6 Ocak 2021 Çarşamba

KELİME OYUNU 6

 















§    BEKLENMEDİK    §
 
BÖLÜM I
 
SERÇE
 
 
Bu daireyi sırf geniş terasından dolayı almıştı. Göz alabildiğine yeşilliğe açılan manzara, daireye adımını attığından itibaren kalbini doldurmuş ve buranın yeni yaşamına iyi geleceğini hissetmişti.
 
Müzik sektöründeydi, çocukluğundan beri notaların uçuştuğu bir evde büyüdüğünden, bu sihirli dünyadan çıkmamış üstelik çok iyi bestelere imza atmıştı. Evin bir bölümünü stüdyo olarak kullanıyor, çalışmaya ara verdiğinde hemen kendini terasa atıyordu. Küçük çapta bir sera oluşturmuş, her gün yetiştirdiği şeylerin ne kadar büyüdüğünü izleyip, mutlu oluyordu.
 
Çalışmasına ara verip terasa çıkmaya hazırlandığı bir gün bir sesle irkildi. Kapı çalması gibi değil ama sanki cama sertçe bir şeyle vurulmuş gibiydi. Hızla terasa çıkıp, etrafa göz gezdirdi. İlk etapta bir şey göremedi. Ancak tepede uçuşan serçeleri farkettiğinde bir şeyler olduğunu anladı. Saksıların arkasına baktığında bir serçenin orda yatmakta olduğunu gördü. Salon camı yansıma yapmış ve minik serçe aldanıp çarpmıştı. Avucuna aldığında bir kanadının hasarlandığını farkedip hemen veterinere götürdü. Beklenmedik misafiri sanki halinden memnun gibiydi. Dışarda uçuşan serçelere de terasın çeşitli yerlerine kuş evleri astı. İki hafta nasıl geçti anlamadı minik serçe sayesinde. Zamanı geldi, serçe uçtu gitti ailesinin yanına. 
 
 
BÖLÜM II
 
BİSKÜVİ
 
 
Arada terasa çıkıyor, serçenin gelip gelmediğini kontrol ediyordu. Ona baktığı sürede özellikle bir bisküvi çeşidini çok sevdiğini farkedip, ufalayıp önüne veriyordu.  Şimdi de belki kokusunu duyar da gelir diye terasın korkuluklarına bırakıyordu bisküvi kırıntılarını. 

Bir türlü denk gelememişti onunla. Geldiğini biliyordu çünkü o kırıntıların yerinde yeller esiyordu terasa çıktığında.



BÖLÜM III
 
ISLIK


Serçe evinde misafir olduğu sırada, o çalışırken çaldığı notalara cevap verdiğini farketmişti. Onun için kısacık bir şarkı besteledi. Bu minicik gövdeden nasıl bu kadar güçlü bir ses çıktığına hayret ediyor ve içine sokası geliyordu.

Bir gün terasta dinlendiği sırada, serçe için bestelediği şarkıyı ıslıkla çalmaya başladı. Islığına eşlik eden bir ötüş duyduğunda sevinçten havalara uçtu


BÖLÜM IV
 
KELEPÇE
 

Binlerce serçe arasından onun olduğuna emindi çünkü veterinerle birlikte ayağına incecik bir pembe kelepçe takmışlardı. İki haftada ona alışıp, tekrar gelip gelmeyeceğini merak ediyorlardı.
 
Ve işte minik serçe, ona şefkat gösteren insan evladına bağlanmış ve teşekkürünü ediyordu bu gelişiyle. 

Birlikte şarkılarını söylediler.



BÖLÜM V
 
MUCİZE


Hayatın içindeki her duyguya kapımızı açmalı ve sakince beklemeliyiz. Çünkü o, mucizeleri daima bize sunmaktadır, yeter ki farkedelim.









