6 Şubat 2017 Pazartesi

g/astronomi (5) (*)




******************



“Bazı değişimler farkediyorum kendimde, ilişkimizde. Sürekli kendini tekrar eden bir sahne gibi hayatımız.”

“Böyle hissettiğini bilmiyordum...”

“Ben bile bilmiyordum ama ilişkideki başkalaşımı ve benliğimi terketme yolunda olduğumu farkedeli beri bunu seninle mutlaka paylaşmam gerektiğini biliyordum.”

“Biraz şaşkınım açıkçası... ben seni dinleyeyim en iyisi.”

“Buraya oturduğumuzda bana bir şey söyledin hatırlıyor musun? Sen benim çok önemli bir parçam oldun daima dedin. Bu cümle bile aramızdaki ilişkiyi açıklıyor. Beni bir birey olarak değil de senin bir parçan olarak görmen, beni ortadan kaldırıyor. Çünkü öyle bir zaman geliyor ki; eğer ben senin parçan olarak senin menfaatine olacak bir şeyi doğru hissedip uygulamazsam buna şaşırabiliyorsun. Mesela evde yaşadığın olayda senin nerde rahatlayacağını düşünüp sana söylemem ve konforun için öneriler sunmam gerekiyor daima. Bundan yüksünmedim hiç bir zaman biliyorsun ama bu konudaki farkındalığın her geçen gün azaldı ve yok oldu. Daima seni senden bir adım önce düşünmemi bekler oldun. Bu beni yoruyor, yordu.”

“Desene bencilin teki olup çıkmışım ben.”

“Bunda benim de hatam var kesinlikle. Ama başka hayatları derinine inceleyen, davranış ve duygu dünyasını didikleyen biri elbet kendi ilişkisine de bakar diyordum hep. Üzgünüm bu konuda uyarıda bulunmalıydım. Bundan besleniyordun, senin ihtiyaçlarını kollayan biri vardı, doğal olarak ben görüş alanından çıktım.”

“İlişkide gizemini tamamen yitiren taraf oldun yani. Haklısın. Senin düşüncelerin benim için önemliydi ama ancak ihtiyaç doğrultusunda sana danışıyordum. Geri kalan zamanların çoğunu sana evin kahyası gibi davranarak geçirmişim...”

“Bu kadar acımasız olma kendine. Bu zaman zarfında senin yanında olmanın keyfini yaşadım ve yazmakta olduğun herhangi bir kitap için fikirlerimi alman beni onore ediyordu. Sadece seni ilk tanıdığım zamanki gibi olmanı, kitaplarında çözümlediğin karakterler için harcadığın zaman ve çabayı, bizim için de göstermeni bekledim.”

“Özgün ve kuvvetli bir karakterdin sen daima. Bunun zerresinin kalmadığını söylemeyeceksin herhalde?!”   

“Kendim gibi olmaktan vazgeçtim sadece. Hata bende. Ama artık bunu düzeltmek istiyorum.”

“Nasıl?”

“Boşanmak istiyorum.”

“Neeeeee?”

“Ben aşk’ ın kurtulmasını ve bir ilişkide olması gereken gizemi yaratmak istiyorum yeniden. Diğer insanlardan daha iyi anlaman gerek beni. Sıkıştık kaldık girdabın içinde. Yenilenmemiz gerek.”

“Aşkın gizemiyle ilgili bir çok şey yazdım evet ama senin isteğin benim için beklenmedik bir şey farkındasın değil mi?”

“Ben farkındayım ama senin farkedemediğin şeyler yüzünden artık dişlerimi gıcırdatmak istemiyorum uykumda. Seni sevmeye, hatta aşık olmaya devam etmek istiyorum. Bunun tek yolu senden boşanmam, kendimi yeniden bulmam ve bir zaman sonra bir araya geldiğimizde gerçek duygularımızı belirleyip, ona göre hayatımızı şekillendirmemiz.”

“Ayla, başkası mı var kalbinde? Bunu benimle paylaşabilirsin”

“Bu soru, sana bakış açımı değiştiriyor. Etrafında pervane olan birinin, kendi hayatının beş dakikasını bile kendine ayırmadığının farkında bile değilsin. Sanırım gerçekten gitme zamanı artık. Ben alacaklarımı alıp, giderim. Sen düzenini bozma.”
der ve hızla yürür gider.


