5 Ağustos 2018 Pazar

bir pazar günü 🎵






Aylardan Ağustos, ekran başına oturma planlarımı bugün, tam şu saatte gerçekleştirmeye karar verdim. 

Sabahları (daha doğrusu gün boyu) radyo ile hemhal olduğumdan ilginç müziklerle, yeni şarkıcılar ve şarkılarla karşılaşmam olağan. Bu şarkı çocukluk yıllarıma tekabül ediyor, Filiz Akın' lı, Hülya Koçyiğit' li, Türkan Şoray' lı zamanlara... 

Filmlerdeki şarkıların neredeyse hepsini seslendiren Belkıs Özener, ağızlarını mimiklerle oynatan ise artistler. Çok zaman geçmiş üstünden ama nasıl da bazı anlar pırıl pırıl. 

Filmler demişken, şu ara taşınma, yerleşme koşturmacalarının yorgunluğunu, akşamları netflixten izlediğim dizi ya da filmlerle atmaya çalışırken, izlediğim dizideki bir aktris, mimikleriyle, göz süzmeleriyle ne kadar da Hülya Koçyiğit' in kopyası şaştım vallahi. Bahsettiğim aktris Jennifer Lowe Hewitt. İzleyenler belki katılacaklar bana 😊


Neyse şarkıyı dinliyor musunuz? Nasıl yumuşak bir akışı var değil mi sesin? Ah ses ! Dünyanın en mükemmel enstrümanı. Onun üzerinde hakimiyeti sağlayıp, istediği inceliğe ve kalınlığa çekenlere hayranım. Pazar günümü ses keşiflerine ayırıyorum. Şimdilik hoşçakalın...






{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




22 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın neredeyse pazarları seveceğim :). Birsen Tezer bayadır dinlemiyordum iyi de oldu :).

    Sevgiler <3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman pazarları sana sevdireceğim, şart oldu :) Teşekkürler canım <3 kocaman sevgiler,

      Sil
  2. şarkı beni 80 li yillara çocukluğuma değilde, ilk gençlik yıllarıma götürdü.. pazar sabahı kahvaltı sofrasında, hantal masa üzeri raydomuzdan böyle şarkıları..
    yeni yorumunu pek sevemedim şarkı aşina ancak icra farklı gelince biraz yadırgadım açıkcası.. herşey orijinal haliyle daha bir güzel.. di mi ? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radyolu günler bambaşkaydı.. o yüzden müzik setinden ziyade radyo dinlemek vana çok iyi geliyor 😊 şarkıcının sesi de çok yumuşak degil mi ama.. sanki yanıbaşınızda söyler gibi. 😀
      Teşekkür ederim bu sıcak paylaşımınıza..

      Sil
  3. Birsen Tezer'i severim. Bir pazar günü karşıma çıkması güzel oldu. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pazar canlandım mutlu oldum.. sizleri de mutlu edebildiysem ne iyi 🤗😍

      Sil
  4. Bir zamanlar platonik aşık olduğum her noktasını ezbere bildiğim jennifer,Koçyiğit’e benziyor öyle mi? Hani bizim akile Koçyiğit :) En son bir masöz’ü canlandırıyordu onu mu izliyorsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu izledim.. ve davranışları ve mimikleri aynen benziyor. 😀

      Sil
    2. Aslında Filizli, Türkânlı, Fatmalı gruptan bir onu sevmem.. inanılmaz yapay geliyor yüzüyle bedeniyle yaptıgi ifadeler...

      Sil
    3. Aralarında en iyi oyuncu bence Hülya'dır (yiğidi öldür hakkını yeme) henüz çok genç iken almaya başladığı ulusaşırı ödüller de biraz destekliyor beni.Aralarındaki bence en kötü oyuncuyu söyleyim de sende herkes gibi dumur ol.(Bir iki istisnai performansı saymazsak) TÜRKAN ŞORAY

      Sil
    4. Ah bu arada jennifer'ın ghost whisperer isimli uzun soluklu bir dizisi vardı mutlaka izlemelusin.Senin spritüel öykülerine çok faydası olacağı kanaatındayım ablacım ;)

      Sil
    5. Keşke seninle kare kare izleyebilsek filmlerini şu kadının ve gösterebilsem. Belki de bu hissiyat bana aittir, kabul ederim, benim düşüncem :)

      Ghost whisperer' i izlemiştim.. Güzeldi biliyorum :)

      Sil
  5. Ne kadar duru ve güçlü bir ses :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi Camgüzeli :) Bağırmadan kendini gösteren sesler benim için çok değerli. :)

      Sil
  6. Gecmise yolculuk ne guzel geldi bu pazar aksaminda. Radyo gunlerine ozlem duyuyorum, dinlesem de eski tadi alamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim.. şifa niyetine :) Bu arada youtube' da radyo tiyatrosu eserlerinin kayıtları var, onları dinliyorum bazen, harika oluyor o muhteşem ve değerli tiyatrocuların seslerini dinlemek. Tavsiye ederim.
      (Sizin sayfayı okuyorum ama maalesef üzülerek yorum bırakamadığımı söylemek istedim tekrar :( G+ yüzünden izin vermiyor)

      Sil
  7. Ah yorum yazmak için bir "tık" attım ve şak diye kesildi müzik. Şimdi başındaki şahaneliği tekrar yaşayacağım; ne güzel! Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu olmak için kolay yöntemler bunlar ne güzel 🤗😍
      Sevgiler gönderiyorum..

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H