{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-

 

 

 

not: fotoğraf ​M©MENT©S​' a aittir.​

 

 

 

49 yorum:

  1. Yaaa. Sıcacık bir hikaye olmuş. Çok sevdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok çok sevindim :) <3

      Sil
  2. Vallahi okuyamadım canım benim yazı tipini değiştirsen daha iyi okuruz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım, haklısın canım.. özenmiştim ama çok büyük olmasına rağmen bu yazı tipi okunamıyormuş. Değiştirdim :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim benim canım :) şimdi keyifle okudum içimizi ısıtan keyfli bir öykü olmuş yüreğine kalemine sağlık canım sevgiler 😊🎈🤗

      Sil
    3. Teşekkür ederim canım.. beğendiğine sevindim 😊🤗

      Sil
  3. İlkaycığım çok teşekkür ederim. Bu katıldığım son kelime oyununda çok özenmiştim. El yazısını deneyeyim dedim ama okunmuyormuş. Değiştirdim. Uyarına, yorumuna beğenine çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Kısım kısım olması ayrı bir hava vermiş hikayeye.
    Bende serçeleri böyle içime içime sokmak istiyorum. Onları yapamıyordum muhabbet kuşu almıştım bu sevdamla. Ama onları da sokamadım tabi :)))
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşuk Hayalperest merhaba,
      Değişik şeyler denemeye çalışıyorum öykü anlatırken, bu da onlardan biri :) Ah serçeler hayatın neşesi onlar. Çok teşekkür ederim yorumunuza. Sevgiler,

      Sil
  5. oooooo gelcem sona okumayaa, bölüm bölüm denişikli buluş, hülasa olmuş kikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone, tamam canım.. bak ne güzel oldu kelimeler de kullanılmaya başlandı sayemde :)))
      Yalnız farkında mısın deep, farklı şekillerde anlatma çabalarımın? ama artık biraz ara vericem kelimelere..

      Sil
    2. eveey farkındayım. noldu yaa, neden ara veriyooon :)

      Sil
    3. Yeni bir anlatım yolu bulmam lazım.. :)

      Sil
  6. Çok sevimli bir hikaye olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de etkilenmemek için sonra okuyorum, kelimeleri aldım, kendim yazdıktan sonra döneceğim yine öyküne=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı tamam canım. kolay gelsin sana.. bekliyorum öykünü :)

      Sil
  8. Ha bir de seçtiğin kelimeler zor olur diye düşünmüştüm. Hani hülasa, aksülamel gibi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı, ilahi onları seçseydim tefe koyardı beni gençler :))))))))

      Sil
  9. Son bölüme kadar harika gitmişti. Son bölüm hikayeden çok kopuk. Başka bir el girmiş gibi hikâyenin içine. Hikâyeden anlaşılması gerekeni okuyucuya bırakmamış. Sanki siz çıkaracağınız dersi bilemezsiniz, ben size yardım edeyim tavrı var biraz. Yanlış anlamazsınız umarım. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Edip, estağfurullah, yanlış anlayacak bir şey yok. Ben yazdım ve ortaya sundum. Binlerce insan var, elbette herkes farklı değerlendirecek. Siz de böyle değerlendirdiniz :)
      Teşekkürler yorumunuza.

      Sil
  10. Gözümden bir damla yaş düştü pıt diye... Çok güzeldi!

    YanıtlaSil
  11. Heheh benim de kanaryam var 2 tane nedense hep serçe yerine onları hayal ettim. Sıcacık bir hikaye. Ben de yazdım bu arada=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı ne güzel, ikisi eminim sabah akşam bıcır bıcır konuşuyorlardır. :) <3 Onları kafalarından öp benim için. Teşekkür ederim yorumuna, hemen geliyorum yazına. :)

      Sil
  12. Çok güzel olmuş ki, sıcacık 🥰 ilkokul birde okumayı sökünce öğretmenim bir kitap hediye etmişti, orada da bir serçe vardı, onu görür gibi oldum 🥰🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andromeda, bir kelimeden yola çıkarak böyle anıları hatırlamak ne kadar keyifli :) Serçeler bana da hep sevinç verir. Teşekkür ederim yorumunuza :)

      Sil
  13. Bu hafta da senin seçtiğin değerli kelimelerde buluştuk emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EsTen, teşekkür ederim :) beğeni ve yorumun için. Yazdın mı diye bakmaya geliyorum şimdi.