(devam edecek)





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





10 yorum:

  1. Müzikle konuşulanları aynı ritmde hissettim. Başarabileceklerse boşansınlar başaramayacaklarsa da boşansınlar dedim. Zor oldu ama dedim. Gastronomi nasıl bir şey?

    YanıtlaSil
  2. Gene kadın terk etti işte, geçen öyküde de önyargılı davranan kadındı. Korkuyorum sizden hem de fena halde. Yok aga okumuş kadından uzak duracaksın, bunu bilir bunu söylerim diyerek garsondan çayını tazelemesini istedi.

    YanıtlaSil
  3. Gastronomi iyi yemek düşkünlüğü, yemekten anlama, iyi yemek sanatı diye tanımlayabilirim. Vikipedi ise "Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olmasına şart koşulmayacak şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur." diye açıklamış.

    Benim için güzel bir şeyler yemenin mutlulukla ilgili kesin var :D

    İlişkide tıkanıklık olduğunda mutlaka konuşmalı ve tıkanıklık çözücü bir hareket sergilemeli bence de.
    Teşekkürler yorumunuza Begonvil Sokağı..

    YanıtlaSil
  4. O zaman sevgili Balthuscuğum, sana binlerce çay tazelemeler :)
    Okuduğun yazıda kadın ne diyor?? ne okudun? hadi çayını içerken garsona bir wifi ısmarlamasını da söyle ve otur klavyenin başına.. :)

    YanıtlaSil
  5. Bir üstte yaptığın yorum beni çok keyiflendirdi. Wi-fi ısmarlamak :)
    Ben bu tür radikal kararlar alan insanları çok da anladığımı söyleyemiyeceğim. Keşke yardımlarını kontrollü yapsaydı da, böyle tam şevkini kırmasaydı. Erkekler çok kötü yıkılıyorlar zira. Yazma şevki gelsin diye götürdü, terketmek üzere geri götürüyor. Kendi öyküsünü yazacak artık adamcağız. Biz kadınlar biraz acımasız olabiliyoruz. Önce sabır, sonra karar... Son bölümü unutmuş olmanın sevinciyle gidiyorum. Çok güzeldi, onu söyleyeyim de. Kalemine sağlık. Kadının savunması ya da itirafı çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  6. Balthus buraların yaramaz genci Ece hanım :) bu atışmalar epey hareketlendiriyor ortalığı :)

    Öykü içinde öykü oldu bir nevi bu yazdığımda. Önce yazar bir hikaye kurgulamaya başlıyor gastronomi ile ilgili, sonrasında kendi yaşamındaki açmazını, bu sefer öyküye ikinci bir girizgahla yazarla eşini de katıyor. Ama tıkandığını kabul ediyor, zira ısmarlama bir aşk öyküsü yazma durumu, onun aşk acısını su yüzüne çıkartıyor. Ve sonuçta yazarımız vefat ediyor.

    Tek bir konu ele almayıp, ilişkiler, meslekler, aldatmalar, ilgisizlikler ve sağlık konusunu da katmayı denedim. Beğenmenize çok sevindim..

    YanıtlaSil
  7. Merciler silsilesi ablacım :))

    YanıtlaSil
  8. Merakıma yenildim ve Balthus'a gidip takipçisi oldum. Vaktim olsaydı o keyifli yazısını da okuyacaktım. İyi oluyor bu paslaşmalar, severim ben :)
    Öykü içinde öykü fevkaladeydi. Beceri gerektirir. Yine kutluyorum.

    Aşk en güzel yaşanırken yazılıyor.
    Eski toprak olmama rağmen kendi yaşımda tek arkadaşım yok. Gençleri çok seviyorum. Yeni yazınızı da ilk fırsatta okuyacağım. İyi ki tanıdım sizi. Sevgilerimle güzel bir gece dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Ah ne güzel çok sevindim, Balthus; değerli bir izleyici edindi Ece hanım 😊
    Sanırım ben yaşınıza epey yakınım, beni de arkadaşınız olarak kabul edin. Ben de memnunum sizi tanıdığıma. Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H