosemary profiline tıkladığımızda " dailymotion.com " çıkıyo; wordpresstekine tıklayınca ise Google+ profili çıkıyo..kafam karıştı..🤔😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) beğenmenize sevindim Ertuğrul bey :)

      internette Ceren Deren diye bir arama yapın bir de.. :) aslında önemli değil o olmuş ya da olmamış, ben sadece 2010 daki yayınlardaki yorumlara bakınca "ne yapıyor acaba crazywoman" dedim ve tıklayınca ulaştığım sayfada % 90 deep' in blog yayınlarını işaret eden bir sayfa görünce "aa yeni bir blog açmış kendine ne güzel" diye düşündüm.. Öyle ya da değil, herkese selam olsun :)

      Sil
    2. heeey şimdi öğlen uyandım bugün tatil ya, yorumlara bakarken gördüm yorumlaşmanızı, crazywomanrosemary ceren deren arkadaşımız, blogda instagramda facebookda ve twitterda var yaa, şimdi kontrol ettim, benim yazılarımı seven bir ablamızmış işte, nurten düzkantar adı, her yerde gördüm, ona da sorabilirsiniz kii, eskişehirde yaşıyomuş, iki yetişkin çocuğu varmış, instagramda da benim kitapların fotolarını koyuyomuş, alıntılar yapıyomuş, benimle hiç bir ilgisi yok ki, ben istanbuldayım, derin ben işte, yaa kitaplar yazdım yaa, o nurten abla herhalde blogumu sevenlerden, blogunu da takip etmiyormuşum yaa, heey bana gösterseniz yaa, o eski yorumları, yorumlardan bile bana hiç ama benzemeyen bir ablamız olduğunu anlarsınız kii :)

      Sil
    3. :))) deeeppp canımsın.. tamam yaa.. boşver bak ne güzel hem onu anmış olduk hem de seni gündemde tuttuk fena mı? :) belki de seninle daha uzun süreden beri tanışıyor olma fikri cazip geldi :)

      Sil
    4. ya zaten uzun süreden beri tanışıyoz kiii ama sen eskiden daha az yazıyordun kesikli şimdi daha düzenlisiiin yaniiii :) o ceren de sadık bir okurummuş ama yanii, insta face twitte filan aktif, blog yazmıyo ama demek ki okuyup yazılarımı artı 1 liyor :) bu arada sizin kitap kitapçılarda yok, mephistoda bile yok istiklalde ki en sıkı kitapçı orasııı :)

      Sil
    5. ertuğrul yıldırım.

      heey baksanızaaa okudum yorumlarııı. 2011 başında ben blog açtığımda blogspotta bir arıza olmuştu ve bütün bloglar bir ay kapanmıştıı, o zaman biz yüzlerce binlerce blogçu bloglarımız kaybolmasın ve iletişim olsun diye wordpresse taşımıştık bloglarımızı, bir ay sonra ise blogspot tamir oldu ve yeniden döndük, ondandır o. ben de kontrol ettim şimdi, cwrm arkadaşımız google plus üyesi, normal yani, ben değilim üye plusa, daily motion çıkması da şeyden sanırım, hep müzik koymuş bilokuna :) bak yukarda açıkladım momentosa :) mentos var yaa naneli şekeer :)

      Sil
    6. sevgili deep, benim kitabımı ilk çıkardığım senelerde ben dağıtıma vermedim, kendim elimle götürüp konsinye olarak bırakıyordum, taksim ve kadıköy mephisto' ya, kadıköy gençlik kitabevine ve yine istiklal caddesinde bir iki yere daha.. annemin hastalığı çıkınca gidemez oldum ve takibi de bıraktım. Şu anda şiirler ilgilenen, okumayı sevenlere gönderiyorum. İstersen sana da gönderebilirim :) Sadece adresini vermen yeterli, sol taraftaki kutucukta bana iletişim bilgilerini yazıp gönderebilirsin istersen. Sevgiler canım :)

      Sil
    7. biliyorum yaa hikaye kalpli ilknura göndermiştin yanii :) şimdilik yapamam bunu da yani belki ilerde olabilir, yani işte blog dışı iletişim kuramıyom ben yani ondan ama belki bir ara ayarlarım da belki yayınevime gönderirsiniz de ordan alabilirim yani işte bakarız tişkirler mentos :)

      Sil
  17. İtiraf ediyorum crazywoman benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahahahahaha ilahi Balthus.. pardon CWRM mi demeliydim :P

      Sil
    2. filmlerdeki gibi, herkes benim der yaaa, suçluyu ele vermemek için yanii :)

      Sil
    3. aynen öyle deep.. bak bu arada takip etmiyorsan Balthus' u tanıştırayım.. çok iyi sinema ve hayatı inceleme yazıları vardır. Bilgine :)

      Sil
    4. ya hiçbir bloga üye değilim ama onu sizin yorumlaşmalardan tanıyom okuyom yanii bütün yorumlarınızı ve onun blogundaki filmlere de bakıyom işte, ondan bir film seçmiştim, kuzey filmi, bir huysuz amca filmi, siz onunla görüşcektiniz galiba hatta egeye çağırıyodunuz ordan biliyom yani işte :)

      Sil
    5. Evet geldi görüştük :) farkındalığı yüksek biri. Sen bloğunda tanıtım yapıyorsun o yüzden dedim.

      Sil
  18. Ah Elvis ne güzel söyler bu sarkiyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun sesinden dinlemek daha keyifli haklısın.. iyisi mi değiştireyim şarkıcıyı ben :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H