14 Kasım 2019 Perşembe

Mim - Notalarla Yolculuk 🎶


Bloggerdaşlardan Sevdiğim Günlük bir mim başlatmış, Manxcat/KuyruksuzKedi' de devam ettirerek beni de mimlemiş. Onun yazısını okumak isterseniz -ki bence istersiniz, zira cidden seçtiği şarkılar bir numara- buradan ulaşabilirsiniz.

Mim konusu müzik ve hele de notalarla yolculuk olunca ben nasıl sadece iki şarkı seçebilirim onu bilemiyorum. Müzik deyince benim için akan sular durur, bloğumu izleyenler illa bir müzik yayınına maruz kalırlar. :)

Dünyanın kuruluşuna değil ama benim çocukluk zamanlarıma uzanan bir serüvendir bu. Müzikle ilk tanışmam annemin sesi, söylediği şarkılar ve çaldığı akordiyonla başlar. Sonrasında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte açılan ve akşama kadar seslenmesini sürdüren radyomuz sayesinde devam eder. O zamanlar yayınlar bu kadar güçlü değilken, Trt Fm i dinleyebilmek için nasılda şekilden şekile girdiğimizi hatırlar gülümserim.

İlk anı yazları gittiğimiz Bostancı' daki kadınlar plajından. Galler Kaplanı diye anılan İngiliz şarkıcı, geniş oktavlı sesiyle müthiş güçlü şarkılar söylemişti. O sene "Delilah" şarkısı patlamış her yerde o çalıyordu. Deniz, güneş ve bir de Tom Jones' un sesi birbiri içine geçmiş bir üçlüydü. 

Etrafı kapalı "kadınlar hamamı" nda görünmek istemeyen iç kısımda denize girip serinlerken, bazıları da dışında da yüzüyordu. İşte o iç kısıma nail olanlardan ben çocuk, annesi tarafından mutlak surette tembihlenerek yalnız girmemem ve sadece merdivende oturabileceğim konusunda uyarılmışken, basamak basamak inip sınırları zorladığım anda kendimi suyun içinde buldum. Bağırmaya çalışırken de ziyadesiyle su yutup artık boğulma aşamasına gelmişken, birilerinin farketmesiyle kurtarılmıştım. Tersyüz edilerek içtiğim sular çıkartılırken, kulaklarımda "Dilaylaaaaa" diye bağıran koca sesli adamın bu şarkısı beynime kazındı. Şarkı ne zaman çalsa deniz, güneş, plaj ve boğulma seramonisi gelir aklıma :)



İkinci ve hayatıma değmiş milyonlarca şarkı arasından zorlanarak seçebildiğim şarkı ise bir film sahnesinden etkilenip, ağlayarak dinlediğim bu şarkıdır. "Hable con ella" -Konuş Onunla- isimli filmde duyguların açığa çıktığı bu sahne, bir şarkının sözlerini anlamasak bile duygusunun nasıl da geçtiğine mükemmel bir örnektir. Paloma isimli şarkıyla sizi başbaşa bırakıyorum. Yoksa kesinlikle başka şarkılar da eklemeye devam edeceğim :)





Şimdi mimleme zamanı o halde.

Beyaz Yakalı, Ephendy ve Ece Evren blogdaşlarımı mimliyorum.
Sevgiler,




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






38 yorum:

  1. İkisi de ilk defa dinlediğim şarkılarr :)) Ama ilkindeki heyecan ve korkuya, ikincisinde de hüzne ortak oldum anıları okuyunca.
    Bolca sevgiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük,
      Yazının başındaki nickname inizi yanlış yazmışım hemen düzelttim, özür :)
      Bizde yaş kemale erdiğinden şarkılarımız da yaşımız gibi oluyor :)) Duygulara vakıf olduysanız çok mutlu oldum. Ben de sevgiler ve böyle güzel bir mim hazırladığınız için teşekkürler gönderiyorum.

      Sil
    2. Aa hiç farketmemiştim oysaki nesi yanlıştı ki 😄

      Sil
    3. Sevgili Günlük diye yazmışım.. pek fark yok gibi ama olsun dedim :)

      Sil
  2. almodovar en sevdiğim yönetmen yaaa şu anda vizyonda yeni filmi var başrolde banderaa yönetmenin kendisi rolünde. almodovar kendi geçmişini annatmıış :) konuş onunla en iyi filmlerinden yaa ve müzik hıhım :) dilayla anısı çok ilginç yaa, o anlattığın banyoları fotolarda gördüydüm yaniii ama çok eskidenmiş de mi ki yaa, 1950'den önce sanırım, okumuştum, salacakta da varmış galiba. ama anı amanin hiç unutulmucak bişiymiş sayiden deee :) ben de yazmıştım dündü galiba okumak istersen yani yine gülersin belkiii bi öncekine çok güldün yaaa :) evet senin müzik sevgin hıhım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Aa öyle mi, hemen bakayım hangi filmiymiş.. ben de hastasıyım adamın.

      Amanıın deep sen beni iyice toprağa gömdün be yaaaa.. :)) bu söylediğim deniz hamamları 1969-70 ler falan. Ama ne anı di mi :) unutulmaz..
      Aa yaptın mı sen de.. okurum hemen. :) teşekkürler canım.