      Sil
  14. o kadar güzel bir hikaye ki bu.. muhabbet kuşumu hatırladım bakışından bile ne demek istediğini anlardım.. kuşların özellikle yüksek dairelerde camlara çarpması çokça yaşanan üzücü bir durum keşke bunun bir çaresi olsa. kalemine sağlık müzik eşliğinde okumak çok keyifliydi yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizgemi canım, ah o minik muhabbet kuşları, sahipleriyle bir bütün halinde o omuz senin, bu omuz benim uçuşup durmaları beni o kadar mest ederdi ki, varlıkları mutluluk kaynağı iken yoklukları da hüzün yaşatıyor insana.
      Binaların tamamen camla kaplanmaları işi daha da dramatikleştiriyor :( Çaresi o binaların hiç yapılmaması.
      Teşekkür ederim yorumun için :) <3

      Sil
  15. ayyyy tatlı hikaye, tatlı serçe ile tatlı sahibi :) ekledim listeyee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone :) özgür serçe, tatlı evsahibi :)))

      Sil
  16. Güzel bir öyküydü gerçekten. İlmik ilmik işlemişsiniz. Başlıklar hâlinde yazdığınız formatı da beğendim. Kaleminize kuvvet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Demiral hoşgeldiniz. Kelime oyununa başladığımızdan beri değişik formatlar denemeye çalıştım. Beğeniniz, yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkürler.. Selamlar,

      Sil
  17. Sıcacık bir öykü olmuş. Seçtiğiniz kelimeler de çok güzel. Acaba hiç böyle bir müzisyenin şarkısını dinlemiş miyizdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azkaban Firarisi hoşgeldiniz,
      Teşekkür ederim :) Bence dinlemişizdir, böyle bir his var içimde :) Sevgiler,

      Sil
  18. Çok sevimli bir hikayeydi. Serçenin gelmesine hiç şaşırmadım teşekkürünü bu şekilde ifade etmesi bile ne kadar güzel :) Elinize sağlık. Güzel bir yazı olmuş. Bu hafta seçtiğiniz kelimelerde güzeldi :)) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi Dünyasında,
      Bence tüm hayvanlarda, biz insanlardan daha fazla minnet duygusu var (ya da adına her ne denirse) O yüzden bunu da inanarak yazdım. Kelimelerimi sevdiğiniz için özellikle teşekkür ederim. :) Sevgiler,

      Sil
  19. Kelimeler için teşekkürler, insanın içi kıpır kıpır oluyor düşününce🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmelis, seçtiğim kelimeleri beğenmene ve onlardan harika bir öykü yazmana çok sevindim. :) <3

      Sil
  20. Merhabalar.
    Kelime oyununa bağlı olarak kurgulayarak kaleme aldığınız mini hikayeyi büyük bir keyifle ve zevk alarak okudum. Çok güzel bir hikaye olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Hikayenin yazarı terası hoşuna gittiği için aldığı yeni dairesinde çok mutlu olmalıydı. Çünkü insanın gerçekten yaşam alanında aradığı huzuru bulması ve ona kavuşması kadar daha güzel bir duygu olamaz. İnsan aradığı huzuru bulunca, bulunan huzur, onu mutlu etmeye yetecektir. Çünkü bulunan huzur, ardından mutluluğu getirir.
    Terasındaki camlı alana çarparak yaralanan serçe, onu daha mutlu edecek bir olayın başlangıcının kahramanı olması da çok güzel bir rastlantıdır. Yaralı serçenin tedavisi ve onu bisküvi kırıntılarıyla beslemesi ve akabinde serçenin kendine yapılan bu iyiliği unutmaması ve iyiliğin sahibinin o çok sevdiği terasına yaptığı ziyaretlerin bir teşekkür nişanesi olarak kabul edilmesi, hikayenize çok büyük bir anlam ve renk katmıştır.
    Bu güzel hikaye için sizi tebrik eder, hikaye yazımında başarılar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey hoşgeldiniz, hikayeyi ne güzel incelemişsiniz, zaman ayırdığınız ve bu güzel yorumu yazdığınız için çok teşekkür ederim. Sağolunuz.

      Sil
  21. Yüreğe dokunan özellikte bir hikaye olmuş, bayıldım. Kelimeler de çok hoştu, teşekkürler 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikmini, beğenmene sevindim canım. Kelimeler sırasıyla ağzımdan çıktığında şaşmıştım kendime :)))

      Sil
  22. Bölüm bölüm olması ayrı bir güzellik katmış. Sıcak bir anlatım...Bir serçe çok şey düşündürtüyor insana. Mucizeleri fark etmek gerek. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı, kelime oyununda yeknesak olmasın diye çeşitli anlatımlar denedim. :) en sonuncusu buydu. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler,

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H