11 Haziran 2017 Pazar

mim/ 1film 1kitap 1dizi



Sevgili Blogdaşım Gizem' in hazırladığı bir yazıda mimlenmiştim. Gecikmeli de olsa cevap yazabiliyorum :) 

Bu ay içerisinde seyredilen bir film, bir dizi ve okunan bir kitap ile ilgili yayın yapmamız öngörülüyordu. Ben de tam  bu esnada bloglar arası yayınları okurken bir filme rastladım. İspanyol sinemasından bir yönetmen Oriol Paulo' nun hiç bir filmini seyretmemiştim. Ancak İspanyol sinemasına bayılırım. Aşağıda afişini gördüğünüz filmdi bahsi geçen. 



Film her sahnesinde şaşırtan bir senaryoya sahipti. Konusunu yazmak istemiyorum belki izlemek isteyenler olur ancak şu kadarını net söyleyebilirim, imdb puanı 7.9 u ve daha fazlasını da hak eden bir filmdi. Bu yönetmeni tanımadığım için bir filmini daha seyretmek istedim ve araştırınca aşağıda afişteki filmi buldum. 



Yönetmenin tarzına dair, sürprizli sonu olan filmlerin senaryolarını çektiği ve bunu da çok iyi başardığı gibi bir izlenim edindim. Bu filminde imdb puanı diğerinden aşağı kalmıyor. 7.0 Konularını yazmıyorum cidden seyredilmesi gerekli filmlerden.

1 film yerine 2 film izleyerek, dizi kısmını atlamak istiyorum. Zira benim seyrettiğim iki dizi de şu an tatildeler :)

1 kitap kısmında ise Oğuz Atay' ın Korkuyu Beklerken isimli çalışması var. Genellikle Oğuz Atay' ı Tutunamayanlar kitabından biliyoruz ve kimine (bana da) ağır gelir. İşte bu yüzden bu kitabından başlamak çok akılcı. 8 öyküden oluşan kitap, derinliği olan öykülere misafirlik ediyor. Benim favorim Beyaz Mantolu Adam.

Teşekkürler sevgili Gizem bu güzel etkinlik için :)





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: fotoğraflar google' dan alıntıdır. 


33 yorum:

  1. Filme bi bakayım bakalım :)) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Öneriler için teşekkürler:) Ilk firsatta bakacagim.

    YanıtlaSil
  3. Puanı çok iyiymiş 7.9
    Vakit ayırılmalı. Notumu hemen aldımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah diğer filmin puanını yazmamışım.. evet cidden çok iyi bir puan. diğerine de bakıp ekleyeyim. :) Sevgiler,

      Sil
  4. Diziler tatilde diye okuyunca hangileridir diye düşündüm. Bildiğim tek dizi varmış meğer. Aklıma başka dizi gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilerin adları; Legion ve Black Mirror. Legion' u özellikle tavsiye ederim. Artık televizyonla bağımı koparıp bilgisayardan istediklerimi izliyorum. Bahsi geçen filmleri arka arkaya seyrettim. Yönetmen çok etkiledi beni. Tavsiyemdir :)

      Sil
  5. Ama Tutunamayanlar da güzel roman, keşke okurunuzu korkutmasaydınız :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Abdullah bey ama uzun zamandır blogları incelediğimde bu kitapla ilgili bir kült haline gelen korkulu yorumları okuyordum. Belki de en iyisi böyle kısa öykülerden başlanılsa ve yazara şerbetlenilirse korkulan olmayacaktır diye düşünmüştüm nacizane :))

      Sil
  6. Güzel öneriler... Bir ara bunları değerlendirmek isterim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Contratiempo filminin adini nette çok görüyorum bu aralar. Konusunu bilmeden film izlemek çok hoşuma gidiyor ama iştigal konusu filmler olunca bunu yapmam zor oluyor. Süprizli sonları severim, en kısa zamanda izleyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yönetmenin ilk filmni Doğuş Hakan Yılmaz arkadaşımızın bloğunda gördüm ve ispanyol sinemasına bayıldığım için hemen seyrettim. Film beni o kadar etkiledi ki, hemen yönetmenin başka filmi var mı diye araştırınca karşıma ilk çıkan filmi bu oldu. :) Günde 3 film seyrediyorum bazı gün, keşke benim de iştigal konum bu olsaymış :)
      İyi seyirler diyorum şimdiden.

