17 Haziran 2011 Cuma

arap kahve




**************




Havalar tam istediğim gibi gidiyor. Belki eksen kaymasından oluşan bir durum bu. Öyle ya, İlkbaharı yaşamadan birden ısınmıştı havalar. Haziranın sonuna geldik neredeyse ama şimdi geciken yolcu gibi aniden sahneye giriverdi kısa yağmurlarıyla, bulutlu havalarıyla bahar taklidi yapan günler. 

Şu anda gök gürlüyor ve iri damlalarıyla yağmur başladı. Evin huzurunu yaşıyorum. Çocukluğumdan kalan ayak izlerini takip ederek kendime bir büyük fincanda sütlü türk kahvesi pişiriyorum. 

Büyükler kahve içerken, özenen biz çocuklara tattırmak amacıyla sadece sütten yapılan kahve verirlerdi çay bardağında. Ne mutlu olurduk :)  Ancak bu kahveleri verirken de bize şu cümleyi söylemeyi ihmal etmezlerdi; "çocuklara sütlü kahve verilir, kararmasınlar diye".  

Sanırım çocukları, ilerde keyif alarak içecekleri nesneden belli bir süre için uzaklaştırmaktı niyetleri büyüklerin. Belki de o zamanlar pahalı olan kahvenin kimler tarafından içileceğinin belirlendiği bir kuraldı sadece bu. O günlerden kalan etkileşimle, her yağmur yağdığında halen gözlerim pencerelerde bir arap kızı arar.

"Yağmur yağıyor,
Seller akıyor...
Arap kızı 
camdan bakıyor."

Sanırım artık bütün çocuklara sütlü kahve veriliyor, çünkü artık bu tekerlemeyi hiç duymuyoruz... yoksa bana mı öyle geliyor?










{ಠ,ಠ}

|)__) 
-”-”-





n
ot: fotoğraf ​M©MENT©
 arşivindendir.​



10 yorum:

  1. Sevgili momentos, nasıl da küçüklüğüme gittim yazını okurken :) kardeşimle annemin fincanından bir yudum içebilmek için neler vermezdik, o da bize süte birer kaşık karıştırıp pişirirdi onun da tadına bayılırdık :) her çocuğun en sevdiği yasaklardan biri olan kahveye karşı tüm aileler tedbirli sanırım, şarkıyı da çok keyif alarak dinledim... :)

    YanıtlaSil
  2. Hımmm:) Burnuma buram buram kahve kokusu geliyorrr:)

    YanıtlaSil
  3. Bunca koşuşturmaca arasında tam bir kaçış olmuş bu kahve senin için Giz :))) Keyifli anılara gitmek dileğiyle Giz' ciğim... teşekkürler yorumuna.. :)

    YanıtlaSil
  4. HayalKahvem, Bodrum dönüşü kahve merakıma bir de çocukluk anılarımı bulaştırdım, hah dedim şimdi tam istediğim gibi oldu :))) kokar valla bu meret pek güzel.. seni konuk ediyorum her seferinde adınla bilesin :))

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsu momentosum,ben de çocuklarıma sütlü kahve yaparım hep,tabi ben de içerim onlarla :)) büyüyemedim herhalde:P

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Ebrulim, büyüme tabii, hiçbirimiz büyümeyelim :)))

    YanıtlaSil
  7. Büyüyemeyen hatunlar sizii:)
    Kahve sütlü sütsüz hep uzaktan gördük şimdi kana kana içiyorum da eh artık yamasa şu yağmur fiziksel olarak bittim ruhtan geçtim de.

    YanıtlaSil
  8. Ohh ne güzel, kahve sevenler klübü kursak üyeler hazır :)) Nehir İda büyümeyelim, kahveleri içelim ve yağmurda sokakta zıp zıp zıplayalım :)))) ben varım :)

    YanıtlaSil
  9. Kahve kolonyası çıkmış. Aynı zamanda içilebiliyormuş da. Kahve sevenlerin gözü aydın. Kim akıl ettiyse köşeyi döndü.

    YanıtlaSil
  10. Dilek kim akıl (!) etti acaba bunu ? Valla çok merak ettim :)) (ama yine kullanır mısın desen "ı ııııhhh" derim) ;)

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H