22 Kasım 2011 Salı

coşku









Kapıdan içeri neredeyse hoplaya zıplaya giren arkadaşına baktı ve gülümseyerek, "Yine mi aşık oldun kız?" diye sordu. Yanakları pembe pembe kızaran kadın, "Evet! Ama bu sefer gençlik duygularımı yaşıyorum" dedi. Soran gözlerle karşılaşınca da, anlatmaya devam etti.

Kadın aşık oluşunun tüm öyküsünü müthiş coşkulu anlatırken, arkadaşı onu seyretmeye başladı. 
Belki bu aşk da bitecekti, tıpkı diğerleri gibi. Hem zaten aşka bile bir ömür biçilmemiş miydi? "Üç vakte kadar" denilecek bir zaman diliminde yaşanıp bitecek duygular için hırpalanan insanoğlu ve kızının, en çok başlangıçtaki yükselen duygularını izlemekten keyif alıyordu o. Özellikle bu esnada tutkuyu yaşayan kişilerde zenginleşen kelime haznesini, hayatı müzikale çeviren şarkı söyleme halini, gözlerin sürekli ışıldamasını, her daim yüzdeki mutluluk ifadesini, her ayrıntının farkına varılıp neşeyle tezahürat yapılmasını, tükenmeyen coşkuyu ve saçmalamasını seyretmeyi.
İşte karşısındaki kadın da, tam bu safhadaydı. Anlattığı detaylardan aslında bu adamla bu ilişkinin yürümeyeceğini görüyor fakat kadının çocuksu, saf mutluluğuna ilişmeye kıyamıyordu. Hem biliyordu ki bu durumda söyleyeceği tek olumsuz söz, kadını sadece kısa bir an durduracak, sonra "ama...." larla her lafı geri püskürtecek bir açıklaması olacak, belki de bu süreçte ona kırılıp, biraz uzaklaşacağı bir durum yaratacaktı. Ayrıca yaşanması gerekenler, yaşanmalıydı. Hayattaki tecrübelerin, tek başına yaşanıp özümsenenler olduğuna inancından dolayı, buna müdahale etmesinin çok anlamsız olduğuna karar verdi.

Düşünceleri durdurdu ve duygularını odanın her yerine saçmış arkadaşına, mutluluğunu paylaştığını ifade edercesine sarıldı ve yorulana kadar onu dinledi.




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




12 yorum:

  1. Özlemişim yazılarını Momentos.
    Ne güzel!

    YanıtlaSil
  2. Canımsın yaa :)
    Ben de özlemişim be HayalKahvem.. nihayet, sonunda... :)
    Sağol,

    YanıtlaSil
  3. ah,ah...
    aşkın en güzel hali...
    başlangıcı:)))

    YanıtlaSil
  4. :) Doğru valla CEPAYNASI...
    Aşkın hallerinden sınava girse herkes, eminim sadece ilk safhasından başarıyla geçer :))

    YanıtlaSil
  5. ben de nezamandır okumuyordum. özlemişim güzel yazılarını...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Buket... sizler, beni teşvik eden güzel destekçilerimsiniz :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Eee???.. sonra??
    kimmiş?? nasıl olmuş?? ..??..??.. :)
    :)
    :)
    ?????????????...

    YanıtlaSil
  8. Ben böyle yazıp yazıp bırakayım ve sen devamını getir öykülerin, ne dersin dostça99 :))))

    YanıtlaSil
  9. 2011... Bayağı çok sene geçmiş. Ben 2013 de açmıştım bloğumu. Ne güzel arkadaşlıklarınız varmış.
    Yine ucu açık olmasını sevdiğim tarz bir öykü. Aşk çok güzel işlenmiş. Kaleminize sağlık. Nice senelere diyorum :)

    YanıtlaSil
  10. O zamanlar blog dünyası çok hareketliydi ve bloggerlar buluşur şehirde kültürel geziler yapar, sohbetler ederdik. Hatta bir ara bloglar kapatıldı toplu bir dayanışma ve protesto içine girdik. 😊 sonra bir suskunluk dönemi oldu, başka sosyal medyalar ortaya çıktı. Hala ısrarla devam edenlerimiz var. Ben de onlardan biriyim. İnşallah sizlerle bu halkası genisletecegiz. Çok teşekkür ederim 😍 kalpten sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel etkinlikleriniz olmuş... Zaten bana yeğenim blog açmayı önerdiğinde, demek ki içimde varmış ki hemen yardım istedim, açtılar. Sonra yavaş yavaş öğrenme sürecine girdim. Bizde daha herhangi bir etkinlik organizasyonu yapılmadı. Olsa en azından tanışırdık :) Benden de sevgiler :) Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yaparız bundan sonra.. Sevgili Ece blogunuzun tam adı nedir?

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H