7 Mayıs 2018 Pazartesi

Ziyaret (*)









Kürek çekmeyi bıraktı. Güneşin altında saatlerdir yorulmuştu. Deniz, sandalı tatlı tatlı sallarken kendini bırakmak, bedenini dinlendirmek istedi. 

Sandalın içindeki brandayı başının altına destek yaptı ve gözlerini kapattı. Uzaktan teknelerin motor sesleri melodi gibi geliyordu kulağına. Dalgaların arasında bir balık yakalayabilmek için bakınıp duran martıların çığlıkları, tuzlu suların tahtayla buluşma sesleri hepsi birer bütünlük içinde ruhunun kapısını çalıyordu. Öyle keyifle geçiş yaptı ki uykuya, anlamadı bile. Gerçekle rüya arasında eşikteydi. 

Biraz uzakta beyazlar giymiş insanlar ona bakıyorlardı. Güneş ışınlarından yorulmuş gözleri, uzaktaki siluetleri netleyemiyordu bir türlü. O kalabalık geride flulaşırken bir kadın öne çıktı. Annesiydi bu. Ona gülümsüyor ve gülümseyişiyle sarıp sarmalıyordu adeta. İlk defa böyle bir duygu yaşıyordu. Hemen ardından babası yaklaştı. Çocukluğundan beri şakacı, muzip gülümseyişini kalbinde sakladığı o haliyle bakıyordu ona. Hareket etmediği halde babasının parmaklarını, daima o çok sevdiği boynundaki beninde hissetti. Gözünü kırpıp açtığında bu sefer dedesi tüm heybetiyle duruyordu. Anlaşılan tüm sülale resmi geçit yapmaya kararlıydı. Dayısı beyaz takım elbisesinin içinde, tüm zerafetiyle ona bakıyordu. Ardından en sevdiği amcası, annesinin dayı ve teyzeleri, hiç tanıma fırsatı bulamadığı teyze, dayı ve halası hepsi burdaydılar. 

Onların hemen yanında şefkatle bakan, hiç tanımadığı birileri daha vardı. En yaşlı olan erkek ve kadın öne geldiler. Hiç konuşmuyorlardı ama sözcükler ona ulaşıyordu. Sevgilisinin dede ve ninesiydiler. Sonra babası, çok sevdiği erkek kardeşi ve diğer akrabaları hepsi sırayla ikisini de çok sevdiklerini ve onların aşkını imrenerek izlediklerini ilettiler. Sevgilisinin yakınları oğullarını mutlu gördükleri için kadına teşekkür ettiler. Kalplerindeki ateşin hiç sönmemesi için daima yanlarında olduklarını, ikisinin de bunu hakettiğini ve ilerde hep birarada olduklarında bir kutlama yapacaklarını ilâve ettiler. Müthiş bir aydınlık ve huzur içindeydi. Sevgi yumağının tam ortasına gömülmüş gibi hissediyordu kendini. 

Yüzünde tatlı bir esinti hissetti. Hafifçe gözlerini araladığında yüzüne doğru eğilen sevgilisini gördü. Rüyanın etkisiyle, "Ama beyaz giymemişsin" dedi. Adam, "Bugün günlerden mavi sevgilim" deyip öptü kadını. 

Şaşkınlığını üzerinden atıp "Nasıl tahmin ettin burda olduğumu?" diye sordu adama. "Kafandaki sorunları nasıl hallettiğini bilecek kadar tanıyorum seni sevgilim" dedi ve "Nasıl geçti günün?" diye ekledi. "Çok yoruldum" deyince "Kürek çekmekten başka bir şey var mı peki?" diye sordu adam. Kadın gülümsedi ve "Bugün hiç ağzımı açmadan dünyanın lafını ettim" diyerek soru işaretleriyle yüzüne bakan sevgilisine gördüğü rüyayı anlatmaya başladı.








{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





not: kullanılan görsel buradan alıntıdır.
  (*) tekrar yayındır.



32 yorum:

  1. Güzel bir ziyaretti. Kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki de öyle :) kocaman bir sevgi demeti bırakıyorum kucağınıza :) Teşekkürler

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hoşgeldin.. sevgiler ve kocaman teşekkürler :)

      Sil
  3. Yine yürek dinlendirici bir müzik eşliğinde, mükemmel bir yazı... 👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzümde kocaman bir gülümseme :) alkışlayan ellerinize sevgiyle dokunuyorum. Yürekten teşekkürler <3

      Sil
  4. Kaleminize sağlık 😊 "Dalgaların arasında bir balık yakalayabilmek için bakınıp duran martıların çığlıkları, tuzlu suların tahtayla buluşma sesleri hepsi birer bütünlük içinde ruhunun kapısını çalıyordu. " Bu kısmı ayrı sevdim 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslı, beni motive ediyor yazı içinden cümle seçişler. Bir kez daha o cümlenin içinden geçmemi ve yorum yazan kişiyle bütünleşmemi sağlıyor. Çok teşekkürler yorumuna :) <3

      Sil
  5. Berlin Berlin'e katılıyorum. Güneş sanki tenimden geçti gitti. Tüm yorgunluğun ardından sıcaklığın ardındaki derin serinlik hissi kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zarifsin deepinside :) yazdıktan ve yayınladıktan sonra yazıyla bağlantı kesilir ya, bir başkası sanki yeni bir şey tanıtıyor gibi geliyor yorumlarda ve bambaşka bir hissiyat oluşuyor bende. Bunun için teşekkür ederim.. Sevgiler :)

      Sil
  6. O değil de, müziği açtım, okumaya başladım. yazı bitti. müzik bitti. aaa! bunu nasıl ayarladın:)

    YanıtlaSil
  7. Sandala binip denize açılmak istedim şimdi :) Ne güzel olmuş yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yorumda baktım sen de üstündeki ağırlıktan şikayet ediyordun, ben de aynı öyleydim. Ani sıcaklar oldu burda sanırım ondan. Ama iki gündür tatlı tatlı bahar yağmurları var, canlandım resmen. Umarım bu yaz bu dileği gerçekleştirirsin :) Teşekkürler canım..

