28 Temmuz 2024 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵 ALKİSTİS PROTOPSALTİ






Alkistis Protopsalti
(18 Ekim 1954 İskenderiye)

 İskenderiye' de dünyaya gelen Yunan şarkıcı, Mısır'da gerçekleşen siyasi olaylar nedeniyle, ailesi ile birlikte 6 yaşındayken Atina'ya yerleşti. Sanatçı atletizm alanında bir kariyer sürdürmeyi planlarken ünlü besteci ve söz yazarı Dimos Moutsis ile tanıştı. Moutsis, ondaki müzik yeteneğini keşfedip, 1975 yılındaki ‘Tetralogia’ adlı ilk albümünde kendisi ile işbirliği yaptı. Sanatçı, bu tarihten itibaren her biri altın ya da platin statüsü kazanmış bulunan 28 albüm çıkarmıştır. Ayrıca ünlü söz yazarı Lina Nikolakopoulou'yla olan çalışmaları ile de tanınmıştır. 

Birçok Yunanlı ve yabancı sanatçı ile ortak çalışmalar yürüten Alkistis Protopsaltis, Yunanca’nın yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Çince gibi dillerde de şarkılar söylemiştir. Protopsaltis, başarılarla dolu sanat yaşamının yanında, 2015 yılında geçici kurulan hükümette Turizm Bakan Yardımcısı olmuştur.

Dinlenmeye çekildiğim şu dönemde kitap okuyup, film seyretmekteyim, Netflix'te yayınlanan bir filmde bu şarkı ile karşılaşıp, müziğe bağlandım ve YouTube' da aratınca ünlü şarkıcı George Dalaras' ın seslendirdiği bir video buldum. Algoritmalar, internette arattığınız bir şeyin çeşitli versiyonlarını önünüze serdiği için hemen akabinde yayına aldığım sanatçının videosuna tıkladım, tıklayış o tıklayış. 😍
Şarkıyı ezberleyip sürekli söylemeye başlayınca, tatili falan bir tarafa bırakıp bu pazar için yayın hazırlamam gerektiğini anladım. Şarkıda kullanılan enstrümanların zenginliği kulakları doldurduğu kadar kalbi de, tek bir boş yer kalmamacasına dolduruyor. İnsanı fark ettirmeden sarıp sarmalıyor. Zaten sözleri de, şu aralar iyice sıkkın olan canlara bir dokunuş, bir renk veriyor. Abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz ama inanın ben evde bağıra çağıra bu şarkıyı söylüyorum ve içi kararmış, neşesi sönmüş herkese, her şeye "sizi seviyorum" demek istiyorum, sevgiyi canlı tutmanın bilinciyle.

Hepimizin payına düşen pazar günü müziği işte budur dostlar.
Müzikle ve sevgiyle kalın.





{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-




24 Temmuz 2024 Çarşamba

11 Ağustos Bloggerların İzmir Buluşması




Herkese merhaba,

Sevgili Kırmızı Ruh ile Ağustos ayında İzmir ziyaretinde bir buluşma ayarlamak için konuşmuştuk ve o bloğunda şurada yazı yayınladı. Belirlenen tarih 11 Ağustos 2024 saat 12:00 Balçova' daki Agora Avm içinde Kahve Dünyası' nda buluşuyoruz. Orayı tercih etmemizin sebebi havaların aşırı sıcak oluşundan ötürü serin bir yerde, üstelik sigara içenler için kafenin büyük bir bahçesinin de seçenekler arasında olması sebebiyledir.

Gelmek isteyenleri heyecanla bekliyoruz.








{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-