19 Nisan 2017 Çarşamba

umarsız




* * *







Evden kendini dışarı atıp sokaklarda yürümeye başladı. Kafasının içinden, saçlarını savuran rüzgardan daha hızlı geçiyordu düşünceler. Umutsuzluk hissediyordu içinde, derin koyu renkte ve kıvamda bir umutsuzluk. Oysa mutluydu hem de çok. İmrenilesi derecede. Kıskanılası hatta. Neden bu duyguyu misafir etmek zorunda kalmıştı o halde?

İnsan çevresinden bağımsız değildir elbet. Eninde sonunda çevresel faktörler, kişinin alanına sızıntı yapabilir. Kendi kapılarını kapatabilir, bir odanın, bir evin, bir sarayın, bir arabanın içinde izole olarak duygularını yaşayabilir ama günü gelip kabuğundan dışarı başını uzattığında gördükleri, bir anda atmosferini değiştirebilir. Duyarsız olmayı, bilmemeyi, öğrenmemeyi öyle isterdi ki. Ama görüyordu, farkındaydı herşeyin. Bilgi, bazen çok ağır geliyordu. 

Uzakta bir tarihi bilmek istemiyordu mesela, gitmek istediği, olmak istediği yerin koşullarını öğrenmek istemiyordu, zorunluluğun dayattığı şartları görmek ve uymak istemiyordu. Biyolojik saati belki de huysuzluk yapmaya en yatkın zamandaydı ama o bunu bile bilmek istemiyordu. 

Başını kaldırdığında sahile geldiğini farketti. Kendi içi gibi kabaran dalgalarla, rüzgarla karşı karşıyaydı. Öylece durdu ve rüzgarın yüzünü, saçlarını yalamasına kayıtsızca bıraktı kendini.






{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: kullanılan görsel BURADAN alıntıdır.​


33 yorum:

  1. Görseldeki gibi bir sahilde olmak isterdim simdi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan aynı şeyi düşündüm.. Deniz hep iyi gelmiştir bana.. eminim sana da :)

      Sil
  2. Merhabalar Yazınızı okudum ve bitirdim. Bana göre yazının içinde gördüğüm anahtar cümleyi kopyalayarak yorumun içinde paylaşmak üzere cümleyi taradım ve fare ile sağ tıkladım ve "Sağ Tık Engeli" ile karşılaştım ben de Ctrl+c kombinasyonu ile cümleyi kopyalayarak yorum editörün alanına yapıştırdım.

    "İnsan çevresinden bağımsız değildir elbet. Eninde sonunda çevresel faktörler, kişinin alanına sızıntı yapabilir."

    İşte benim de derdim bu. Kendi sorunum yok, eşim, çocuklarım, kısacası ailemin bir sorunu yok, ben de çok mutlu olmam gerekirken, maalesef mutlu olamıyorum. Neden? İşte yazınızdaki o anahtar cümle, neden sorusunun cevabıdır.

    Yazınızı büyük bir keyif alarak zevkle okudum. kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Recep bey,
      Yorumunuz yazımın özeti gibi, ellerinize sağlık. Değer kattınız sayfama. Teşekkür ediyorum.
      Sağlık ve mutluluklar,

      Sil
  3. Momentos, çok yoğun ve ziyadesiyle çaparizli bir günü geride bırakmıştım. Cümlelerin ruh iklimime denk düştü. Dalgaların sesini, rüzgarın nefesini müzik eşliğinde hissettim. Düşüncelerimi kayıtsızca bıraktım. Sağolasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey yorulmuş olmalısın.. bak bu müziği mutlaka bilgisayarına, cep telefonuna indir, ne kadar rahatlattığını göreceksin.
      Sen de sağol HayalKahvem :)

      Sil
  4. Rüzgarı kim sevmez ki. Özgürlüğün bir adı ra rüzgar olmalı. Gençliğin özgürlüğe koşması kasırga olmalı. Bir de esinti İzmir'in Kordonboyu'nda!.. Denizin iyot ve yosun kokusu. Nerede o avare dolaşan aşıklar!ın masumsu, çocuksu ve umutsu sevgisi. Bir lokmaya ve bir hırkaya sufiyane bir hayat beklentisi! Mavi deniz, mavi gökyüzü... Gökyüzünde uçan ve süzülen martılar, denizde yüzen ve oynaşan balıklar. Severim gurup vaktini; portakal renkli güneşin ufukta bıtışını. Sonra gece başlar; gökte gümüş tepsi parıldayan bir dolunay ve milyonlarca göz kırpan yıldızlar çakıltaşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinizde tam bir romantik yaşıyor Profösör :) Yorumunuza teşekkür ederim. Saygılar,

      Sil
  5. Kesinlikle "Bilgi, bazen çok ağır geliyordu."...