      Sil
    2. hıms o zamanlarda da varmış demek pekuuu :)bak son yazım da ilgini çekebilir. yabancı diziler :)

      Sil
    3. Tamam.. bakarım beklediğim dizi pazar günü yayında 3. sezonuyla. Yaşasın 😉

      Sil
    4. yaniii hangi diziiii :)

      Sil
    5. The Crown.. merakla bekliyordum.. tüm oyuncular harikaaa

      Sil
  3. İki şarkı da birbirinden güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş,
      Çok mutlu oldum beğenmenize 😍😊

      Sil
  4. Biliyordum. Çok güzel şarkılar ve çok güzel bir yazı geleceğini seni mimlerken biliyordum :) bayıldım tabi ki! Gözlerim şu an çok acıyor. Günlerdir ekrana yapışık yaşıyorum ve sanırım gözlerim iflas etmek üzere:( of okuyacak, yazacak o kadar çok şey var ki... Mimlediğin arkadaşları çok merak ettim ama gözlerim şu an izin vermiyor zevkle okumama 😭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manxcat/KuyruksuzKedi,
      Ah canim benim.. hemen eczaneye gidip gözyaşı damlası al, sen de benim gibi gözünü kırpmadan bakanlardansan bunu yaşaman doğal 😄 ya da bir ılık çay banyosu yaptır gözlerine.. tamam sen sonra oku.. sorun değil, iyi ol yeter ki ❤

      Sil
  5. 2. Şarkıyı ilk defa duyuyorum ben de pek çok kişi gibi..Tom Jones babamım favorisidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Yeni bir şarkı tanıtmış oldum ne güzel 🤗
      Oo babaya hürmetler 👍

      Sil
  6. "kadınlar hamamı" denildiğini hatırlıyorum da öteki tarafa yani çoğunlukla her iki cinsiyete de açık olan tarafa ne denildiğini hatırlamıyorum! İki "deniz hamamı" vardı o tarihlerde "teksin" ve "yumurcak" Teksin'e aboneydik annemle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nessuno Ç,
      Evet kadınlar hamamı, deniz hamamı iki isim de kullanılıyordu. Daha sonra Büyükadada artık normal plaja terfi etmiştik.. hey gidi günler :))

      Sil
  7. müzik zevkin ön yargımı kırdığından dinlemek için tıklıyorum. genelde milletinkini, nasıl olsa kokarcadır, diye açmam bile :) anılarına uzanalım bakalım mom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu,
      Ya ilahi kokarca lafına acaip kahkaha attım.. kelime hazineni takipteyim ben de bilesin :)))

      Sil
  8. İstanbul'un eskisini yenisini bilmem. Amaaa seçtiğin müzik parçalarına gelince akan sular durur. Çok iyi bildiğim ve dinlediğim şarkılar. Aynı duyguları paylaşmış olmamız mutlu etti beni:) Ne varsa eski parçalarda var. Hele ikinci sıraya Paloma'yı koyunca işte dedim tam da benim hislerimi anlayan biri. Teşekkürler Momentos, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Çok mutlu oldum :) ben de teşekkür ederim.

      Kimliksiz ve yaşsız oluyorum herhangi bir melodi dinlediğimde..

      Sil
  9. Harika seçimler, keyifle okudum dinledim. Bir de mimlenmişim, çok teşekkür ederim. Hemen yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Yakalı,
      Ah sizi gördüğüme sevindim.. blogdan uzak kaldığınızı düşünmeye başlamıştım. Beğendiğinıze mutlu oldum bu şarkıları 😊 bekliyor olacağım.

      Sil
  10. İlk defa dinliyorum bu şarkıları ama çok hoşuma gitti güzelmiş 😊 emeğine sağlık canım benim bu sayede bilmediğim şarkıları keşfetmek çok keyifli 😊🌸 sevgiler canım benim 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım,
      Yeni iki şarkı tanıttığım için mutlu oldum, beğenmen de cabası :))) benden de sevgiler,

      Sil
  11. her zaman olduğu gibi mest ettiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulacilelektrikçisi,
      Ne güzel.. :) isterim ki bu mimi siz de yapın..

      Sil
    2. ah.. teşekkür ederim kişisel bir bloğum olsa mutlaka yapardım. Bana düşen sizin değerli yazılarınızı okumak. sevgiler

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. :) sevgiler,

      Sil
  12. Canım. Şehir dışındayım. Mimini ancak okuyup, bu güzel melodileri dinledim. Tom Jones ve daha birçok şarkıcıya hayrandım. O yaşta Adamo'ya hele, aşıktım ben :)) En kısa zamanda yapacağım ama ben video paylaşmayı beceremiyorum. İsimlerle ya da resimleriyle yetinmek zorunda kalacağım. Emeğine sağlık. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren,
      Tamam canım, sen nasıl ve ne şekilde olur dersen :)) Sağlıkla kal.

      Sil
  13. Şiir ve müzik hayatımızdan eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
  14. Şahane seçimlerdi, ne tatlı oldu, uzun süredir dinlememiştim Delilah'ı <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecehan,
      Hoşgeldiniz :) Bu tür mimlerle eskilere uzanmak çok keyifli oluyor.. Teşekkür ederim yorumunuza. <3

      Sil
  15. Bence bu mim yazısı tam size göre olmuş.

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H