"Blog Dünyasında Bu Hafta" programının 14.bölümü yayında. Tanıyanlarınız için sürpriz haberle geri dönüş yapan bir bloger var. Dinlemek için tık tık lütfen.
2. yayın için seçtiğim program konusu ise doğada gözlenmiş bir olay. Doğada hangi kuş, bir başka anne kuşa "zoraki" annelik yaptırıyor, öğrenmek için tık tık lütfen.
İkinci yayında size notalardan bahsetmek istiyorum. Notaları kim keşfetmiş biliyor muydunuz? Bunca zamandır müzikle iç içeyim ama ben de yeni öğrendim. Yayını dinlemek için tık tık lütfen.
Arthur Bacon/synth-vokal, Anastasios Tsitsivakos/buzuki-vokal, Christos Karypidis/bas-vokal ve François Rossi/davul' da birbirlerine eşlik ediyorlar.
Youtube' da "Dünyadan Sesler" isimli kanalda, onlar hakkında şöyle bir açıklama bulabildim sadece :
"Marsilya merkezli grup, bir zamanlar Atina'yı ateşe veren bir dizi unutulmuş hitleri bulaşıcı bir enerji ve ince bir dozla Akdeniz dramasında icra ediyor.
Yarım yüzyıl önce, Fransız denizciler “Yéyé” sesleriyle dans edip Beatles veya Pink Floyd'u kurcalarken, kıyı şeridinde bambaşka bir sahne yaşanıyordu: Yunan müzisyenler, müziklerini rock’n roll ve Latin Amerika etkisiyle harmanlarken tipik “Laiko” tarzını doğurdular.
Güçlü elektronik buzukileri ve Farfisa orgunun ayırt edici sesiyle Deli Teli, 60'ların sonları ve 70'lerin başlarındaki Çiftetelli/Laiko şarkılarını yeniden ve kendi üsluplarında günümüze taşıyor."
Bu tınılara doymaz ve grubun çiftetelliyi anımsatan şarkılarını dinlemek isterseniz hemen şuraya tıklayabilirsiniz.
12. cisini gerçekleştirdiğim "Blog Dünyasında Bu Hafta" programının konuklarını öğrenmek ve yayını dinlemek için tık tık lütfen.
Bu hafta radyodan seçtiğim ikinci yayın, vatandaşlarına merhametli davranıp, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan vergi toplayan Şam valisini anlatıyor. Dinlemek için tık tık lütfen.
Besteci, Libera Ridolfi ve müzisyen Mario Morricone' un oğlu olarak Roma' da doğdu. Trompetçi olan babası ona ilk olarak müzik okumayı ve birkaç enstrüman çalmayı öğretti. Umberto Semproni' nin rehberliğinde trompet dersleri almak için Ulusla Saint Cecilia Akademisi' ne girdi.
Morricone ilk bestelerini altı yaşındayken yazdı ve yeteneklerini geliştirmesi için teşvik edildi.
Müziklerini yaptığı film ve televizyon dizilerinin sayısı 500'ü geçer. Bestecinin çalışmaları elektronika' dan rock' a, konçerto' dan avant-garde caz' a kadar çok geniş bir yelpazenin içinde yer alır. Bunların yalnızca %30'u Western tarzında olmasına rağmen, en çok bu işleriyle ün kazanmıştır.
Morricone'nin kalabalık olmayan, rafine müzik tarzı bilhassa "İyi, Kötü ve Çirkin" ve "Once Upon a Time in the West" gibi klasik Spagetti Western' lerinde kendini gösterir. Daha yakın zamanlarda, "Misyon", "Dokunulmazlar" ve "Cinema Paradiso" gibi filmlere yaptığı müziklerle konuşulmuş ve iyi eleştiriler almıştır.
Bestecinin Oscar ödülü, Onursal Oscar ödülü yanısıra bir çok farklı zamanlarda yüzlerce ödül almış olduğunu da buraya not edelim.
"İyi müzik ölmez" kuralını Morricone' da çok net görüyoruz. Herhangi bir müzik kanalına girip adını yazmanız, yaptığı müziklere göz atmanız yeterli olacaktır.
İkinci radyo yayını için sizlere, belki de kadim zamanlardan beri kullanılan bir kelimenin, günümüze kadar kulaktan kulağa söylenerek nasıl değişime uğradığı ile ilgili bir konuyu seslendirdim.
1972 yılında İsviçre'nin Basel kentinde doğan soprano ve arp sanatçısının annesi, babası ve kız kardeşi de müzisyendir.
Katalanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve dünyanın diğer dillerinde şarkı söyleyen sanatçı, 1996 yılında İspanya Terrassa Konservatuarı'ndan Arp bölümünden mezun oldu ve 2000 yılında ses eğitimi aldı. Norveçli müzisyen Petter Udland Johansen ile birlikte kendi grubunu oluşturduğu 2008 yılına kadar babası Jordi Savall' ın müzik gruplarının bir parçası oldu.
Youtube'dan albümlerine ve şarkılara göz atmanızı tavsiye ederim.
10 haftayı tamamladığımız Blog Dünyasında Bu Hafta programını dinlemek ve konuklarına göz atmak için buraya tıklayın lütfen. tık tık
İkinci radyo yayını ise sararmış fotoğraflara öykülerin yazıldığı bir internet sitesinden bahsedecek. "Çekiyorum!!.." isimli bir fotoğrafın öyküsünü seslendirdim. Dinlemek için buraya lütfen. tık tık