    YanıtlaSil
  6. Bilgiyi severim acıtsa da ağır gelse bile bilgisiz bir insana tahammülüm yok. Öğrenmemek ayıp değil tabikide. Önemli olan İKRA İKRA İKRA :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel söylediniz, okumak en güzel şey.. ancak etrafınızdaki kalabalık hızla karanlıkta kalıyor ve sizden uzaklaşıyorsa ve her sözünüz, Newton' a inat havada kalıyorsa onlara karşı, o zaman geçici de olsa mutsuz olabiliyorsunuz :)

      Sil
  7. Hislerime tercüman olmuşsunuz resmen.Bende böyle hissediyorum bazen,helede burdaki insanların ne kadar içlerine kapanıkolduğunu düşününce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamadıysam kuzey ülkelerinden birindesiniz.. eğer öyleyse hava şartları ve gecelerin uzun oluşu da psikolojilerinde epey etkili oluyormuş.
      Yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. O sahil kentinde olmak istedim ben de şu an :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerin seni bir gün mutlaka oraya götürecek, inanıyorum :)

      Sil
  9. Bazen durup, denize bakıp ya da hiçbir şey yapmadan kafamızı boşaltmamız gerekiyor sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim daraldığında mutlaka vapura binip, dışarda kenarda otururdum.. denizi yararak giderken çıkan köpükler, su damlacıkları beni huzura davet ederdi.. evet bunu mutlaka herkes yapmalı.. en azından iyi gelip gelmediğini denemeli :)
      Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. Yorumlara bakıp etkilenmeden saf duygularımla içimi bir dökeyim canım. Ancak bu kadar temiz anlatılır duygular.
    Eski günlerden birinde çok mutsuz olarak; rahmetli beş numaralı teyzemi ziyarete gitmiştim Tekirdağ'a. Annem ölmüştü ve çok sorunlarım vardı. Anne yarısı dedim yanına attım kendimi. Beni deniz kenarına götürdü. Bak dedi, denize uzun uzun bak ve anlat ona. Rahatladığını göreceksin. Hem ağlıyor hem de sessizce anlatıyordum. Biraz da olsa rahatlamıştım.
    Biz hak etmediğimiz bir yolun başına getirildik. Aslında uçurum bu ama dilerim sebep olan taliptir o uçuruma. Bilmiyor da olsa hırstan dönmüş gözleriyle; o yükseklik ve en dip ona ve tayfasına nasip olur. Sevgimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz ve su herkese iyi geliyor demek. Bir gecenin sabahına kötü rüyalarla uyanınca, annem bana "hemen çeşmeyi aç, akan suya rüyanı anlat, arkasından 'ey su, anlattığım rüya kötü ise al götür, iyi ise bana kalsın' de" demişti. Ruhen iyi geliyordu bana. :)
      Hepimize iyilikler, güzellikler nasip olsun inşallah.

      Sil
  11. İnsanın ailesinin, sevdiklerinin ve kendisinin iyi olması muhteşem lüks bir durum........
    Ancak, çevresinde gördüğü hasta, mutsuz ve zor durumdaki insanlara duyarsız kalamaz, bazılarına yardımcı olabilirse huzur hisseder ama herkese yetişememenin, dünyadaki savaşlara engel olamamanın çaresizliği ve bu muhteşem lüks durumunun devamlılığı konusunda şüphe, kaygı, korkuları böyle umutsuz düşüncelerin bombardımanına uğratabiliyor......
    Kitaplar, filmler, gazete, TV ve soayal medya sayesinde zehirlenecek kadar yüksek dozda üzücü haber alıyor günümüz insanı maalesef......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuzluk pompalanıyor adeta insana. Herkes kendi çözümünü bulup, sıkışmışlık hissinden kurtulmalı.

      Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Bazen hiçbir şey bilmeden,çevresel faktörlerin müdahalesine izin vermeden denizlerin köpük köpük dalgalarının arasında kaybolup arınmak sonra da dalgalar kıyıya bıraktığında tüm yüklerden kurtulmuş gibi rahatlamak istiyor insan.Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruha mükemmel bir terapi, çok doğru dedikleriniz. Teşekkür ederim yorumunuza. Sevgiler,

      Sil
  13. Ayy gerçekten orda olsak keşke 😊😊 ya ben sizin bana bıraktığınız yoruma yanlışlıkla içeriği kaldır dedım 🙈 Yanlış anlarsınız diyede çok üzüldüm 🙈 Hemen koştum geldim size söylemek için 😊😊😊 kocaman sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) olur mu hiç öyle şey.. hemen yine gelip yazdım yorum.. benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  14. bugünlerdeki ruh halim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.. şu ara çoğunluk böyle sanırım..
      Teşekkür ederim ziyaretinize.

      Sil
  15. Bu yazı her okuyana güzel duygular hissettirdi sanırım. Müzikle birlikte okuyunca insanı alıp götürüyor, sanki yazılanları yaşıyormuşsunuz hissi veriyor. Ayrıca bir filmin kısa bir parçasını izlemiş gibi de oldum :) Güzel bir yazıydı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde derin bir sıkıntıyı taşısa da, sanırım dediğiniz doğru. Denize, dalgalara bakmak hangimize iyi gelmez ki :)
      Nazik yorumunuza teşekkür ederim. Size hissettirdiği duygulara da katkım olduysa ne güzel :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H