27 Mart 2017 Pazartesi

Perdelere takılan karakterler 4







- "Seyrettiğiniz filmleri nasıl buldunuz, siz de nasıl bir etki bıraktı?"
- "Sonunda film karakterleri olduğunuz konusunda hemfikiriz anlaşılan" dedi gülerek ve devam etti. "Sizin filminizden oldukça etkilendim. Kurgusu ve anlatımı güzel bir senaryo, görüntülerle de çok iyi desteklenmişti."

Derin bir nefes aldı.

- "Ölüm, sonu gözükmeyen boşluk, derin bir uçurum gibi. Bu da, hayatı oldukça somut yaşayan biz insanlar için korkutucu. Aynı zamanda bizim gerçeğimiz. Sonunda yüz yüze geleceğimiz parçamız. Bu tür yüzleştirme filmlerini seviyorum. Bu arada başka dünyalarla bağlantı kurabilenlerin, bu duyguyla tanışmak için güzel bir hediye olduğunu düşündüm, bu filmden sonra."
"İçinizde ölümle burun buruna yaşayan bir tek ben varım sanırım."
"Elinde silahla bu cümleyi sarf etmek pek komik oluyor."
"Eline silah almakla ölümü uzağında tutmuş olmuyorsun. Ölüm şu salonda otururken bile gelip seni bulur. Yediğin şey yanlış boruya girer, hık der gidersin."
"İlk bağlantıda içine girdiğim sis tabakası ürpertmişti beni. Uzanan bir sürü el, kendisini seslendirmemi isteyen bir sürü hayat vardı. Bir çok kişiye aracı oldum. Kafasındaki soru işaretlerini sanki bir perde arkasındaymışlar gibi birbirlerine ilettim. Ama hala bilmiyorum orda olmanın nasıl bir duygu olduğunu ya da ordaki yaşam kurallarını. Öğrenmek için bir çabam da olmadı. Bir ara kendimi ucube gibi hissetsem de, sonradan ölenleriyle minik bir diyalog yaşayan insanların, kalp hafifliğinin yüzlerine yansımasını izleyince bunun değerli bir hediye olduğuna karar verdim, çünkü bu sayede hayatımın en değerli hediyesiyle tanıştım."
- "Evet, film boyunca ikinizin arasında görünmez bir köprünün varlığı hissediliyordu. Güzel bir sondu."
"Peki ya benim bulunduğum film?"
- "Başta çok düzgün bir karakter sergilediniz, iyi bir aile babası, iyi bir yönetici. Bir kaç adım sonra ufak ufak yalanlarınız çıkmaya başladı. Hepsini harika bir şekilde sıralamanız, biraz da aşinası olduğum psikiyatrik rahatsızlığı anımsattı ki zaten sonrasında böyle olduğu ortaya çıktı."
"Ama yine de hapsi boylamaktan kurtulamadım."
- "İnce hesaplar bile Bağdat' tan döner."
"Anlamadım?" 
- "Bir deyim sadece."

Sessizlik oldu ve suikastçı kendisi hakkında yorum beklediğini belirten bir ifadeyle baktı.

- "Sizin filmin konusu da çok ilginçti. Filmin yönünü bir anda değiştiren bir senaryoydu. Doktor olduğunuza o kadar inandırdınız ki, bunun nasıl bir komplo olduğunu çözemedim, ta ki geçirdiğiniz kazayla kısa bir hafıza kaybı yaşadıktan sonra, görevi devralan başka bir suikastçıyla karşılaşınca. Kaç hayat taşımışsınız üstünüzde, hepsi ortaya serilince siz de şaşırdınız, işte o sahne çok ilginçti."
"Bir ara ben de aklımı kaçırıyorum sandım. Aksiyonu bol filmdi. İzlemeyi bırakırsınız sanıyordum."
- "Cidden bir gün için fazla sayılırdı belki üç film ama hepsi de iyi seçimlerdi." dedi gülerek.

Pencereye doğru bakıp, "Salonu biraz havalandırayım, hem perdeler de kapalı kalmış" dedi ve eli perdelere uzanıp da kenara çekince salonu bir aydınlık kapladı. Dışarda yağmur yağdığını görünce şaşırdı, camları açıp dışardaki yağmur ve toprak kokusunu içine çekti. "Onca saattir kapalı perdeler ardında hiç bir şeyin farkında değildim. Ama bu oksijen hepimize iyi gelecek değil mi beyler?" dedi ve salona döndüğünde hiç kimsenin olmadığını görünce şaşırdı. Evin her yerini dolaştı ama tamamen yalnızdı. "Neydi bu şimdi?" diye sordu kendi kendine. 