      Sil
  8. Ne güzel dinlendirici bir yazı olmuş elinize sağlık:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yoğunluğunun arasında ziyaret edip yorum yazdığın için teşekkür ederim :) Sevgiler sana.

      Sil
  9. Ne güzel bir rüya' Buram buram sevgi kokan'
    Mutluluklar dilerim.
    Müzikle başlayıp bitmesi için yapılan emeğe saygı duymamamk elde değil ,tebrik ederim.
    Çok değerli bir yazı okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sevgili Merih :)
      Öyküde yaşananların herkese nasip olması dileğim elbette. Bazen sadece öyküde kalabiliyor, bu da ayrı konu.
      Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için. Kalpten sevgilerimi gönderiyorum. :) <3

      Sil
  10. Mesela okumasaydım denizi ve küreği... Mesela bilmeseydim tahtanın suyla çarpıştığında çıkan sesi... O zaman yine de böyle iyot kokulu hislerim olur muydu bu müziği dinlerken? Salt müzikle bile değerli bir paylaşım ki yazıyla çok daha değerli. Neşeli sevgilerle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyi bilsek de, bilmesek de beynin kıvrımlarında kendiliğinden canlanacak bir takım görüntü ve koku kutucukları var sanırım. Doğduğundan beri görme yetisi olmayan biri üzerinde yapılmış araştırma sonucunu okuyunca öğrenmiş ve şaşırmıştım. Bu ayrımı işaret eden bir yorum olduğundan aklıma geldi ve aktarayım dedim.
      Bu, ortamı zenginleştiren yoruma binlerce teşekkürler :)
      Mavili sevgilerle,

      Sil
  11. Merhabalar canım bloğumda seni bir mim yazısına mimledim. Mimime cevap verirsen çok mutlu olurum.
    İyi bloglamalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Teşekkür ederim, en kısa zamanda yazmaya çalışacağım. Sevgiler,

      Sil
  12. gerçekten böyle bir rüya gördün mü ya da seni esinleyen bir rüyayı mı gördün ya da uyanıkken rüya mı görüyorsun bilmem :) bu başlangıç cümlesinden bir metin yazabiliriz şimdi :) ben rüya göremem de ondan derdim Momentos... ben de hatırlasam dedim seninkiler gibi... pırıl pırıl ışıklar içinde bir yazı çıkarmışsın... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Belki de böyle bir rüya görme isteğiyle" yazılmışı da ekleyebiliriz o zaman bu listeye cem turgut :) Hayaller ve hayatlar misali..
      Ayrıca benim bir cümlem daha var öyle yazılmayı bekleyen, haydi bakalım onu da yazayım artık çok bekledi :)
      Teşekkürler beğeni ve yorumuna.
      Sevgiler benden...

      Sil
  13. "Bugün günlerden mavi" olsun bütün günler:)) Ne huzurluydu cümlelerin, şu an o kadar yorgunum ki seni okumak bana çok iyi geldi gerçekten:)Çok teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım geç yanıtladım kusura bakma. Ne güzel yazmışsın, bu öykünün sana değdiğine çok mutlu oldum. Ben de şu anda kendimi çok iyi hissettim :) Teşekkür ederim canım <3

      Sil
  14. Simdi o sandalda olmak vardi 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şırıl şırıl sulara karşı yan gelip yatmak ahhh.. 😀 en kısa zamanda bunu yaşaman dileğiyle Deryacığım. Sevgiler,

      Sil
  15. Bir an Hewingway'in ihtiyar balıkçı romanına gitti aklım.. Gitmekle kalmak arası ince çizgiyi deniz esintisinde dinlemek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enfes bir romandır (filmi de cekilmişti hatta)
      Ve yazdığım kırıntılardan, uçurum sıçraması yaparak oralara gidiyorsa zihin; ben utangaç bir bahtiyarım 🤗 özlemişim sizi

      Sil
  16. Kitabını okuyunca filmini de izledim bir heves, eski bir film ama sandalın içindeymiş gibi okuduğum kitabın hatırına merak ettim.
    Ben de sizi özledim, açıkçası wp'ye geçiş umulmadık teknik konular, başka rüzgarlar derken bir düzene giremedim. Arkadaşlıklar baki çok şükür:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WP ye bir ara kayıt olmuştum. O "lavanta" nicki ordan ama nedense blogspot kadar çözemedim ordaki sistemi. :) o yüzden de sildim gitti. Yeni bir oluşum karmaşık geldiğinden öyledir, sistem oturur eninde sonunda. Bizler iyi olalım :) <3

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H