5 Şubat 2017 Pazar

g/astronomi (4) (*)







*********************




Sahilde sürekli gittikleri bankta oturdular. Tatlı bir serinlik vardı güneşin yanısıra. Bank, iki kocaman ağacın gölgesine sığınmış, mavi,yeşil ve sarının tonların birbirine karıştığı huzurlu bir yerdeydi. Ayla iki bardak çıkartıp içine, evde hazırladığı limon kabuklu, nane yapraklı şekeri tam kıvamında limonatayı servis etti ve adama uzattı. Adam bardaktan bir yudum içtikten sonra, derin bir nefes aldı. “Haklısın, deniz bana daima iyi geliyor” dedi.  

“Uzun zaman önce keşfettim bunu, ne zaman deniz kenarında yürüyüş yapıp gelsen ya da balığa çıksan, dönüşünde zihnin dinlenmiş ve içindeki kelimeleri boşaltmaya hazır hale geliyorsun. Hatırlasana; bundan önceki 2 kitabında da aynı tıkanmaları yaşamıştın.”

“Ah evet haklısın, sanırım ben herşey bittikten sonra hafızamdan siliyorum o anları.” “Maalesef bu benim için mümkün olmuyor canım” dedi Ayla gülerek. Adamın gözleri doldu ve eliyle Ayla’ nın ellerini tuttu. “Sen benim çok önemli bir parçam oldun daima.”

“Sanırım büyük yazarımızın en romantik anı şu an (!)” dedi Ayla ve  “Konuşmak ister misin ?” diye sordu.

“İki apayrı dünya; biri mutfaktan, biri uzay boşluğundan. Onları çarpan aşk’ ın büyüsü ile sarmaşık dallarına dolanacaklar. Öteki yarısını bulduğunu sanmanın sarhoşluğu geçtiğinde, bir yanılsama onları bekliyor olacak.”

“Sevmek, bir tek olmaktır ama sorun hangisi olduğudur demiş bir yazar.”

“Yani?”

“Çok açık. Biri olduğu gibi kalır, diğeri onu yaşar, onu hisseder. Ayrıca, aşk ilişkilerinde bir yanlış anlama var. Kadın bir birey, bir insan arar, erkekse cinsel gücünü gösterecek dişiliği-cinselliği arar.”

“Ne zamandır bu düşünceye sahipsin?”

“Tecrübeler, gözlemler...” dedi gülümseyerek.

“Bu sözlerin, gerçekten anlatmak istediğin şeyin gölgeleri... daha açık olmanı istesem ?!”





(devam edecek)






{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






not: fotoğraf Google görsellerden alıntıdır.


4 yorum:

  1. Yazarın eşi, adeta onun desteği, tamamlayıcısı gibi. Çok hoşuma gitti. Çok ilginç konuşmalar geçiyor aralarında. Anlaşan bir çift. Yazar daha mı verimli olur, yoksa dezavantajmıdır, bilemeyiz. Hikaye toparlanmaya başladı. Görüşmek üzere.(diğer bölümde)

    YanıtlaSil
  2. Hayatta gördüğümüz herşeyin mutlaka iki yüzü vardır diye düşünüyorum.. iyi gördüğümüz kötü, mutlu gördüğümüz mutsuz, fakir gördüğümüz zengin, aç gördüğümüz tok (ya da bunların tam tersi) olabilir gibi. Yazar belki de kendini sadece yazın dünyasında varediyor, gerçek yaşamdan kopuşlar sergiliyorsa ilişkilerinin zora girmesi işten bile değil bence. :) Ece hanım bu akşam beraber satırlarda koşturuyoruz sizinle :)

    YanıtlaSil
  3. Evet karşılıklı yorumlaşma gibi oldu, hoştu. Yazılarınızı zaman ayırıp okumak istiyorum. Tarzınızı çoook beğendim. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.. kalpler karşılıklı..
    Saygılar sevgiler benden.

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H