15 Kasım 2019 Cuma

KADIN KANUNU 💪 6284








Kadının telefonu çaldı. Ekrana baktığında tüm vücudunu bir ürperme aldı. Açmakla açmamak arası bir duyguda kaldı. Açmamasının karşı tarafı daha da kızdıracağını düşünerek açtı. 

Karşıdan gelen hakaretleri duyduğunda suratındaki ifade tamamen yerini korkuya bırakmıştı.

-"Sen ne aşağılık, ne adi bir kadınmışsın!" diyordu karşı taraf.

Bir süre dinledi, neyi yanlış yaptığını anlamaya çalışarak. 

-"Ne bu paket böyle?" diyordu karşı taraf.

Kendisinde kalan eşyaları çöpe atmasını söyleyen zihniyet, her eşyası tek tek katlanmış ve paketlenmiş bir şekilde gönderilince, ayrılığın kesin bir hal almasını mı kaldıramıyordu, yoksa kendisine bu kadar özen gösteren birini kaybetmiş olmaya mı tahammül edemiyordu acaba..

Elbette ikinci düşünceye ulaşacak insan henüz doğmadığından, birincisine bakmak durumunda kalıyoruz. 

-"Bileklik nerde, haa nerde? Seni adi, şerefsiz kadın" diye devam etti.

Kadın ise kendisine hediye olarak alınmış bir şeyi göndermeyi düşünemediği için kahrediyordu o anda.

"Tamam, bilekliği de, kolyeyi de gönderirim" dedi kadın.

-"Seni oro...."

Daha fazlasını dinlemedi, suratına kapattı telefonu ve yasakladı.

Neydi şimdi bu? Birbirine sevgi sözcüğü söylemiş insanların, yürümeyen ilişki sonrasında ağız dolusu küfür yemeleri normal miydi? 

Arkasından tehdit mesajları gelmeye başlayınca, başına kötü olayların geldiği kadınlar gibi olmamak için gerekli yerlere başvurmaya karar verdi.









{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





not 1: Lütfen 6284 sayılı kanun ile ilgili bilgilenelim ve etrafımızı bilgilendirelim.
not 2: kullanılan görsel Google' dan alıntıdır.





51 yorum:

  1. Keşke işlese bu kanun! İşlese bunca kadın cinayeti işlenmezdi belki de. Paylaştım ama bir sürü tanıdığım var polise gidip de hiç yardım alamayan, dava açıp onca uğraşıp sonunda beraat kararı verilen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manxcat/KuyruksuzKedi,
      Biliyorum haklısın da.. ancak bu rakamı özellikle söyleyin diyorlar, bu bir farklılık yaratıyormuş. Okan Bayülgen' in programında kadın platformundaki yöneticiler de söyledi. Daha olmadı 0505 le başlayan numarayı aramak gerek.

      Off bilmiyorum yardımcı olmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. :/

      Sil
  2. Müzik zevkine hayranım diyerek başlayayım:) Bugün yakın bir tanıdığımdan bir ayrılık haberi aldım. Yazın tam üstüne geldi. Bir anlık öfke nasıl bitirir ilişkiyi? İyi günde kötü günde diye atılmıyor mu imzalar. Yoksa bir tarafın heyecanı mı kayboluyor zamanla. Kaçan kovalanır mı her zaman?
    Bilmiyorum, başıma gelmedi ayrılık, gelmesin de zaten ama yazdığın tarz ayrılık da olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,

      Eyvallah diyorum :))

      Öncelikle nasıl çocuklar, nasıl insanlar yetişiyor ona bakmak lazım. Bir zamanlar aynı yastığa baş koyduğun insana, ayrılırken gösterilen davranış herşeyin göstergesi. Sözü meclisten dışarı ancak genellikle erkek temalı hareketler olarak adlandırıyorum ben bu tarzı. Bu ilişkiye yetememe duygusunu, erkekliğine edilmiş bir hakaret olarak algılama kızgın yağ gibi öfkeye neden oluyor. Kadın kanırtmamış olsa da sonuç aynı. Üzülerek izliyorum, yakinen gözlüyorum.

