1 Mayıs 2017 Pazartesi

🎈 Bir festival 🎉






Urla 

Enginar 

Festivali









Urla' da Enginar Festivalinin 3. yılı kutlandı. Neredeyse tezgah açılmamış sokak yok gibiydi desem yalan olmaz. Cidden çok iyi organize olmuş bir ekip, geniş meydanlar, çok keyifli daracık sokaklar her bir yer şenlik içindeydi. Çok sık konser alanları yapılmış, her birinde farklı etkinlikler sergilendi. Enginar tariflerinin hazırlandığı bir ekipman kurulup, sunumlar yapıldı. Çok keyifli tadlar vardı. Hemen aşağıda macunu görüyorsunuz. Sonra enginarın tuzlusundan tatlısına herşey vardı. Hava da güzel olunca ciddi bir insan akını oldu. Fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum şimdi.

































Bazı kafeler ilginç tasarımlar yaparak, oturulan mekanı daha neşeli hale getirmişler.
























Hazır Urla' ya gelmişken, ünlü yazar-şair Necati Cumalı' nın doğup büyüdüğü ve şimdi müzeye dönüştürülen evini ziyaret etmemek olmazdı. 





Ildır' da gece gökyüzü, tıpkı Van Gogh' un tablolarındaki fırça darbeleriyle bezenmiş gibiydi. İnsanı şair edecek türde bir görüntü, ışık ve renk uyumu vardı.


Sabah erkenden kuş seslerini dinlemeye ve tabiatın sunduğu kokuları içime çekmeye yürüyüşe çıktım. Yol arkadaşlarım da vardı bana eşlik eden. Festivalin ardından dinlenceli günlerimize çekiliverdik usulca.












{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-






not: fotoğraflar ​M©MENT©S​ arşivindendir.​




36 yorum:

  1. Ne güzel bir festivalmiş, umarım her sene devaö eder. Bu tarz farklı, kendine özgü festivalleri desteklemek gerek. Fotoğrafların da her biri ayrı güzel, iyi ki paylaşmışsın haberimiz oldu ☺️ Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu yıl 3. sü yapılıyor, sanırım bu devam eden bir festival olacak.. Urla çok keyifli bir yer.. merkezi ayrı, deniz kenarı olan çeşmealtı denilen yer ayrı. Çok teşekkür ederim yorumuna :)

      Sil
  2. Bu aralar enginarla uyuyup enginarla uyanıyorum, nasıl içim gitti, nasıl orada olmak istedim belli değil.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelebilseydin.. ne güzel olurdu :) (aynen ben de enginar depoluyorum şu anda) :)

      Sil
  3. Ne güzel bir festival olmuş enginarı annem çok sever 😊 çok güzel kareler emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginar ilaç bence.. o derece faydalı bir sebze. Bulduklarınızı dondurucuya koyun.. çıkartır çıkartır pişirirsiniz :) Teşekkürler sevgiler,

      Sil
  4. Festivalden Necati Cumalıya oradan da en son kareye kadar ne hoş karelermiş.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya kadar gitmişken cidden ziyaret etmesem olmazdı Necati Cumalı müzesini. :) aslında konser verenleri de çektim ama yarıda kesildiği için yayınlamak istemedim :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Geçtiğimiz yaz Urla çarşıda dolaşırken enginar tatlısı afişini gördüm ve ilk defa duymuş oldum. Ama etli dolması, baklalı zeytinyağlısını çok özlediğimden şimdilik o kadarı ilgimi çekmedi. Mayıs ve eylül en güzel zamanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah sormayın, ben de tatlısı, reçeli daha bilumum şekerlendirilmiş halini gördüm.. hatta kolonyası bile var :) Ama ben hiç bir sebzeyi şekerlendirilmiş şekilde tüketme ihtiyacı hissetmiyorum. O yüzden varsa yoksa zeytinyağlı enginar.. :)

      Sil
  6. Momentos, sayende gitmiş kadar oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki sefere de beraber oluruz inşallah :)

      Sil
  7. Harika... Festivalleri, fuarları çok seviyorum. Keşfedilecek çok güzel şeyler oluyor. Geçen yaz bir süreliğine Urladaydık, çok sevdik.