Birden değerli sanatçı Münir Özkul' un meşhur tiradını hatırladı. Herkes gittikten sonra repliklerin, şarkı sözlerinin, diyalogların, fısıltıların perdelerin bir yerlerine takılması ve gün ağarınca "Perdeee!" sözcüğüyle hepsinin kaçışmasını. Gülümsedi ve pencereden ince ince yağan yağmura bakıp "Perde!" diye bağırdı.




bitti





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-


(Görsel yüksek ökçe' den)

20 yorum:

  1. Bunu da okuduktan en başa dönüp hepsini yeniden okumak daha da keyifliydi, kaleminize sağlık insan bitmesin istiyor doğrusu.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorulmadan sıkılmadan yanımdaydınız :) çok teşekkür ederim.. beklentilerinizi karşıladıysam, benim gelişebilmem için bunlar harika geri bildirimler.. ben teşekkür ederim.. :) Sevgiler rengarenk..

      Sil
    2. Şimdi abla,arkası yarın olduğu için her ne kadar renklendirsen de kim hangi karakter unutuyor insan. Hikayeye gelince kurgu güzeldi ama diğer hikayelerine göre zayıf buldum.Tabii subjektif yorumlarım bunlar. He n'apalım geçen ki öyküyle çıtayı fena yükselttin ;)
      Sevgiler...

      Sil
    3. Hahahaha.. aslında tam sana özel bir hikaye var.. onu tekrar yayınlayıp yayınlamama konusunda çekincelerim var.. o zaman bile yer yerinden oynamıştı. Bir uyuyayım ben düşünce üstüne.. Aslında bu hikayenin kurgusu hiç ama hiç fena değil bence.. olmadı sen tek seferde oku :P Sevgiler

      Sil
  2. Çok güzel bir final olmuş ve Münir Özkul la da şahane bir son olmuş bayıldım gerçekten emeğine yüreğine sağlık çok güzel bir hikaye daha doğmuş oldu tekrar emeğine yüreğine sağlık sevgiler ve perde .. . 😊👏👏👏👏 Bu alkışlar size 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünüzde eğiliyorum efendim :)) (sahnede selama çıkan sanatçı emojisi buraya) :) cidden çok teşekkürler.. onca saat kafa patlatmanın ödülü bunlar.. benimle birlikte siz de var etmiş oldunuz bu hikayeyi.. Sevgiler gönderiyorum..

      Sil
  3. Şimdi çekinceleriniz olan hikaye çok merak uyandırdı bende diyerek mesajımı veriyorum.. ;))

    YanıtlaSil
  4. Bende dün okudum anlamamistim meger seri halindymis gözümden kacmis hahahh ama cok begendim ya 😃 ellerine saglik.Münir özkul la finish de güzeldi tabi 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Münir Özkül' un dilime pelesenk olmuş "ve perdee" sözünü hep kullanmak istemişimdir.. nihayet kısmet oldu. Teşekkür ederim ziyaretine :) Sevgiler,

      Sil
  5. beklediğimize okuduğumuza değdiğini düşünüyorum harika olmuş ellerine sağlık ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. yorumlarınız çok değerli.. okuyan gözlerinize sağlık :) Sevgiler,

