25 Kasım 2010 Perşembe

mektup çeşitlemeleri 4 (Müge' ye mektup)




***************************


Sevgili Müge,

Nasılsın? Aslında bu soruyu sorarken aşağı yukarı ruh durumunu yazdıklarından tahmin edebiliyorum. Bir çok duyguyu bir arada yaşadın. Evde bir frenk elman vardı :) ki bu neşeden bizler de nasibimizi aldık. Sizi okurken çok eğlendim, benim sadece şarkı sözlerinden oluşan fransızcama bir şeyler eklemeye çalıştım :) Ah bak bu arada, yukarda bir müzik linki ekledim, inan seçtiğim şarkı sana özel ;) 

Bu kadını pek severim Jean Manson, zamanın iyi şarkıcılarındandı. Offf gördün mü bak şimdi, yaş-maş-yıl herşey ortalığa dökülüverdi. Şimdiki gençler nerden bilecek bu şarkıcıyı. Neyse ben hava durumuna geçeyim hemen (!). Burda yağmurlar başladı Müge. Öyle böyle değil, bu sabah erken saatte bir gök gürledi, Allah seni inandırsın, "haydi yataklaruuuınıuuuzdayyynn kalkuuıııınnnnnn" diye kelimeleri eğip bozarak esip gürleyen yatakhane müdiresi bağırıyor sandım. İyi de benim yatakhane müdireleriyle hiç işim olmadı ki, pardon anlatamadım (ah yanlış oldu yazamadım), demem o ki; ben hiç yatılı okulda ya da benzeri yerde kalmadım ki, nerden geldi sahi aklıma. Teşbih-i beliğ yapmakta bir yere kadar canım. Sen kalk gök gürültüsünü, neymiş efendim yatakhane müdiresinin sesine benzet... tchık tchık tchık (bu ağzımızla çıkarttığımız bir sestir, hani birileri münasebetsiz ve gereksiz bir şeyler yaptığında -hiç oldu mu şimdi bu? tepkisiyle çıkarılır bu ses) Oofffff vallahi şimdi bayılacağım, be kadın bir mektup hevesiyle başladın, nerelere uzandın.... hah ben de tam onu diyecektim, kedi uzanamadığı ciğere mundar mı dermiş, murdar mı? hangisiydi allahaşkına?? :)

Hadi onu da bırakalım bir kenara da sen şimdi sergilenecek bir tiyatro eserinde mi oynayacaksın? Cidden bilmiyordum, aslında birbirini tanımayan bir sürü insan diye bakıyoruz bu topluluklara ama T cetveliyle düzgünce çizilecek ne teğet geçişler vardır hayatlarımız arasında. Geçen gün benim hayatımın içinde bir yere denk gelen bir şeyden bahsetti bir arkadaş blog yazısında, gözlerim kocaman oldu tabii. Hepimizi bir yerde topladığımızı hayal ediyorum, ne muhteşem olurdu değil mi? Herkesin bir görevi olur mutlaka. Birileri iyi kahve yapar mesela, birileri şiir okur, birileri ev maharetlerini oraya buraya serer, kimisi tatlılar, yemekler yapar, bir diğeri de öyküler anlatır ve nihayet bir başkası da bizi gülmekten altımıza işetir. :))

Ne hayal ama değil mi? :)Ah neyse saat ilerlemiş, sen şimdi mutfakta yemek hazırlıyorsundur ev ahalisine. Herkese afiyet olsun, ağız tadınız yerinde olsun hep. Sen de yaz, bekletme.
Sağlıklar diliyorum hepinize :)

Sevgiler çokça İzmir' e,

Momentos





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



Not: Bu mektuba verilen yanıtı, aşağıdaki adreste bulabilirsiniz :)

21 yorum:

  1. Ne sevimli,sıcacık bir mektup olmuş bu böyle.. sevgili Müge çok mutlu olacak eminim..,benim içim bile kıpır, kıpır oldu.. ondan önce tepkisini merak ediyorum..:))

    YanıtlaSil
  2. CWRM :) beğendin mi sahi? Bu mektup işine iyi sardırdım.. yakında çok daha ilginçleri gelecek :)))
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. kızlaarr, koşun gelin sayfama..

    ah momentos ah, sen ne iyisin :)

    YanıtlaSil
  4. Sana sürprizim var demiştim hatırlıyorsun değil mi? :))))) iyilik ve güzellik karşılıklı Mügeciğim..

    YanıtlaSil
  5. hatırlamam mı hiç.. mektubu gördüğüm an, yaptı işte yapacağını dedim :)
    çokk sağol!!!

    YanıtlaSil
  6. iyi ki varsın Müge.. sen de sağol :))

    YanıtlaSil
  7. çok kötüsünüz gözlerim doldu, hani pasta çörek yapıp gelesim var alenen, çok da iyi şiirler pasajlar ezberledim ömrümde üstelik, eh kahve yapmakta da fena değilim.ayrıca gece gece Jean Manson, rüzgar var istanbul da, üstelik üşütmüyor, sızlatıyor sadece.

    YanıtlaSil
  8. Ah sevgili Y. hoşgeldiniz, aman durun gözlerinizi kurulayalım hemen.. buluşma fikri iyiydi, şimdi şart oldu :))

    Mügeeee sen bu aralar bir İstanbul yapsan, bak ev de hazır.. börekler çörekler de.. ne dersin? :)))

    YanıtlaSil
  9. ah ne güzel olurdu di mi?

    YanıtlaSil
  10. Düşünsenize, bütün yaramaz çocuklar toplanmış, biraradalar... gözler ışıl ışıl :)))))

    YanıtlaSil
  11. Gelecek olursam haber veririm. Çok teşekkür ederim Momentoscum :)

    YanıtlaSil
  12. rica ederim efenim.. (boyoz da getirirsin di mi) :/ :))))))) şaka şaka..

    YanıtlaSil
  13. Ayıpsın, tabii ki getiririmmm! :)
    Şimdi y.'ye iyice hasret basacak :( Sana da getiririm y. :)

    YanıtlaSil
  14. Mektup üstü kaymaklı mimci geldi hanııımm :)

    Bende mimin var ;)

    YanıtlaSil
  15. Müge :) ben bunun yabancısıyım, ne ola ki? bakayım sitene bir.. :)

    YanıtlaSil
  16. Momentoscum, verilen konuda bir yazı yazman yetecek.. ve ben o kadar eminim ki, senden güzel bir şeyler geleceğinden.. merakla bekliyorum, eğer yazmak istersen..

    sevgiler, iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  17. Çıkmıyor sesin soluğun..
    "Bu ses böyle çıkıyor" diye el hareketleri yaptığını da biliyorum artık :)

    Keşke Cozy bana da yakın olsaydı da, bi koşu gelebilseydim oraya :)

    YanıtlaSil
  18. Ah Mügeciğim, bu aralar bir yoğunluk nöbetindeyim... önce hasta nöbetindeydim o bitti geçti hayırlısıyla, ardından yeğenim ve arkadaşı Bodrum' dan geldiler, bu sefer teyze nöbetindeyim :))) ve farkındayım, yazmam gereken bir çok ödevim var, mektuplarım var, bir öykü var ve de mim var... bu akşam geç saatlere kadar bir şeyler karalayacağım inşallah. Ama cidden Müge, ne kadar isterdim gelmeni... keşke yakın olsaydık.. ama biliyor musun, hayat bu herşey değişebilir ve ben sana yakın yerlere yerleşebilirim.. ;) belli olmaz.. dur bakalım..

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H