      Evet olmamalı !

      Sil
  3. ay saol yaaa bak belki birilerine yardımcı oluruz iyi bilgiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Kesinlikle canim.. bu bilgiyi ara ara hikaye anlatımlariyla süsleyip yayinlayacaģım.

      Sil
  4. Kadına şiddeti erkeğin kadın karşısında ki zayıflığını ve kompleksini örtme çabası olarak görüyorum ben.Mesele kanun koymakla hallolsa keşke.Ama asıl sorun kanunların uygulanmasında ki yetersizlikler.Bunun içinde toplumsal bilinç şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camgüzeli,
      Haklısınız. Ancak bu yeni hir gelişme, bu 4 rakam ile herhangi bir yere başvurulduğunda hızlanan ve dikkate alınan pozisyona geliyor kadın.

      Kadın platformu yönetiminde olan Fidan hanımdan bizzat dinledim. O yüzden önem veriyorum bu bilginin dolaşımına. 🙏 Teşekkürler yorumunuza.

      Sil
  5. "yüksek testosteron" http://www.hurriyet.com.tr/iktidar-hormonu-testosteron-6771594

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nessuno Ç,
      Teşekkürler harika bir yazı.. bunu da yayına alirim bir sonrakinde. Sağol 👍

      Sil
  6. Bu konuda farkındalık oluşturmak çok önemli faydalı bir bilgilendirme olmuş Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim Pınarı,
      Evet bence de.. o yüzden toplum katmanlardaki herkes üstune düşeni yapmali.
      Ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bir süreliğine blog aleminden ayrı kaldım. Bu zaman zarfında bana yorum ve ziyaretlerle destek olduğunuz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.:)

      Sil
    3. Teşekkürler, size de iyi blog yazıları :)

      Sil
  7. Bu kanunu bilmek çok önemli bence de, bu dönem Kadın Hakları dersi alıyorum ve şimdiye kadar 6284'le İstanbul Sözleşmesi'ni işledik. Sonrasında da Cedaw'a başlayacağız. Basında çıkan kanunu kötüleyen açıklamalara da çok kızıyorum. Derste yanlış uygulamaları da görüyoruz, karar verenler kanunu bilmiyor sanki.
    Herkesin şiddetin sadece fiziksel olmadığını da bilmesi gerekiyor bence, şiddet fizikselin yanında cinsel, psikolojik ve ekonomik olabilir. Gözden kaçırıyoruz.
    Gerçi kanun ne kadar iyi olsa da, toplumun değişmesi gerek.
    Çok faydalı bir post olmuş, kalemine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Dün Kadın Platformu yöneticisi Fidan Ata Selim ile de yazıştık, bloglarda böyle bir tanıtımın çok faydalı olacağını ve desteklerimizi beklediğini söyledi.

      Şiddet sadece fiziksel değil, doğru söylüyorsunuz. Herhangi bir şey yapmadı, sadece bağırdı çağırdı, küfür etti diyerek insanlar sineye çekiyor hakaretleri. Güçlenme zamanı bence.
      Çok teşekkür ederim desteğinize, açıklamalarınıza. :)

      Sil
  8. heeey tamams aklımdaydı zaten bi bloglardan seçmeler yazısı yazıp bu hafta bu yazıdan söz edip linkini vercaam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Sağol canım.. herkes aslında bu tür bir kadın öyküsü yazıp altına da bilgilenme yazısını eklese, ne iyi olur.

      Sil
  9. ortak öykü yazıyoz yaa katılmak istersen söyleee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, o öykülerin hepsini okuyup bir tüme varmam gerek. :(( sorry, bunu yapmaya vaktim yok tatlım.

