14 Kasım 2017 Salı

kapı dileği







Bir zamanlar devrin ileri gelenlerine açılırdı kapılarım. Neşe, huzur ve eğlence girerdi içeri çokça. Zaman zaman kederi de misafir ederdim ama bir yel eser dağıtırdı havayı bir süre sonra. 


Güvenlikte olurdu kapıyı içerden kapatanlar. Sağlam yapılmış ve iyi bir ustanın elinden çıkmıştı bedenim. Görkemli duruşum kötü niyetlileri de uzak tutardı haneden.


Bakmayın şu anda biraz bakımsız olduğuma. Benden anlayan çıkacaktır en kısa zamanda. Ne kapılar bilirim, baştacı yapılmıştır. Masa, sehpa, yatak başı olanları bile gördüm. Şükür ki hala kapıyım ve öyle kalmaktır dileğim!





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: fotoğraflar ​M©MENT©S​ arşivindendir.​



21 yorum:

  1. Ne zaman eski, terkedilmiş bir bina görsem benzer şeyler düşünürüm. Kimbilir kimleri barındırdı, ne dramlar, ne aşklar, ne yıkımlar yaşandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kafamda resmen film çekiyorum bir çırpıda... keşke değerlendirilse, keşke korumaya alınsa..

      Sil
  2. Klasik müzik eşliğinde kapıları incelemek :) Güzeldi velhasıl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapı dile geldi :) çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  3. Ben bu kapıyı çoook iyi biliyorum. Çok kez fotoğrafladım. Yazları özellikle. Karşısında her duruşumda bu sene biraz daha yıpranmış üzüntüsünü yaşarım. Sanat eseri bir kapı. Bina öyle zaten. Kaç yıl öncesini biliyorum. Son yıllarda çok bakımsız kaldı.. Bu Kasım'da gidemeyince yazın gördüğümle kaldım. Oh, ne iyi oldu. Özlem giderdim. Çok teşekkürler. Çeşme, dağ çilekleri, çıntar mantarı da gözümde tütüyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden belediye böyle binaları alıp restore ettirmiyor diye düşünüyorum. Yer kıymetli, bırakalım çürüsün yıkılsın da yerine çok katlı yeni bina yapalım mantığından ne zaman çıkılacak bilmiyorum. Yazık cidden, her gittiğimde aynı şekliyle bulunca, onun ağzından yazayım dedim serzenişi.
      Asıl üstad sizsiniz bu konuda, selamlar olsun güzel hatıralar adına :)

      Sil
  4. Mana çok derin, ben oradan alacağım. Müzik dinleyemiyorum Sezer'ciğim zira müzik hafızam bambaşka şeyler hatırlatıyor bana. Şu anki, yani o dört satırdan anladıklarımı hiçbir şey etkilemesin diye... Tabii çok şeyler düşündürdü bu yazın. Kapıya çok dikkat kesilmedim doğrusu. Seni düşündüm sadece. Bir gün belki kim bilir? anlatırım ve senin zaten anlatmak istediğini mi düşünmüşüm sorarım sana. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ececiğim, hisli arkadaşım :)
      İnşallah bir gün karşılıklı geliriz..
      Kucak dolusu sevgiler benden sana.

      Sil
    2. Ben de çook sevgiler gönderiyorum arkadaşıma. Dilerim bir gün görüşürüz canım :)

      Sil
  5. Bence bu haliyle bile çok güzel :) severim eskileri. Yenisi gelse de eskisinin tadı bam başla oluyor :) ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerin yerini bir şey tutmuyor, ustalık el işçiliği mükemmelmiş o zamanlar. Şimdi bilgisayarlar çalışıyor, insanlar böbürleniyor.
      Teşekkürler :)

      Sil
  6. Eski yapıların sanki ruhları oluyor, kapıları bile ayrı güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok doğru, eski yapılarda olduğu kadar elime aldığım çok eski bir tabak, çatal ya da sandalyenin bile duygusu farklı oluyor. Mutlaka onlardan bize geçen bir şey oluyor. Ne güzel oldu ziyaretiniz, teşekkürler :)

      Sil
  7. Cümlelerin bir şairin elinden çıkma olduğu ne kadar belli.

    Momentos, ben daha eskilere gittim iyi mi? Acaba hangi ağaçtı kapı olmadan önce? Merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şiir yazmak istedim ama bu şekilde çıktı :))

      Ah bu arada bu kapılar demirden yapılmış.. yer yer erimeler var kapı alt kısımlarında özellikle. Ama tahta olsaydı ceviz olurdu, kayın olurdu, akasya, çam...say say bitmez.. ne güzel ağaçlar :)

      Sil
  8. Kapilari, hele de eski kapilari çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de.. çok amaçlı kullanım alanları var.

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H