18 Mart 2021 Perşembe

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

 

 
 

 
 Bugün yeni bir şey öğrendim. "Taburcu" kelimesini öğrendiğimden bu yana diğer kelimeler gibi bir ehemmiyeti yoktu, kelimeydi işte. Bilgi dağarcığımda durur ve gerekli olduğu zamanlarda da çıkarır kullanırdım.

Ama ne zaman ki bu fotoğrafa denk geldim, orda durdum kaldım. O zamanın şartları gereği türetilmiş bir kelimenin anlamının beni bu kadar derinden etkileyeceğini, sarsacağını tahayyül bile edemezdim.

Gencecik hatta çocuk diyeceğimiz yaştaki tüm şehitlerimizi, vatanımız için canını sakınmadan cephede savaşanları saygıyla hatırlıyor ve rahmetle anıyorum.


 





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-

 

 

not: kullanılan fotoğraf ve gif internetten alıntıdır.

 

 

 

13 yorum:

  1. Nasil bi yasanmislik var her kelimemizde. Basta Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere ruhlari sad olsun. Unutmayacagiz. Unutturmayacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergisciğim gerçekten yazdığında haklısın. Kelimelerin içi dolu dolu. ATA' mız ve tüm asker arkadaşlarının mekanı cennet olsun. Unutmuyoruz!

      Sil
  2. Aaaa hiç duymamıştım ben de çok etkilendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Bundan sonra kullanırken hep aklımda o yıllar olacak.
      Teşekkürler yorumuna.🙏

      Sil
  3. Evet İlkaycığım, çok sarsıyor insanı.

    YanıtlaSil
  4. Kelimelerin üzerinde durup bir an düşünmüyoruz. Ben de bunu sizden öğrendim, teşekkürler. Milliyetçilik lafla olmaz, ben Paul'ün pek çok Türk'ten daha daha milliyetçi. Yanındaki genç de çocuğu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros o kadar güzel söylediniz ki, milliyetçilik lafla olmaz diye. Paul' un videosunu o yüzden koydum. Evet yanındaki oğlu, şimdi kocaman delikanlı. :) Çok teşekkür ederim değerli yorumunuza.

      Sil
  5. Bilmiyordum. Yeni öğrendiğim bir şeye sevinmek ile birlikte yüreğim burkuldu. Ruhları şad olsun. Işıklar ve nurlar içinde uyusunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi Dünyasında, bu saatten sonra bu kelime hepimiz için çok anlamlı ve değerli olacak eminim. Dualarınıza yürekten amin diyorum. Sevgiler,

      Sil
  6. Bende sıradan bir kelime olarak biliyordum ve bu anlamını hiç bilmiyordum 🙏 Ne kadar anlamlı ve derin bir kelime imiş aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl, hoşgeldiniz.
      Unutulmayacak buna eminim. Çok teşekkür ederim, yorumunuz kıymetli.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Noel geyikleri, teşekkür ederim yorumunuza :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H