BİR KELİME

12 Mayıs 2024 Pazar

PAZAR GÜNÜ MÜZİĞİ 🎵 SOFIANE PAMART




Sofiane Pamart
25 Nisan 1990

"Notalarla şaheserler yaratmak, klasik piyanonun tabularını yıkmak, Fransız rapinin piyanisti olmak ve gezegene onlarca şarkı ithaf etmek… Bu özelliklerin ise birleştiği tek isim; piyanonun asi romantiği Sofiane Pamart!" diyordu röportajının yayınlandığı sayfada.

Sofiane Pamart, 25 Nisan 1990 yılında Paris’in Lille banliyölerinde yaşayan Hellemmes komününün üyesi olarak dünyaya gelmiştir. Müziğe olan ilgisini şu cümleleriyle açıklamış: “Üç ya da dört yaşlarındayken annem bana sadece on iki tuşlu küçük bir klavye aldı. Radyoda veya filmlerde dinlediğim melodilerin notalarını bulabildiğimi keşfetti. Tabii ki, o zamanlar bir bebeğin yapabileceği gibi oynuyordum, ama doğru şekilde yapıyordum ve bundan çok zevk aldığımı fark etti. Dragon Ball-Z, Sailor Moon gibi çizgi filmlerden veya The Godfather gibi filmlerden müzik çalardım.”

Pamart, Fransız halkının klasik piyano anlayışını derinden sarsmış ve bu özelliği ile tanınmıştır. Rap ve piyanoyu akıllara durgunluk getirecek bir seviyede birleştirmiştir. Klasik müziğin dışına çıkan notaları sayesinde "Conservatioire de Lille"’de altın madalya sahibi olmuştur. Solo kariyerinin yanı sıra çocukluğundan itibaren rap müziğe duyduğu derin bağlılığı sayesinde, rap müzik severler tarafından da ilgi gören ve sevilen bir sanatçı olmuştur. Fransız ünlü rapçilerinden Koba LaD, Vald, Maes, Sneazzy, Hugo TSR, Scylla, Lord Esperanza, Frenetik ve Dinos gibi isimlerle çok sayıda iş birliği yapmıştır. 

2018 yılında Pleine Lune albümünü dinleyicileri ile buluşturmuş, 2019 yılında, Koba LaD ve Maes ile birlikte çıkardıkları singleları Matin ve Vald ile birlikte çıkardıkları “Journal Perso II” şarkısı, Gold statüsüne ulaşmıştır. Aynı zamanda her iki şarkıda da söz yazarları, Gold sertifikalı sanatçılar olmuşlardır. Aynı sene içerisinde albüm hazırlıklarını bitirmiş olan Pamart, daha önce ilkini yayınladığı "Pleine Lune" albümünün ikinci versiyonunu çıkarmıştır. 2019 yılını oldukça üretken geçiren Sofiane Pamart, aynı sene içerisinde "Planet" albümünü de dinleyicileriyle buluşturmuştur. Ünlü piyanist, iki yılın ardından 2021’de "Loving Life" albümü ile müzikseverler karşısına çıkmıştır. Aynı sene içerisinde "Planet" albümünün bir başka versiyonu olan "Planet Gold"’u dinleyicilerine sunmuştur. 2021 yılında Cercle‘ın turistik ve önemli bölgelerinde gerçekleştirdiği müzik etkinliğinde Pamart, Laponya‘da Kuzey Işıkları altında bir piyano performansı sergilemiş, son albümünü 2022 yılında "LETTER" ismiyle yayımlamıştır. Hakkında pek fazla bilgi bulunmamasının aksine Sofiane Pamart, albüm ve teklileri ile adından çokça söz ettirmektedir.

Pamart, Berberi kökene sahip olduğu için göçebe bir hayata alışkın olduğunu belirtmektedir. Bu sebeple "Planet" albümünde 12 farklı şehirden bahseder ve bu albümünde gerçekleştirdiği yolculuklar sonucunda, şehirlerin kendisinde bıraktığı duyguları, dinleyicileri ile paylaşmaktadır. Şehirlerin karakteristik özelliklerini de şarkılarına eklemeyi ihmal etmemiştir. Albümdeki parçaların en belirgin özelliği ise onu bunaltan şehirlerin Planet başlığında toplanması. Bir röportajında; “İster tur sürecinde ister stüdyoda olsun, duyguların süngeri olma görevini görüyorum” ifadelerini kullanmıştır. Albümünün her parçası, birbirinden farklı tonlara sahiptir; bir bastığı tuşa bir daha basmıyormuş gibi izlenime kapılmamıza sebep olmaktadır diye yazıyordu incelediğim yazıda. Ben de, bu genç müzisyenin "Planet Gold" albümünü hararetle tavsiye ediyorum ki yukarda yayına aldığım Kahire (Le Caire) adlı parçayı o albümden seçtim. Chicago, Sicilia, Nagasaki, Medellin isimli parçalar da en beğendiklerim arasında, dinlemenizi öneririm.

Müziğin kucaklayıcı ruhu ile harika bir pazar diliyorum.





{ಠ,ಠ}
 |)__) 
-”-”-






10 yorum:

  1. Ağaç gölgeliklerinde şırıl şırıl akan bir kaynak gibiydi Sevgili Dostum. Muhteşemdi, tanıştırdığın için teşekkürler ve yazıya verdiğin emek. Çok alkış, bir kez daha sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dostum, ne güzel betimlemişsin sanatçının eserini 👍 Genç müzisyenleri tanımak ve tanıtmaktan keyif alıyorum. Müzik dünyasında ne güzel şeyler oluyor değil mi 🤗 Teşekkürler 🌷

      Sil
  2. Son paragraf dikkat çekici. Farklı bir müzisyenmiş. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel işler yapan gençleri takdir ediyorum. Beğenmene sevindim Duygucuğum 🙏🤗❤️

      Sil
  3. Pazar müziklerinizi seviyorum. :) :F

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mindmills,
      Ne güzel, mutlu oldum beğenmenize :) :A :F

      Sil
  4. Sofiane Pamart'ı isviçreli bir arkadaşım sayesinde dinlemiştim, hatta kuzey ışıkları altında verdiği konseri youtube da beraber izlemiştik onunla, fakat hayatı ne kadar ilginçmiş hiç bilmiyordum onunla ilgili bu bilgileri. Teşekkürler Momentos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Küçük Joe,
      Müzisyenin tanıdık çıkması ne hoş olmuş :) Kuzey ışıklarında verdiği konser çok ilgimi çekmişti.
      Bence sen de yavaş yavaş piyanoda istediğin yere geleceksin. Sayfanda kayıtları izleriz artık. :)
      Sevgiler benden :F

      Sil
  5. Hiç bilmediğim, müziğini duymadığım bir sanatçı...Genç yaşına rağmen ne kadar çok başarılar elde etmiş. Rap ve piyanoyu birleştirerek ortaya çıkardığı eserleri epey merak ettim. Fırsat bulunca en kısa zamanda dinleyeceğim eserlerini.
    Seçtiğiniz parçayı çok beğendim. Zihni şefkatle okşayan ve dinlendiren tınıları hissettirdi bana. :)
    Emeğiniz dert görmesin sevgili Sezer Hanım. Mutlu günleriniz olsun. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazlı Hanım,
      Dünya geliştikçe, müziğin yönü, yolu bir o kadar zenginleşiyor. Beğenmenize sevindim, önerdiğim albümdeki eserleri de seveceğinizi umuyorum. Sevgiler🙏😊❤️

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-