28 Mayıs 2023 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵


(30 yıllık Akmar serüvenine veda ederken)


Ahmet Dayıoğlu
(22 Şubat 1957 - 19 Mayıs 2023)

Bu yayında benim için özel birini, 1988 yılında tanıştığım değerli bir dostumu, Ahmet Dayıoğlu' nu anmak istiyorum sizlerle. 

1957 yılında Samsun/Bafra’da doğdu. 1975 yılında Bafra Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1980’e kadar, İ.T.Ü. Gemi-İnşaat Mühendisliği Bölümünde okudu. Sonrasında, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. 1987 – 2017 yılları arasında, Akmar Pasajında adı “Mühürdar Sahaf” olan dükkanında sahaflık yaptı. 1989 yılında, özgün bestelerinden oluşan ve hala birçok online platformda bulunan “Gizli” albümünü çıkardı. Bunun yanı sıra, hayatının çeşitli dönemlerinde pastel resim,  Gırgır, Fırt, Çarşaf dergilerinde yayınlanan karikatür, şiir ve öykü çalışmaları oldu. 

Son tutkusu fotoğrafa, 2014 yılında, Validebağ Korusu’nun doğal güzelliği ve büyüsüyle tanışarak başladı. İlk önce cep telefonuyla başlayan fotoğraf tutkusuna, 2016 yılından sonra da fotoğraf makinesiyle devam etti. 2016 – 2018 yılları arasında, İSMEK’te, “Temel Fotoğrafçılık ve Dijital Fotoğrafçılık” dersleri aldı. Fotoğrafmetre Derneği’ne üye olmasıyla birlikte, katıldığı çeşitli atölyeler sayesinde fotoğraf becerilerini geliştirdi. Validebağ Korusu’nda çektiği fotoğraflarla, koru dayanışmasının kamuoyuna ve medyaya taşınmasında katkıları oldu. Hayatı boyunca ürettiği tüm eserlerde doğa, sevgi ve barış her daim ön planda oldu. 

Sevgili Ahmet'in kısa bir özgeçmişi bu okuduğum. Oysa onun doğum ve ölüm tarihi arasındaki kısa çizgiye sığdırdıkları, bir insan hayatının çok üstünde bence. 39 seneye yayılan ve gıptayla anlatılan sevgili dostum Adviye ile bir aşk birlikteliği, kendisine hem sanata yakınlığı, becerileri ve fiziksel olarak tıpatıp benzeyen oğlu Can' ı ilk sırada sayabilirim. Yıllar içinde bir insan hayatına bu kadar kişi girebilir mi? diye soracağınız denli sayısı kalabalık dost, arkadaş ve tanıdıklar. Hepsiyle geçirilen zamanlardan damıtılan değerli anlar, kimi zaman şiirle, kimi zaman tek bir cümleyle, kimi zaman da şarkıyla dile gelmiştir onunla. Ben de şahsıma yazılmış iki şiirle ondan payıma düşeni keyifle nasiplendim. İnce, zeka işi esprileri, çok iyi gözlem yapma yeteneği, elinin dokunduğu herkeste iz bırakmasıyla, vicdanlı, bilge konuşmaları, herkesi kucaklayan, koca yürekli  dostumu tanıdığım ve bana kattıkları için şanslı hissediyorum.   

Onun yazdığı “Geçip Giden” isimli öyküsünü 26 Kasım 2022’ de radyo yayınında seslendirmiştim. Youtube' da şarkılarına ve instagram profilinde (@ahmet_dayioglu) yayınladığı fotoğraflara bakabilirsiniz. Validebağın Yusufçukları onun vizöründen adeta birer peri gibi gözüktüler. Çekim için geçirdiği zamanların sonucunda ortaya çıkan görüntüler kelebeğin, uğur böceğinin, tırtılın, sümüklü böceğin, sincabın, kırkayak ve daha pek çok canlının ve endemik bitkinin o koruda varolduğu ve korunması adına değerli birer belgeydi.  


Ahmet Dayıoğlu pastel resim



Sevgili Ahmet, yazdığı şiirleri, öyküleri, bestelediği şarkıları, sesi, sazı, dükkana gelen öğrencilere yardım etmesi, saatlerini verdiği fotoğraf çekimleri, doğayla uyumlu muhteşem gözlemleri, bilge tavırları, esprili haliyle daima kalbimizde yaşayacak. Ruhu ışıklarda ve huzurla uyusun.

🙏






{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-



not: fotoğraflar ​M©MENT©S​ arşivindendir.​




10 yorum:

  1. Böylesi güzel insanları, adsız kahramanları tanımış olmak büyük mutluluk. Bu kısacık ama çok yönlü yaşamları tanıtmak, onların değerli öykülerini bilmeyenlere aktarmak bir gönül borcu olmaktan öte bir görev sayılmalı diye düşünüyorum sevgili Momentos. Yoksa nasıl haberdar olurduk bu değerli insandan.
    Işıklar içinde uyusun sn. Ahmet Dayıoğlu. Bu dünyada güzel, kalıcı izler bırakabilmek ne büyük mutluluk. Ve geride kalanlara ne güzel bir miras.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hocam,
      Yazdıklarınızda çok haklısınız, ben kendime bir görev ve borç bildim onu anlatmayı. Yaptığı hangi iş olursa olsun, hassasiyetini, çabalarını, fedakarlıkları ve ortaya çıkardığı eserleri gördüğüm için paylaşılması gerektiğini düşündüm. Kalbimdeki acıya iyi gelen bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
      Çokça sevgiler gönderiyorum. <3

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler Sezercim, tanımıyordum kendisini. Çektiği fotoğraflar da müziği de güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygucuğum, çok teşekkür ederim sözlerine. Benim için değerli bir dosttu. Sağol canım :A <3

      Sil
  3. Rahmet,huzur içinde; değerli bir insan-kişilik ve sanatçı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven Serin,
      Bıraktığı her eserde ve anılarımızda yaşayacak. :A
      Teşekkürler,

      Sil
  4. Üzgünüm...Yitirilmiş bir hazine aynı zamanda...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir insanmış ve ne güzel ki güzel bir dostluğunuz olmuş onunla...
    Allah rahmet eylesin ışıklarda uyusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düş Tasarımcısı,
      Hepsinin çok değerli olduğu kıymetli anlar paylaştık. Çok teşekkür ederim duana ve güzel sözlerine. :A :F

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H