    Festival fotoğrafları ne kadar güzel. Dönüp dönüp yeniden baktım. Her bakışta başka bir şey buldum. Ahşap işlemeli kapı harikaydı. Dekoratif mini kütükler çiçeklerle nasıl güzel uyum sağlamış.
    Necati Cumalı'nın evini ziyarete de imrendim doğrusu.
    İyi ki gitmişsiniz. İnsanın içi açılıyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.5 sene yaşadığım Urla' ya bu gidişim nostalji gezisi oldu adeta. Her bir sokağın dokusunu değişmiş mi diye teker teker gezdim. Epey yenilikler var. Festivale de çok iyi hazırlanmışlar. Her sokakta bir etkinlik vardı, her lokantada bir eğlence.. Urla postahanesindeki memurla şiir sohbeti yapmak da cabası :)
      Cidden her detayı ben de fotoğraflamaya çalıştım. İnşallah bir dahaki seneye gelirsiniz :) Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  8. O etkinliği yerinde görmüş olmayı çok isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye tüm festival dökümünü çıkarırım ben size.. belki ayarlar gelirsiniz. Önce Alaçatı, ardından Urla ve 19 mayısta da Barbaros köyünde korkuluk festivali var.. :)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) ama daha iyilerini çekmek için hazırlanıyorum valla bir dahaki seneye.

      Sil
  10. Çok güzeldi Momentos. Merak ettim oraları. Enginarın tatlısını merak ettim en çok. Teşekkürler, sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık herşeyi bir tarafa bırakıp, gönlünce gezmelisin :) İnşallah seneye bir kaçamak yaparsın. Sevgiler,

      Sil
  11. instagramdan arkadaşlarımın paylaşımlarından takip ettim sayılır festivali önümüzdeki yıl inşallah bende gitmek istiyorum, görseller harika bu arada,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye hepimiz gidersek bir blog buluşması da ayarlarız belki kimbilir :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. Festival güzel gözüküyor ama enginarı bir türlü sevemedim gitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmediğin enginarlar mutlaka kötü cins kıllı olanlarıdır. Ah Çeşme enginarını mutlaka denemelisin, Sakız enginar derler burda. Zeytinyağı, taze soğan ve dereotlu pişirilecek.. yemeye doyamazsın :)

      Sil
  13. Çok eğlenceli ve güzel görünüyorr sayende bizler de gitmiş kadar olduk ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Gizem :)) çok teşekkür ederim yorumuna. Sevgiler,

      Sil
  14. aa sen gittin demek, ben de gitmek istedim ama
    olmadı bu yıl. bakalım belki önümüzde ki yıl. bu kadar iyi
    olacağını tahmin etmemiştim. ne kadar güzel organizasyonlar oluyor son yıllarda. enginar en sevdiğim sebze bu arada. bizim buralarda da çıkmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Buketciğim, bir dahaki seneye inşallah denk geliriz. Çok eğlenceliydi. Hatta Alaçatı' yı fersah fersah geçti diyebilirim. Alaçatı hem çok pahalı, hem de çok dar alanda sıkış sıkış yapılan bir organizasyon. Sakız enginar bulursan kaçırma depola derim ben :)

      Sil
  15. Enginarrrrr, canım çekti valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl çekmez :)) öyle lezzetli ve şifalı bir sebze ki.

      Sil
  16. Ben de İzmir'e gitmek istiyorum. İnşallah seneye gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel.. gel de tanışalım inşallah :)

      Sil
  17. Rahmetli kayınvalidem çok güzel enginar dolması yapardı, aslında bütün yemekleri çok lezzetliydi....
    Durum böyle olunca, ben enginar yemeği yapmaya o rahmetli olduktan sonra başladım. Dolma yapmak çok zahmetli. Taç yapraklarını sıyırarak yemek istiyorum ama çiçek tüylerini temizlemek çok zor. İnternetten yeni bir tarif öğrendim, iki yıldır çok lezzetli oluyor. Enginarı en taze haliyle alıyorum, dış yapraklarını temizledikten sonra ortadan kesip dolma yapıyorum, iç bakla da koyuyorum. Böyle çok kolay oluyor. Bu yıl iki defa yaptım, mımmmmm müthiş lezzetli....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel.. Allah rahmet eylesin.. o tarifi de belki yayınlarsınız blogda.. :) sizin de elinize sağlık, şifa olsun :)

      Sil
  18. Bayildimmm. Çok severim böyle yerleri incikler boncuklar hersey harika 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlencenin ve o tadların içinde olmak çok hoştu.. 17 sinde de korkuluk festivali olacak. Ordan da görüntüler yayınlayacağım :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H