      Sil
  10. Aslında işin bir diğer üzücü kısmı bu kanunu bilen kişilerin polise jandarmaya ya da aile bakanlığına bildirmesi durumunda bile şiddet görmeye devam etmesi. Fiziksel olarak şiddet görmediği sürece bir kadını ciddiye almıyorlar zaten. Hoş fiziksel şiddet hatta uzaklaştırma kararlarına rağmen bitmeyen cinayetler söz konusu ülkede ama daha fazla bilinçlendirip halk içinde olaylar unutturulmadığı sürece es geçemiyorlar. Onlar olayların peşini bırakmak istese halk izin vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chadaqiel,
      Önceden karakola gidip başvuru yapan kadınların ters yüz olması ve aile arasına girmek istemeyen kolluk kuvvetlerinin barıştırıcı bir havaya bürünmesiyle olay devam ediyormuş. Ancak bu 6284 rakamı son zamanlarda bir şeyleri değiştirmeye başlamış. Bunu sayılı kanunu bilmeyen emniyet güçleri de kitap karıştırmaya ve ne olduğunu öğrenmeye başlamışlar. Evet cinayetler halen devam ediyor ne yazık ki. Ama tüm bunların peşinden güçlü bir şekilde koşan kadın platform kurucuları var. Ve bu kanunla ilgili mutlak surette kadınların süratle bilgilendirilmesi gerek. Ne kadar çok yazarsak o kadar iyi. Çok teşekkür ederim yorum desteğinize <3

      Sil
  11. Ne yazık ki erkekler ayrılan tarafın kadın olmasını hazmedemiyor. Hele de kadın başka bir erkekle hayatını birleştirince bu hazımsızlık had safhaya çıkıyor. Bu mantığı değiştirmek mümkün mü bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığım, çok haklısın. Sanırım yine kadınlardan ve aileden geçiyor eğitim bu konuda. Kadınlara, kız arkadaşlarına davranış, ailede herkesin eşit rol paylaşımı gibi görerek, içselleştirerek eğitim şart. Bloggerlar olarak bu kanun maddesi hakkında yayın yapmamız elzem. Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  12. Merhaba editör
    yeni keşif ettim
    sizi takip ve izlemeye aldım.
    Uygun zamanda bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımda,
      Hoşgeldiniz, elbette hemen geliyorum ziyaretinize :)

      Sil
  13. koydum şimdi blokaa hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Harikasın!!! inşallah amaca ulaşırız. :) <3

      Sil
  14. Ülkemizde bir farkındalık oluşturmak şart. Kadınlar, erkeklerin kullanıp atacakları birer eşya değiller. Şiddetin her türlüsü ne olursa olsun kabul edilemez. Umarım gün gelir de böyle insanların hapislerden çıkması haberlerini değil de sonsuza kadar demir parmaklıklar arasında kalacakları haberlerini alırız...
    Ellerine sağlık çok bilgilendirici bir yazı olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül Su Arslan,
      Hoşgeldiniz.. Yavaş yavaş birşeyler değişiyor. İstenilen hızda olmasa da.. Sanırım hepimizin birbirimizden güç alacağı platformlara daha çok ihtiyaç var, bilgilerin doğru akışına. Çünkü eski bilgilerde güvenlik güçlerinin bile yardımcı olmadığı kaydı var. Bu değişiyor artık. Umarım daha çok blogda benzer yayınlar yayınlanır ve daha çok ekrana ve kişiye ulaşırız. Çok teşekkür ederim yorumunuzla katılımınıza. <3

      Sil
  15. Güzel bir yazı olmuş, tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ages and places,
      Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  16. Çok önemli bir konuya değinmiş ve bilgilendirmişsiniz, emeğinize sağlık🙏😊Sevgili Deep sayesinde ziyaret ettim ve takibe alıyorum hemen bloğunuzu👍
    Uygun zamanınızda sizde benim bloğumu ziyaret ederseniz;sizi bilmem ama ben çok mutlu olurum🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata Dair,
      Hoşgeldiniz, cidden çok önemli bir konu. Hepimizin, bilmeyenlere bu kanun maddesini duyurmak için bir kez yayınlaması bile yeterli olacaktır.
      Ziyaretinize geliyorum hemen. Teşekkürler yorumunuz için. :))

