Dengin Ceyhan
1991’de Antakya’da doğdu. Piyano derslerine 8 yaşında başladı. 2002’de Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında eğitimine devam etti. Piyano alanında Prof. Dr. Binnur Ekber ile çalışmaya başladı. Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını yaptığı Bodrum Gümüşlük Eklisia Müzik Festivali kapsamında 2008 yılında Kemal Gekiç, Daniel Gortler, Stephen Gutman, Gülsin Onay ile aynı festivalin 2009 yılında ise Alexander Madzar, Emre Elivar, Misha Dacic ve Gülsin Onay ile çalıştı. Antalya, Mersin, Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro Kadrosu sınavlarında eşlikçi olarak yer aldı.
2011 yılında Başkent Üniversitesi’nde yapılan Şan eşlik masterclass’ına Dr. Helga Dorsch ile çalıştı. Hacettepe Üniversitesi’nde birçok konserin yanında, TOBB Üniversitesinde, Antakya Kültür ve Sanat Merkezinde, Bodrum Eklisia’da, İstanbul Süreyya Operası’nda konserler verdi.
Polifonik Korolar Şenliği’nde Çukurova Senfoni Orkestrası Çocuk Korosuna eşlik yaptı. 2014 yılında ”PianoforSoma” etkinlikleri kapsamında Davide Martello ile Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da konserler verdi. 2012 yılında konservatuvardan mezun oldu ve öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012 ocak ayında H.Ü.A.D.K yüksek lisans sınavını kazandı. Başarılı Piyanist son olarak hazırladığı “Piyanonun Kadınları” adlı albümü ile klasik müziğe yön veren kadın piyanistlerin eserlerinden derlediği çalışmasıyla gündemde. Sosyal kişiliği yanı sıra muhalif duruşuyla da takdir toplayan Piyanist Dengin Ceyhan’ın müzik eğitim sürecinde Natalia Soğuksu ve Sezgin Suna’nın da katkıları çok büyük. Başarılı piyanist Ceyhan, sık sık Antakya’ya gelerek konserler veriyor.
2019 yılında, Türkiye’de eşine pek rastlanmayan bir cesaretle ‘Dengin Plays Pentagram’ albümünü yaptı. Geçmişten beri dinleyicisi olduğu rock müziğe ve Pentagram grubuna selam çakan Dengin Ceyhan, bu albümde grubun beş eserini piyanoya uyarlayarak yorumladı. Sahnede klasik müzik repertuarının yanı sıra Pentagram, Metallica gibi rock gruplarının şarkılarını piyanoyla icra etmesiyle, özellikle kendi kuşağından dinleyicilerin de gönlünü kazandı. Yayına aldığım "Mezarkabul" adlı parça da bu Pentagram uyarlamalarından. Hem toplumsal, siyasi olaylarla ilgili sözünü esirgemeyen, hem de piyanosunu, sözünü söylemenin araçlarından biri olarak ülkenin dört bir yanına taşıyan sanatçı, piyanoyla tanışma imkanı bulmamış dinleyiciler için farklı şehirlerde, farklı salonlarda konserler düzenliyor. YouTube' da çalışmalarını izlemenizi tavsiye ederim bu değerli genç piyanistimizin.
Müzik ve baharın demlendiği keyifli bir pazar dilerim,
{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-