27 Şubat 2017 Pazartesi

ne güzel söylemiş








"Her yazarın, ister istemez kendini anlattığı ve kitaplarında yalnız kendisi olduğu düşüncesi bize romantizmin bıraktığı çocukça inançlardan birisidir." 


Albert Camus





Bu cümle karşıma çıktığında, tüm yazanların aynı soruyla karşılaştığı geldi aklıma. O yüzden, bu da burda kayıt altına alınsın.





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






12 yorum:

  1. Doğru , kendisinden çıkar yola yazar. Her yazdığında, yorumunda, konuları, olayları işleyişinde düşüncelerinden esintiler vardır, doğaldır. Albert Camus bu...

    YanıtlaSil
  2. Tamamen olmasa da kendinden izler bırakır. Hiç bilmediği, hissetmediği bir duyguyu yazamaz insan. Hatta daha ileri gidiyorum ki; yaptığı alıntılar bile insanın kişiliğini yansıtır.

    YanıtlaSil
  3. Yazarın hayata baktığı pencere önemlidir yazdıklarında.. ancak her yazdığı şeyi, direkt yazarla bağlantılamayı anlayamıyorum ben Ece Hanım :) Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum müfred ama bazen de uydurmaz mıyız? Bizim hayatımızla alakası olmayan bambaşka hayatları yazarken, sezgisel davranırız ancak ilintisi bile olmayabilir bizle.

    Sanırım, "e sonra n'oldu?", "peki x kişi, y ile birlikte olacak mı?", "Z neden öyle yaptı?" vs. gibi soruların açmazlığını hedef alıyor bu cümle :)
    Teşekkürler değerli yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  5. Belki her yazar için soylenmese bile bazı yazarların kendilerinden yola çıktıklarını düşünüyorum. Ya da kendinden az buçuk bir şey kattıklarını.

    YanıtlaSil
  6. Evet sanırım öyle, elbette hepimizin ufak tefek katkıları var yazılara.. Teşekkür ederim ziyaretinize cem kazan :)

    YanıtlaSil
  7. Tabii ki de Momentos, direkt bağlantılı olmaz, olamaz da. Belki de bağlantılı olanlar istisna bile olabilir. Ama sen mutlaka bu söz ile bir mesaj vermek istedin. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Canım Ece Evren evet evet :) Kalpten sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. Ben yine de kitabin bir yerlerinde mutlaka yazarin kendisinden bir iz biraktigini düsünürüm.

    YanıtlaSil
  10. Mutlaka.. Cümleler arasında kendisi gezinir bizzat. Teşekkür ederim yorumunuz için Derya

    Sporla ilgili yayınlarınız ilham verici. Belirtmeden geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. :)) Əslində oxuduğu hekayənin yaşanmış olması daha çox təsir buraxır məncə oxucuda. Bəlkə də ona görə yazıçının özünü anlatdığına inanmaq istəyirik.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Umman Aslan, evet haklısınız.. Okurken, film izlerken konunun havada kalmasını istemez ya insan, her detaya hakim olma isteğinden belki de kaynaklanıyor bu duygusu :) Teşekkür ederim yorumun için. Sevgiler,

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H