30 Eylül 2017 Cumartesi

Dramalılar Köşkü


Bir şehirde yaşarken çoğumuz geçtiğimiz caddelerin, sokaklardaki binaların, çeşmelerin, heykellerin ve bunun gibi bir çok detayın farkında olmayız. Şehir bizim yaşadığımız ama derinliğini, tarihini, dokusunu bilmediğimiz bir yerdir çoğu kez. 

Tüm yaşam kaygılarından ve üstümüzdeki sıkıntı kırıntılarından silkinip, bir turist gibi gezmeye başladığımız zaman etrafımızda bulunan pek çok şey ışıldar, renklenir. Görmeyi seçerek, bir çocuk merakıyla etrafı algılamaya başlarız. 

İstanbul' daki çoğunluk yeri iyi bilirim. Keşifsever ve tarihe meraklı biri olarak, mekanların geçmişe ait kokuları, yaşanmışlıkları çoğu kez başımı döndürmüştür gezilerimde. Şu anda bulunduğum kentin hatırı sayılır yerlerini elimden geldiğince inceliyor, geziyorum. 

Sürekli bir koşturmaca içinde önünden geçtiğim yüksek duvarlı bina, nihayet ilgimi çekti. Kalabalığın içinden sıyrılıp belki kahve içer, dinlenirim diye baktığım yerde, Kent Müzesi yazısı beni çoktan içeri davet etmişti bile.

Gerisi fotoğraflarda gizli.

(not: detay bilgi ve daha fazla fotoğraf için şuraya bakabilirsiniz.)




 (* köşkün maketi)
 (*köşk girişi)

 Mutfak

  

 





 Misafirlerin kabul edildiği bölüm

 Hamamdan görüntüler

  


Bahçedeki kuyu





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-





not: fotoğraflar ​M©MENT©S​ arşivindendir.
(*) lı fotoğraflar bağlantı verilen siteden alıntıdır. ​




22 yorum:

  1. Görsellere bayıldım. Eskileri seviyoruz çünkü doğal ham maddeden. El emeği. Fabrikasyon değil. Tel dolap, bakır kazanlar, küpler, çömlekler gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerde pek çok şey yakalıyoruz, insani olan gibi, yaşamsal işleyişe daha yakın olan gibi... :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güzel kareler.... Köşkü gezmiş kadar oldum sayenizde. Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir köşkmüş burası.Aslında her şehrimizde böyle zenginliklerimiz var.Arada şehrin sokaklarında kaybolmak iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levantenlerin bolca yaşadığı yer olarak İzmir, bu yapılar açısından epey zengin. Bakalım daha neler bulacağım :) Teşekkür ederim katılımınıza.

      Sil
  4. Cıvıl cıvıl bir kaç kuşağın beraber yaşadığı, yaşamın kendisi ile oyalanıp sıkılmak nedir bilmediği bir ortam gözümün önüne geldi dolaşırken. Şimdi çoğumuzun özlem duyduğu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman bir bahçe ve içinde hepsinin işlevi ayrı olan binalar... bahçede gezerken, dehliz gibi kordorlardan geçerken hep çocuklar için ne kadar eğlenceli, aile için sıcak bir yuva olduğunu düşündüm. Şimdi kimse kimseyi taşımak, gölgesine bile tahammül etmek istemiyor :/

      Sil
  5. Çok güzel resimler gerçekten :) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler :)

      Sil
  6. İzmir'li olmama rağmen Bornova'yı çok iyi bilmem, bu sebeptendir ki burayı hiç duymamıştım. Bornova'ya gitmek için bir sebebim var artık :) Teşekkürler fotoğraflar için.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bornova, levanten yerleşimi açısından epey kalabalık bir yermiş. O evleri belediye korumaya almış, hepsi birbirinden güzel. Sırada onlar var :)
      Teşekkür ederim katılımına Ezgi, kucak dolusu sevgiler,

      Sil
  7. Istanbullu olup,istanbulda yasayip bir cok yerini bilmeyenlerdenim.ne guzel bir paylasim olmus.gitmis,gezmis kadar oldum.tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, teşekkür ederim yorumunuza. İstanbul' da olsaydım, bloglar için şehir gezisi düzenlerdim kesin :)

      Sil
  8. Ben de tam Dramalılar İzmirde değil miydi diyordum içimden , meğer sen de İzmirdeymişsin :) Ben Bornovadayım gezmedim daha bu köşkü , Bornovada bir sürü köşk var şanslıyız;)
    Fotoğraflar çok iyi eline sağlık. Bol gezmeli keyifli günlerin olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cidden çok şanslıyız bence. :) tam merkezde bulunan sayısı az kiliseler var, onları da katacağım gezilerime. Ne kadar kültür zenginliği varmış eskiden İzmir' de...
      Teşekkürler dileğine :)

      Sil
  9. Tarihi ve kültürel geziler yapsak eminim herkese hitap edebilecek unsurlara rastlayacağız. Bu biraz da zaman ve merak meselesi. Ben uğradığım şehirlerde ön gezi olarak müzelere uğrar, sonra diğer yerlere uğrarım. Böylece o kent hakkında sağlam bir fikre sahip olmak kolaylaşır. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,
      Bu tür geziler öteden beri ilgimi çekmiştir. Zaman yaratılır da, bu cidden merak meselesi dediğiniz gibi. Benim yayınım, Bornova' da bulunan nicelerinden bir tanesi sadece, diğerleri de ziyarete açıksa yayın yapacağım. Çok teşekkür ederim ziyaret ve yorumunuza. Sevgiler,

      Sil
  10. fotoğraflar harika, seviyorum böyle yerleri....

    YanıtlaSil
  11. Ay gittin mi buradan? Bulussaydik...

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H