10 Şubat 2018 Cumartesi

Lodos, gece, film ve şiir





Bu gece lodosun başağartıcı etkisi kendisini göstermeye başladığında, bir film seyretmem ve onun içinde kaybolmam gerektiğini hissettim. Ve daha önce bir çok blogta  tanıtımını gördüğüm filmi internette aramaya başladım. 

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" 





Oyuncularına göz attığımda, kadronun çok iyi olduğunu gördüm. Puanı 7.8  Çok ödüllü bir film ama tüm bunların dışında bence konusu ve filmin gidişatını, çekimleri sevdim ben. Filmin sonunu seyirciye bırakması bile hoş bir detay, ben istediğim gibi bitirdim filmi kafamda :) Konusunu anlatmayayım belki bilmeden izlemek isteyenler olabilir. İzlemeniz tavsiye olunur. Evet film bitti ve başımdaki ağrıma efektinden eser kalmadı.

Sonrasında elime bir şiir kitabı geçti. Uzun zamandır elime almadığım bir şiir kitabı. 




Güven Turan' ın 1990 basımı "Sevda Yorumları" isimli kitabındaki şiirlere göz gezdirdim. Bir tane şiir seçip, geceye bırakıyorum sesizce...


Sevgi Eğitimi

"Ne insan herşeyini, 
Terk etmeyi göze alacak
Bir sevgili bulabiliyor," diyor
Gülerek,
"Ne de artık trenler var,
Altına kendini atacak...
Belki trenler olmadığı için
Sevgili de bulamıyor insan..."
Dinliyorum telefonda
Arkada bir sürü başka
Ses içinde
Belli belirsiz kendisi olan 
Sesi...
"Mektup yazmayıp
Telefon ettiği için olacak,"
Diyorum ben de,
"Kimse gerçekten aşık olup
Olmadığını da bilmiyor
Belki de..."




şiirin notu: Artık ne mektup, ne telefon kullanılmakta... varsa yoksa whatsup ve diğer sosyal medyada yaşanıyor günlük aşklar..




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




not: ilk foto Google görselden,
       ikincisi ​M©MENT©S​ arşivindendir.​



25 yorum:

  1. Hoş bir gece olmuş..Ve evet o masum güzel aşklar teknoloji kurbanı oldu..Hızlı tüketim..Çabuk başlayıp çabuk biten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır olan herşey film ve şiir sayesinde hafifledi :)
      Aşkları artık sadece kitaplarda okuyabiliyoruz maalesef. Dün radyoda bir reklam dinledim, bir havayolu şirketinin reklamıydı. Delikanlı sevgilisine bir sürpriz yapmış Paris bileti almış, oysa kız ondan ayrılma derdinde fakat bilet ortaya çıkınca 180 derece bir dönüş sergiliyor... Paris aşkına, yanındaki adama biraz daha katlanacak !! İçinde ilişkileri, gerçek aşkı bir de kadınları ikiyüzlü-maddeci gösteren bir reklam, havayolunu göklere çıkarıp satışını katlayacak ve biz de buna "satış tekniği" diyeceğiz öyle mi?? İşte herşeyin temeli böyle atılıyor :( (çenem düştü üzgünüm) Sevgiler benden.

      Sil
  2. Three billboards güzel film dimi, ben de sevdim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğendim.. geceme sakin bir lezzet kattı :)

      Sil
  3. geçmiş olsun..
    ben de merak ediyorum izlediğiniz filmi, hikayenin akışı yavaş mı sürükleyici mi? nasıl acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Filmin konusu dehşet verici ancak bunu işleyiş biçimi o kadar doyuruyor ki insanı. Yani şöyle diyebilirim, sahneden sahneye koştur koştur bir film değil, kendi içinde bir devinimi var ve çok güzel gidiyor. Bence seyredin. :)

      Sil
  4. Lodoslu gece en güzel böyle geçirilirdi bence de :)) Filmi izlemeyi ben de düşünüyorum ama ne zaman olur bilemedim :)) Şiiri de çok beğendim ve gözlemlerime göre çok doğru olduğunu düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, kesinlikle :) Sanırım sadece mısır eksikti :) Umuyorum beğeneceksiniz. Çok teşekkürler yorumunuza. Sevgiler,

