28 Şubat 2021 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ








 
Benim kuşağımın değerli ama değeri bilinmemiş müzisyenlerindendir kendisi maalesef. Yayına aldığım bu şarkısının, diğer şarkılar yanında tarafımdan unutulduğunun farkına vardım. 
Boynumun borcudur burda yayınlamak.
 
Ruhu şad olsun.
 
 



{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-

 

 

not: kullanılan fotolar Yandex'ten alıntıdır.

 

 

 

11 yorum:

  1. Dediklerinize katılıyorum, gerçekten değeri bilinmemiş bir sanatçı. Bu güzel şarkısını ben de hatırlayamadım ne yazık ki. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha, dünden beri röportajlarını ve diğer parçalarını dinliyorum, okuyorum. Her sözünde ince bir felsefe var.

      "Meşhur olmak bir hastalıktır. Bir insan ne kadar değersizse, meşhurluk ipine o kadar çok sarılır, bunun için her şeyi yapar."
      Ben teşekkür ederim katılımınıza. :)

      Sil
  2. Eskiden ünlü olmak ile şimdi ünlü olmak kavramları çok farklı... Fikret Kızılok çok önemli bir sanatcı olsa da az bilindi hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz, aslında kavramlar aynı ama medya farklı. Yoksa o zamanlar da dedikodular "haftasonu" diye bir gazetede çıkardı. Yani bir nevi face, insta vs gibi, bol fotoğraflı. Aslında Fikret Kızılok' da diğer sanatçılar gibi peşinde koşulan bir sanatçıydı ama o hep bir şey yapıp, ardından saklanırdı.
      Dün röportajlarında okuduğum bir paragraf var, paylaşmak isterim burda. <3

      "Ben niye meşhur olduğumu bilmeden meşhur oldum, çocuktum o zaman. Ondan sonra mekanizmanın nasıl çalıştığını 13. plağım ‘‘Yumma Gözün Kör Gibi’’yle gördüm ve derhal kendimi yok ettim. Meşhur olmanın benim için bir şey ifade etmediği anladım. Ondan sonra kendi yaşamımı şarkı yapmaya başladım ve daha mutlu oldum. Dünya halklarının yüzde 80'i bilinçsiz, sadece üretim için yaşıyor, Amerika'da dahil. Gerçek entelektüel yüzde 5'i bile bulmaz. Demek ki cahil olan yüzde 80'le ilişki kurup meşhur oluyorsun. Böyle meşhur olmak aslında utanılacak bir şey, ben utanırım. Değerli olmak önemli. Müziğim, sesim, şarkılarım tanınsın, ama ben tanınmayayım."

      Sil
  3. Çok sever ve çok dinlerim kendisini :) Değerini bilmeliyiz haklısınız. Teşekkürler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi Dünyasında,
      Yorumuna çok teşekkür ederim. <3 :) Biz şarkılarını dinledikçe çoğaltırız.

      Sil
  4. İlkaycığım, ne güzel <3 gençlerin dinlemesi daha da anlamlı geliyor. :)

    YanıtlaSil
  5. çok seviyorum fikret kızılok'u, değerini bilmeyenler de müzikten anlamayanlardır herhalde çünkü müthiş bir müzisyen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elisabeth Vogler, ben de çok seviyorum. Bu kadar müzik ve enstrüman bilgisi yanında, kelimelerle hayatın felsefesini de eserlerin içine katan biri karşısında saygıyla durmak istiyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuzla katılımınıza. <3

      Sil
  6. Az önce yazdığım yorum bir anda kayboldu. Gitti mi silindi mi anlamadım :( Kendi adıma değerini geç de olsa bilenlerdenim yazacaktım :) Paylaşmana sevindim, belki de daha önce pek de kulak vermemiş olan birilerinin daha değerini bilmesine vesile olacaksın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KuyruksuzKedim, baktım başka yorum yok, demek ki uçmuş gitmiş Fikret abimizin yanına :) Nedense birden öyle bir his geldi içime <3 teşekkür ederim canım.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H