      Sil
  8. Öneriler için çok teşekkürler.. Kitabı okudum ama filmler ilgimi çekti.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. Ben teşekkür ederim ziyaret ve yorumuna :) Umarım beğenirsin. Sevgiler

      Sil
  9. Bana göre film sektöründe ispanyol ve Hint filmleri ayrıdır. Bu filmleri sevdiğine göre en az 5 film daha var bu kalitede..Tekrar izleyip, tanıtmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok begendim. Hint filmi pek fazla seyretmedim, bunca yaşamıma taş çatlasın 2 en fazla 3 olmuştur sayısı :) Ama illaki önyargılı değilim. Öneri olursa izlerim. Valla sağol sevgili Doğuş Hakan, senin sayende Contratiempo' yu seyredip, yönetmeni keşfetmiş oldum. :)

      Sil
  10. Çok teşekkür ediyoruuum çok güzel bir yazı olmuş filmi de çok merak ettim emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gizem asıl ben teşekkür ederim.. :) sayende iki film, bir kitap çıktı ortaya. Dizi neden yok dersen benim çok severek izlediğim iki dizi sezon dinali yaptı bekleyişteyim. Biri Legion, diğeri Black Mirror :)

      Sil
    2. Black mirror u çok duyuyorum sayende daha da ilgimi çekti teşekkürler:)

      Sil
  11. Güzel öneriler aklımda kalsın emeğine sağlık😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkürler yorumun için. Sevgiler,

      Sil
  12. Sırf Momentos'umun önerisi olduğu için, bu İspanyol filmini izleyeceğim. Hem de birazdan. İzlenimlerimi yine burada aktarırım. Doğuş oğlum da önermiş. Bu mim galiba. Emeğine sağlık canım.
    Bu arada deprem olmuş Mordoğan da, arkadaşımın yerleşkesinin olduğu yerde.İzmir de bayağı nasibini almış. Torunum daha İstanbul'da, o bile hissetmiş. Ben Milas'tayım, hissetmedim. Geçmiş olsun canım. . Allah hepinizi korusun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma Ececiğim, tamd a yorumlara cevap yazıyordum, nasıl bir sallanış sorma.. büfe zangırdadı içindeki bardak çanakla.. yaklaşık deprem sonrasında 10 dakika minik sallantılar oldu. Artık başım dönmeye başladı. Allah korusun tabii hepimizi. Sağol canım.
      Filmi seveceğini tahmin ediyorum. Hem bu aralar seni bolca oyalacak ve mutlu edecek şeyler yapmayı ihmal etme sakın. :) Sevgiler,

      Sil
  13. Ey yukardakiler !

    Fernando León de Aranoa -Los lunes al sol

    Alejandro Amenábar- Tesis

    YanıtlaSil
  14. Filmi merak ettim, mutlaka izleyeceğim :) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyrederseniz sizin yorumunuzu da öğrenmek isterim :) Çok teşekkürler

      Sil
  15. Gizem sağolsun beni de mimlemiş ama daha cevaplayamadım filme bir bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de biraz geç yayın yapabildim ama zevkli oldu, eminim sizinki de öyle olacak :)

      Sil
  16. İspanyol sinemasına pek aşina değilim, sadece birkaç film izledim. :/ Oğuz Atay'ın diğer kitaplarını okumayı çok istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanyol sinemasında özellikle Almodovar' ın filmlerini izlemenizi tavsiye ederim. :)
      Oğuz Atay çok değerli bir yazar ve okunmayı hak ediyor. Umarım ben de zorlandığım diğer kitaplarını okumaya başlayacağım :))

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H