3 Ağustos 2022 Çarşamba

RADYO MOMENTOSDA BUGÜN 📻







Herkese merhaba,

Bugünkü yayın biraz özel ve tek başına yayınlanmayı hak ediyor düşüncesiyle ve biraz da sevgili Buraneros' un da desteğiyle yayına hak ettiği sayfayı sunmak istedim.

"Gözleri Oyulan Freskler" yayını size yaşanmış şaşırtıcı, anlamlı ve çok zengin bir anlatı vadediyor.
Dinlemek için tık tık lütfen.








{ಠ,ಠ}
 |)_) 
-”-”-



not: gif, tenor.com dan alıntıdır.



20 yorum:

  1. Çok ilginç bilgiler, sansür konusu ve gerekçesi de şaşırtmadı ne yazık ki ... Ayakkabı hikayesi sahiden etkileyici, her yüreğin işi değil, âşık olmanın sonucu olsa gerek, teşekkürler bu güzel yayın için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Vakt-i Dem,
      Âşık Veysel' in hayata ve insanlara bu incelikli ve derin bakışı, aynı şekilde o zamanlar çok genç bir sinema yönetmeni olan Metin Erksan tarafından da hakkıyla işlenmiş ama kalbi ve gözleri kapkara bir şeylere yetkili(!) insanlar tarafından değiştirilmiş olsa da öğrenmemizi ve anlatmamızı engelleyemiyorlar yine de.
      Çok teşekkür ederim yorum ve desteğiniz için. :)

      Sil
  2. Filmi youtube da buldum :) Vapurda kütüphane olayını bilmiyordum güzel bir uygulamaymış. Bu sayede biz de çok ilginç aynı zamanda yüreğe dokunan bir olayı öğrenme fırsatına eriştik. Çok teşekkürler. Yönetmen daha genç yaşta sansürle tanışmış yoluna sevdası olmasa devam eder miydi diye merak etmedim değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmgündemi,
      Evet youtubeda var ama bazı yerlerde ses gitmiş. Metin Erksan keşke asıl kopyayı yayınlasa, şahane olur. Düşüncende haklısın, bıkıp bırakabilirdi yönetmenliği.
      İyi ki varlar. :)

      Sil
  3. Sanata sansür çok üzücü,bütünlüğünü bozuyorsun resmen eserin.Ayakkabı hikayesini biliyordum fakat Aşık Veysel olduğunu bilmiyordum,hikayenin devamındaki gözleri oyulmuş freskleride ilk duyuşum.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytacrafts,
      Gerçekten öyle, Sunay Akın kitabında bahsetmese bundan haberimiz olmayacaktı. Çok ince yürekli bir insanmış Âşık Veysel, ruhu şad olsun. Ben de teşekkür ederim.

      Sil
  4. müfred,
    Elbette bu detayı biliyorum. Burda eşinden, evinden kaçan kadının, duvardaki gözleri oyuk resimleri, nasıl da eşiyle ilişkilendirildiği anlatılıyor, aslında vurgu bu noktada. Vicdanından yakalama sahnesi olarak müthiş vurucu. Keşke izleyebilseydik.

    YanıtlaSil
  5. Aşık Veysel'le ilgili bu hikayeyi bilmiyordum. Filmin sonu etkileyiciymiş. Teşekkürler emeğin için, öğrenmiş olduk. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Nasıl yüce gönüllü insanlar yetiştiriyor bu topraklar, dilden dile anlatmak gerek. Beğenmene sevindim Duygucuğum. :)

      Sil
  6. Doğru, çok haklısınız.

    YanıtlaSil
  7. Aşık Veysel’in bu hikayesi beni çok etkilemişti. 2014 yılında yazmışım hikayeyi. https://bahartanricasi.blogspot.com/2014/05/uzun-ince-bir-yoldayim.html filmi olduğunu bilmiyordum. Ne garip bir sansür olayı. Emeğinize sağlık. Sevgiler….

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone,
      Gerçekten etkilenilmeyecek gibi değil. Dünyası karanlık belki ama yüreği ve düşünceleri nasıl da ışıklı ve pırıl pırıl.
      Teşekkürler,
      Benden de sevgiler,

      Sil
  8. Çok ilginç. Sunay Akın okudum ama bu kitabı yok ben de. Araştırılmaya, okunmaya değer bir hikayeymiş. Filmi ben de araştırayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adadenizi,
      İçinde 37 adet anlatı var ve hepsi birbirinden ilginç. Ama Âşık Veysel'in hayat hikayesinden etkilenmemek mümkün değil. Youtube'da var bulursun.

      Sil
  9. Sunay Akın'dan dinlemiş olabilirim bunu. Bir zamanlar Atv'de, Yaşamdan Dakikalar programı vardı, muhtemelen orada anlattı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Dakikalar,
      Evet, programı biliyorum, mutlaka anlatmıştır. :) Değerli anılar bunlar.

      Sil
  10. sanata sansür yapana kadar asıl şimdi ki rezilliklere sansür yapılsın.. İlkez duydum Aşık Veysel'inin bu hikayesini ..Gönlüne yüreğine sağlık ..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizkaldım,
      Hoş geldin :) Teşekkür ederim yorumuna canım.
      Bu arada senin bloğu "Blog Dünyasında Bu Hafta" 13. programda tanıttım. Bir dinle istersen. Bulamazsan link gönderirim. :))

      Sil
  11. Hikâye güzel ancak ben bunun kurgusal bir yanının olduğunu düşünmedim değil. Zira kadının ayakkabısı içindeki parayı bilmem kaç km son fark etmesi inandırıcı gelmedi. Ancak fresk ve Veysel arasındaki ilişki iyi kurulmuş:) Sanata sansür yapılıyor ne yazık ki. Buğday tarlalarının değiştirilmesi de bana biraz zorlama geldi. İnansam eminim daha çok şaşırırdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Youtube'daki filmde, Âşık Veysel' in iki aşığın konuşmalarına kulak misafiri olduğu sahne vardı. Aslında orda da gözü görmeyen birinin başka bir uzvunun daha keskin çalışmasını öne çıkarması açısından yine vurucuydu. Bu film A.Veysel yaşarken çekildiği ve bazı bilgilere -bence- kadının ağzından da ulaşıldığını düşündüğümden bana olası geldi. :)
      Yasaklamalara rağmen her şekilde gerçek bilgiye eninde sonunda ulaşılıyor.
      Çok teşekkür ederim yorumunuza. 🙏

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H