      Sil
  6. Son paragrafta tüylerim diken diken oldu. İnsanın bir takım karmaşalardan sonra kendine döndüğünde yaşadıklarının yansımasını, hayatın da adeta bir oyun olduğunu ve "Perde" sözcüğü ile açıldığı gibi, bu defa inen perde ile sonlanacağını ne güzel anlatıyor.
    Ya... ben gerçekten o kadar beğendim ki bu seriyi, seni dersem kırılma, tanımak isterdim. Hayatını dinlemek, düşüncelerini öğrenmek, sıradan bir tanışmadan öte aklının zekanın konuşmalarındaki yansımalarını duymak isterdim. Benim küçüklükten beri bir alışkanlığım var, gideceğimiz yeri, tanımadığım ve tanışmak durumunda kalacağım (bir aile toplantısı vb.) kişilere bir görünüm giydiririm. Hayal kurmam derdim. Şu an yalanlıyorum. Demek düşünmeden konuşmuş ve yazmışım.
    Her neyse, son bölümde; çok olduğunu kabul ettiğim, çoğunu da Konya'lı bir babanın eğitim süreci!nden geçmeme bağladığım, tabularım var ve çok bilmiş edamla bir de bunları savunuyorum.
    Şu an yüzleşmemi bu yorumda yapacağım ki, iyice vazgeçeyim bu sabit düşünce ve ön yargılarımdan. Şu cümlen "Bu arada başka dünyalarla bağlantı kurabilenlerin, bu duygularla tanışmak için, güzel bir hediye olduğunu düşündüm bu filmden sonra."
    İnsanoğlu hayaller kurmakta, bazıları hayal kurmakla kalmayıp bunlardan çeşitli senaryolar yazmakta, film çekmekte ve buna merakı olanlar bunları seyretmekte özgürdürler tabii ki. Bunu yazmam bile saçma biliyorum. Ama Bilim Kurgu'ya gönlünü verip beni yok sayan ikinci insan yüzünden, yani sırf bu sebepten bu konuda fikir yürütme hakkına sahip değilim. O kadar akıllısın ki Momentos( ismini bilmeme rağmen Momentos yazmak hoşuma gidiyor) benim neler hissettiğimi anlıyorsundur.
    Ben artık film seyredemiyorum. Sebeplerden önemlisi Vertigo hastası olmam. Bir de küçüklüğümden beri seyrettiğim filmlerin içinden günlerce çıkamamam.
    Ben kalemine sağlık diyorum. Çok keyif aldım okumakta. Atıl Aşklar'da öyleydi.
    Adresimi aslında gönderdim sanıyordum, biraz önce H.Kalpli K. İlknur kızımda okudum seni. Demek beceremedim, hakiki bir teknoloji özürlüyüm ben :) gmail bile gönderemiyorum :) Gmailin bloğunda bir yerlerde yazıyordu. Araştırıp tekrar deneyeceğim. Sevgilerimle Momentos :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürekten teşekkür ederim :) her satırın kelimesinde duygularını o kadar iyi ifade ediyor ve anlaşılmasını sağlıyorsun ki, anlamamak için yüreğini kapatmış olması lazım insanın. Bizler ne ketlemeler, ne yasaklar ve aslında duvara atsan ses getirmeyecek sözlerle büyüdük. Belki de onlar olmasa ufkumuz biraz daha geniş olabilirdi. Şimdiki çocuklar ve gençler en büyük örnek.

      Bizlerin gelişimi, bolca insan ilişkileri, kitaplar ve filmlerdi. Bu yorum geldiğinde bir film seyretmekteydim (öyle böyle değil müthiş etkileyiciydi konusu ve inan daha bitmedi, bıraktım ki hemen cevap yazayım) ve düşünüyordum da, o kadar çok dünya, o kadar çok görüş var ki, ben uzun zamandır herşeyi ve herkesin bakışını merakımdan önyargımı bıraktım sanırım.

      Ayrıca o ikinci (!) insanların, bizlerin yetenekleri ve zevkleriyle ilgilenmemelerini de çöpe attım. Zaten ondan sonradır ki kendi başıma gidip şiir kitabımı basıp, üstüne üstlük Kadıköy ve Taksim' de bir iki yerde şiir dinletileri düzenledim 5 yıl. Kısacası biz kendimizi var edeceğiz, gerisine o kadar takılmamak lazım bunu öğrendim. :) (Bu arada bana Momentos denilmesinden çok hoşlandığımı da keşfetmiş oldun :) )

      Evet biz bir gün karşılıklı kahvelerimizi içerken sohbet edeceğiz, buna inancım tam :)
      Sıcacık kucaklıyorum ve sevgiler gönderiyorum.

      Sil
    2. İnşallah Momentos :) Ben de kahve içerken sohbet edeceğimize inanıyor ve seni kucaklıyorum, sevgiler canım :)

      Sil
  7. Çok beğendiiiim! Sonu çok güzel olmuş. Böyle yaratıcı öyküleri çok seviyorum. Hatta bayılıyorum böyle hikayelere... Bu yüzden de sizi hep takip ediyorum. Ben de bir öykü yazıp, dergiye göndermiştim ama seçilmemiş. Bir okuyabilir misiniz? Sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Hem eksiklerimi söyleyebilirsiniz. Kendi sayfamda paylaştım, en son paylaşımım. Görebilirsiniz direkt. Fikrinizi söylerseniz çok sevinirim:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Yasemin :) bahsettiğin yazıya bakacağım hemen. Bugün yetkililere seslenen yazını da okudum ve yorum yaptım :)
      İzliyorum seni :) Sevgiler,

      Sil
    2. Orada da belirttim ama size yine yazayım. Ben "yayımlanmayı bekleyen yorumlar" seçeneğini yeni gördüğüm için yorumlarınızı ancak şimdi yayımlayabildim. Kusura bakmayın:/ Yorumları beğenmedi, yayımlamadı gibi algınlanmamıştır umarım

      Sil
    3. Yok sevgili Yasemin, merak etme burdaki kimse böyle bir şeyi düşünmez :) içini rahat tut.. bizler de inan ilk başladığımızda blog dünyasına deneye yanıla bulduk herşeyi :) Bak ne güzel izleyenlerin de var.. böyle böyle okunacak ve geliştireceksin kendini. Dünkü yazınla ilgili öyküyü okudum.. kafamı toparlayıp öyle yazacağım sana.. unuttum sanma :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H