      Sil
  5. Mektubun heyecanı bir başka oluyor bence ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah olmaz mı? Benim de en sevdiğim iletişim tarzı. İçine bir çiçekle gönderilmiş mektup, müthiş bir romantizm içerir. Sevgiler "mektuplarca" :)

      Sil
  6. Sonunu açık bırakıp kıvrandırıyor bu yönetmenler bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmde o kadar da kötü olmamış sanki.. çünkü ona doğru yol aldıkları adam zaten kötü biri ve bence kesinlikle olayla birinci dereceden ilgili. Dükkana geldiğinde kadınla bir konuşması vardı hatırlarsın... bir alakası olmasa niye gitsin diye düşündüm mesela :) gibi gibi..

      Sil
  7. Mükemmel bir film seçimi gerçekten. izlemeye daha vaktim olmadı ancak heyecanla bekliyorum o günü. "Ne insan herşeyini,
    Terk etmeyi göze alacak. Bir sevgili bulabiliyor." ne kadar da haklı işlenmiş dizeler. İnsanlar, insan olmayı unuttu sevgiden ne haberleri olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada iki film daha var :) hazır dışarda yağmur ve fırtına varken keyifli bir izleyiş yapayım diyorum.
      Şiirin adı, bugünlere nazire yapar gibi yazılmış.. "Sevgi Eğitimi" cidden herkesin yeni baştan herşeyin eğitimini alması gerekecek. :)

      Sil
  8. Şu sonunu seyirciye yada okuyucuya bırakan eserleri sevmiyorum :)) Olmadı iki üç farklı son hazırlasınlar isteyen istediği sonu seçsin.Kafa yormak istesem zaten kendim oturur kurgularım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Bu dediğinize normalde ben de katılırdım ama bu filmin gidişatından tahmin edebiliyoruz neler olacağını. Mutlaka bu filmi seyredin :) Teşekkür ederim ziyaretinize. Sevgiler,

      Sil
  9. Öyle kötüyüm ki,bir nedeni de yok üstelik.İşte dedim,momentos ablam bir yazı paylaşmış.Öncesinde mutlaka bir şarkı vardır dedim ve mümkünse klasik.İyi gelir dedim,geldi.Sevgiler...
    Not:bu film henüz vizyona girdi nasıl izleyebiliyorsun ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen böyle oluyor insan, ben de bir kaç zamandır o hal' e girip girip çıkıyorum :/ Bu eklediğim parça da tam kanırtıcı türden.. Aman fazla dinleme bu haldeyken.
      Not' a cevap: Ya ilginçtir bazı filmleri internette bulabiliyoruz, adamlar kaçak mı yayınlıyor bilemedim. Linki atmamı ister misin? Sevgiler benden sana..

      Sil
  10. Son mektubumu 90'lı yıllarda aldım. Demek ki son kez o yıllarda yazmışım. 20 seneyi geçmiş. Böyle açık seçik yazınca gerçekler insanın içini acıtıyor.
    Film güzeldi, ben de sevdim. İyi ki çekmişler. Filme katkısı olanların emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o geleneği yurt dışındaki bir arkadaşımla sürdüreyim dedim ama yarım kaldı 2016 da :/ Yine de arada kart gönderiyorum adreslerini aldığım blog arkadaşlarıma.. :)

      Aynı fikirdeyim film için, emeklerine sağlık. Teşekkür ederim içten yorumuna.

      Sil
  11. Filmi listeme hemen kaydettim. Bu sene sayenizde film izleyeceğim valla. Film kalitelimi değil mi diye imdb'de dolanmaktan izlemeye fırsatım kalmıyordu. Teşekkür ederim şimdiden. :)

    Şiiri ben daha derin buldum. Sanki eskiden bu kadar çok bencil insan yoktu... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğum öneri filmleri hemen izliyorum ben de. Bazen o film sitelerinde yeni filmleri aratırken konularını okuyor ve öyle izliyorum. Beğeneceğinizi düşünüyorum :)

      Cidden artık herşey yapay ve anlık... buna ayak uydurmayacağım, uyanlara selam olsun.. Çok teşekkür ederim değerli yorumuna. Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  12. Izlemedim filmi arastirayim nette 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum sevgili Derya.. teşekkürler, sevgiler benden.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H