      Sil
    2. Aynen hem bloğumda, hem de şahsi ve Hayata Dair instagram sayfamda paylaşacağım🤗Yalnız bu dünyada yeni olduğum için sormak istiyorum. Şahsi sayfamda değil de bloğum ile paralel götürmeyi hedeflediğim instagram sayfamda bu konuda birşeyler paylaşırken yukarıdaki görseli paylaşmam sorun yaratıyor mu? Telif hakkı vs gibi🤔

      Sil
    3. Yoo hayır.. hiç bir sorun yok.. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ata Selim' i de instagram da etiketleyebilirsiniz. Bloglarda duyurulmasından ve katkıda bulunulmasından son derece memnun oluyorlar. Çok teşekkür ederim şimdiden.. minnettarım kendi adıma :) <3

      Sil
    4. Ben teşekkür ederiimm🤗Katkım olabilirse ne mutlu 🙏

      Sil
    5. 🙏 Ah olmaz mı hiç 😊 harikasınız

      Sil
  17. bu konuda yazışalım dedin ya, peki neler düşünüyosuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Bu yasa biz kadınlar için cidden önemli olduğundan blog dünyasındaki kadın tabanına yayılmasını istiyorum. Her kadın bloggerın bunu duyurması hedefim. Ancak kuru kuru değil. Benim gibi bir öykü yaratarak. Hani nasıl ağaçevi sohbetleri var, bu da kadın öyküleri gibi bizden doğan bir şey olsun. Ne dersin? :)

      Sil
    2. hıhım tımıms, yarın ağaç ev 13 yazıcaam, sonra da bunu yazayım işallah, başına öykü yazıp, seninki gibi, sona da kanundan söz etmeli, en sona da herkese duyurun deerim :) hayata dair nil arkadaşımız instaya koymuş. hıhım evet yayılsın tabee :)

      Sil
    3. Deeptone,
      Süper 👍 tamam o zaman. Hayata dair'in sayfasına da bakayım hemen instada. 🙏❤🌷

      Sil
    4. Evet aynı gün sosyal medya hesaplarımda paylaştım ,bugün de bloğumdaa:)

      Sil
    5. Bu konudaki yazışmalarınızı yani öykü konusunu şimdi okudum o yüzden geç kaldım öykü konusunda ama , neyse ki ben de bugüne ve kadına özel bir şiirimle başlamıştım yazıma :)

      Sil
    6. Hayata Dair,
      Muhteşemsiniz, instagramda gördüm paylasımınızı ve beğendim. Hemen bloğunuza geliyorum. Şiir de anlamlı olmuştur kesinlikle 🤗❤👍

      Sil
  18. makbule abalı da instaya koydu. bu akşam blogunda da yazacak :)

    YanıtlaSil
  19. Ne güzel bir girişim sevgili Momentos. Derin de arkadaşlar arasında iletişim kurmada harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule hocam,
      Televizyonda bu kanunla ilgili konuşmaları dinlediğimden beri aklımdaydı. Mutlaka anlatılmalı bu rakamın sihrinden diye düşünüyordum. Siz de yazmışsınız, ziyaret edeceğim bloğunuzu birazdan, binlerce teşekkürler. Deeptone' un yardımları yadsınamaz. Seviyoruz onu :))

      Sil
  20. Kadın, Cocuk ve Hayvanlarımızı gercek anlamda koruyan kanun yok ne yazıkki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emekliyim.com
      Hoşgeldiniz, haklısınız gerçek anlamıyla bir kanuna ulaşabilmek için deli gibi çalışan kadın meclislerimiz var Allahtan.. onlara destek olmak için tüm gücümüzü kullanmamız gerekiyor bizlerin de.. 😐

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H