16 Eylül 2011 Cuma

ruhsuz bir öykü










Uğultu içindeki alışveriş merkezinde, havayı keskin şekilde bölen bir çığlık duyuldu. Herşey dondu o anda. Sadece çığlığın atıldığı yer renkliydi. Bir kaç saniye sonra o renkler de yavaşça dağıldı ve kısa bir an grileşti, hemen ardından geniş alana yayılan can kırıkları etrafa dağıldı ve herşey yine normal rengini alırken, mırıltılar yükseldi.

Güvenlik görevlileri olay yerini kontrol altına alırken, o kat insanlardan arındırıldı. Sağlık görevlileri ellerinde malzemelerle ilk müdahale için koşturdular. Ne yazık ki artık çok geçti. Bir ruh; paramparça olarak etrafa dağılmış ve su birikintisine dönüşmüştü. Büyük çoğunluğu buhar olup uçarken, geride sadece bir iki damla kalmıştı. Temizlik işçileri yerleri paspasladı, güvenlik şeritleri kaldırıldı, herkes işinin başına döndü, uğultular yeniden yükseldi.







Cevahir AVM
16.09.2011





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-


(Kullanılan görsel google' dan alıntıdır.)


8 yorum:

  1. Anormallikler de normalleşiyor git gide hayatımızda. Bazen piriçlerin içinden taşları ayıklamak yerine taşların içinden pirinç tanelerini arar olduk.

    YanıtlaSil
  2. Doğrudur Profösör... sıradışı bir şey meydana gelse bile kısacık bir an sonra her şey normale dönüyor.

    YanıtlaSil
  3. Haklisiniz sanirim.. Gerci normallesen seyler de anormellesiyor hayatimizda.. Birisi mutluluktan aglasa herkes saskin gozlerle bakar veya birisi sevinc cigligi atsa..

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz Modafobik :)
    İşte böyle garip bir döngü hayatımızda bu durum... birinin normali, diğerinin anormalliği olabiliyor..

    YanıtlaSil
  5. Güzel! (yorumum biraz ruhsuz oldu sanırım).
    Yalınlığı, keskinliği güzel... Ayrıca teması bence çok önemli: Giderek büyüyen duyarsızlık, yabancılaşma, belki de yabancılaşmaya da yabancılaşma. Ben kısaca bunları alımladım sevgili Sezer. Önemsiz bazı yazım yanlışlarını düzeltmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Özhan,
    Yorumların; yazılarım için oldukça tamamlayıcı unsurlar içeriyor, bu yüzden önemli :) Sağolasın ! Aslında tam türkçe karşılığı "yabancılaşma" bu durumun, haklısın. Ve lütfen yazım yanlışları konusunda beni daima uyar. Genelde dikkatliyimdir ama elimden ve gözümden kaçabiliyor bazen :(
    Teşekkürlerimle..

    YanıtlaSil
  7. Cevahir'de gerçekleşen çok talihsiz bir olaydan esinlenerek yazılan bu satırlar beni çok etkiledi.O olayın gerçekleştiği dönemü hatırlıyorum da hepimiz derinden etkilenmiştik, bir haftada resmen buhar olup uçtu hayatlarımızdan tam da bu satırlarda yazdığı gibi. Albert Camus'nün yabancısı gibi oluyoruz biz de günden güne. Çok hoş bir yazı canım.


    Giz’li Teras

    YanıtlaSil
  8. Bu hatırlatman enteresan oldu Giz...
    Çünkü ben yazıyı oturmuş Cevahir' in en üst katında yazarken, bu olayı bilmeme rağmen hatırlamadım ve hatırlamadan o ortamın uğultusu beni bu yazıya itti. Belki belleğimin bir yerlerine gizlenmiş o olayı, yine o merkezde bu şekilde hatırladı parmaklarım yazıyı yazarak. Sonuçta bu yazıyı yazan kişi olarak benim bile, o zaman hayattan acı bir kesit olarak izlediğim bu olayı unutabildiğim gerçeğini, tam olarak yansıtıyor !

    Anlatabildim mi bilmiyorum ama alt bellek müthiş bir şey, bu gece bunu bir kez daha deneyimledim sayende Giz :)

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H